icon

Výživné na novorodenca

nibba
14. máj 2017

Dobry den chcel by som sa spytat na vas nazor alebo radu.Mam 21 rokov a mam 2 tyzdnovu dceru s dievcatom s ktorym som
Uz neni kedze ma nechala.Dal som jej navrh ze dam jej na potrat ked to nechce jej mama ju prehovorila a rozhodla si to nechat a respektoval som to a bral som to s tej lepsej stranky a bral som to za moju zodpovednost kedze moja mama bola na mna sama.Chce poziadat o vyzivne aj napriek tomu ze sa chcem dohodnut ona to chce riesit cez sud.O dceru mam zaujem a rad by som ju chodil navstevovat ale bojim sa ze sud mi udeli taku sumu ze si nebudem moct dovolit prist pozret malu(matka byva 45km od mojho bydliska).A co je najhorsie ze vsetko mi chce zhorsovat a vyuzit ma ja som chcel snou zostat alebo aspom pomahat pri malej ,boli sme spolu vybavit rodny list a vsetko okolo a teraz zrazu ide poziadat o vyzivne, cely vztach bola manipulacna narcisticka a snazila sa ma psychicky vydierat a teraz sa mi msti cez dceru.Mam pracu kde zarobim 620€ v hrubom a byvam u rodicov a nemam ziadny dlhy.Ona byva ties u rodicov a ma nejake dlhy.Neviem co mam cakat.

bobulazelena
14. máj 2017

Chyba ti otazka...neviem co chces vediet.
Z pohladu matky dietata je rozumne chciet mat vyzivne upravene sudnym rozhodnutim, z dovodu ze keby si ho neplatil, ma podklad k vymahaniu dlznej sumy.
Pokial mas zaujem sa s dcerou stretavat, mas moznost sa s matkou dohodnut, pripadne podat navrh na sud na urcenie styku otca s dietatom. Mozno to riesit v spolocnom konani ako vyzivne.

anieli_1
14. máj 2017

@nibba skús sa s ňou dohodnúť na istej sume a keď prídete na súd tak poviete že ste sa tak a tak dohodli a súd to bude akceptovať a dá to na papier....Ja ju chápem že to chce mať súdom lebo to je jediný platný papier keby niečo....Aj o streravani sa môžete dohodnúť o všetkom...Stačí keď to na súde obaja poviete....Ale či bude ochotná sa dohodnúť musíš ty vedieť...Ak jej navrhnes 50€ určite spokojná nebude...

bobulazelena
14. máj 2017

@anieli_1 no to je uplne najidelanejsie riesenie spravit cez sud dohodu 👍

guinevre
14. máj 2017

@nibba Nabuduce ked budes s dominantnou manipulantkou, pouzivaj kondom. Nie si prvy ktory takto dopadol. Kedze nema zaujem sa dohodnut, ver tomu, ze sa bude snazit aby si malu mal cim menej, pravdepodobne to berie tak, ze je to jej dieta, ty mas len platit. Teraz ti asi nezoistava nic ine, len tahat sa po sudoch, platit, a obcas sa mozno stretnes aj s dietatom, ked to matka dovoli.

dedax
15. máj 2017

Preco sa s tebou rozisla aky dovod uviedla?

nibba
autor
16. máj 2017

Dovod bol taky ze ani nepovedala proste ma prestala lubit a vyhovarala sa na vsetko a vo vsetko som bol neschopny a ked som sa snazil vyhoviet ako kolvek tak bolo to marne vzdy som bol zly.

dedax
16. máj 2017

Respektuj vysku vyzivneho urceneho sudom a lub svoju dcerku si este velmi mlady prajem ti aby si v zivote nasiel zenu ktora ta neprestane lubit drzim palce a prajem vsetko dobre v zivote

dedax
3. dec 2017

Ako je to medzi vami matkou tvojho dietata a tebou navstevujes dcerku ? Dovoli ti ju aspon vidiet ako rastie alebo ste spolu?