Žiadosť o výživné - bojím sa,že kolízna povie, že mám zlé podmienky pre deti
Ahojte mamičky opäť si idem k vám pre radu rozišla som sa so svojím už ex priateľom, z dôvodu nevery a psychického a aj fyzického týrania a mame spolu 2 deti (6r a 4m). Bývam momentálne u babky a dedka. Zatiaľ tu nemám nič svoje zobrala som iba nutné veci co nám treba. Chcela by som podať na súd papiere na výživné. No potrebujem poradiť, viem ze mi pošlú na kontrolu koliznu opatrovnícku a tu nastávaju moje obavy. Momentálne spíme tak ze na posteli so mnou spi najmenší a s babkou spi starší. Bývame aj s dedkom no ten je vážne chorý , ma stanovené diagnózy, musí mať 24 hodinovú starostlivosť - to sa o neho stará babka, on spáva a žije v obyvacke. , v byte ešte nemám ani len postieľku lebo ju momentálne nemám kam dat, deti sú v čistom, majú čo jest, nič im nechýba, je o nich dobre postarané no mňa zaujíma ci mi môžu vziať deti vďaka chorobe môjho dedka. Táto situácia je dočasná nechcem tu ostať natrvalo ale žiaľ nikam inam nemáme kam ísť. Rozmýšľam a snažím sa vyriešiť túto situáciu no žiaľ zatiaľ bezvýsledne. Som bezbranna a je mi do plaču z toho všetkého ako sa bojím. Ďakujem za vaše názory a skúsenosti. Pekný deň prajem ešte
V byte je cisto? Nie su tam sfetovani, opití ludia? Mas tam nafajčené a vsade flase od chlastu? Netečie vam tepla voda? Ste odpojení od plynu a elektriny?
Ak sa nic z tohto netýka tak su bytové podmienky OK. Je vela mamiciek co naozaj nemajú kam ist, si v rôznych zariadeniach, ty byvas u rodiny, takze je to fajn
Ze babo nema postieľku? Nevadi, hlavne, ze postel, kde leží je čistá.
Vobec ti nemusia prísť šetriť domov - k babke. Normalne chod na urad a ries vyzivne
Pri každom podaní na súd vo veci maloletých detí sa deťom pridelí kolízny opatrovník.
Tebe nestačí riešiť výživné, potrebuješ deti do svojej starostlivosti.
Šetrenie môže - nemusí prebehnúť. To, že ste s babkou je o.k., ale deti musia mať vlastné postele. To sme netolerovali.
mne tiez prisli kolizne v oboch pripadoch co som riesila na sude - urcenie starostlivosti a vyzivneho, a druhe bola zmena priezviska. Vzdy sa isli pozriet na postielku resp. postel a hracky a tak. ze proste ci v domacnosti maju deti to co potrebuju. Tie postele nejako vymysli. To je zaklad.
@uglybetty1234 dobre ďakujem pekne, tak donesiem postieľku a postel mam takú menšiu manželskú v izbe to môže byť že tam spi starší so mnou ci nemôže tak byť?
@dida888 ak spite v jednej izbe to je ok, ale kazdy by mal mat svoju postel.
@dhlinkova to naozaj? Moji rodičia majú susedov romov. Žijú v maringotke cca 2x 5 metrov a rozhodne každý nemá svoju posteľ lebo nie je kam. Majú už 6 detí, dvaja dospelí. Nemajú vodu, nemajú kúpeľňu, nemajú wc a všetko v poriadku 😤😢 Mama bola na sociálke a vraj je to ok. Pomôže oficiálna sťažnosť???
@lenadka ale vy ste zabudli, ze na slovensku su kofolky chraneny druh! bohuzial
Netrap sa ze nemas vsetko hned teraz. ked pojdes na upsvar a potom podas navrh na sud to prejde pár dni/tyzdnov kym pride navsteva koliznej a zatiaľ si zariadis vsetko tak ako ma byť.hlavne upratane, ciste, nakúpené jedlo vhodne pre deti navarene
? to naozaj sa riešia postele? toľko detí spáva s rodičmi v spoločnej posteli v súčasnosti, lebo veria, že je to dobré pre psychický vývin detí.. my sme ako deti spali traja na jednej manželskej a nikdy by mi nenapadlo, že je to nejaký problém. inak aj moja mama mala rovnakú situáciu, nakoniec mal môj otec súdom zakázané priblíženie sa k nej. tiež žiadal výživné, ale nikdy u nás nebola žiadna kolízna opatrovateľka. ale to už je aj 10 rokov, veci sa zrejme menia.. držím palce, ste veľká bojovníčka, určite to dopadne dobre 🙂
BOhuzial to tak je. ja som napisala realnu skusenost. Boli u mna kolizne 2X a vzdy chceli vidiet postielku. Neviem ako by reagovali ak by som ju nemala, ale ak je ta postielka pre nich taka dolezita, ze ju vidiet chcu, tak by som si dala sakra pozor aby som bola pripravena po vsetkych strankach, nech to je akokolvek absurdne.
Žiaľ, je tak. My sme sa súdili za deti z manž. 1 manželstva a tiež chceli vidieť vlastné postele, vlastné písacie stoly.
Nemali sme iba 1 písací stolík, tak to dali do zápisnice a na súd.
Druhýkrát keď prišli to isté, plus chceli vidieť chladničku.
Postele sú základná podmienka, oni mi povedali, že zákony nie oni vymýšľajú.
V podstate zato nemôžu, je to ich práca.
Vziať jej do DD deti nevezmú, ale ak by mal otec lepšie podmienky zveria jemu.

nemusia ti poslat kontrolu domov, my sme boli iba na pohovore, kde si otazkami overovali ako byvame a ake podmienky ma dieta.. pytali sa to mna, aj otca - osobitne.. drobatko urcite ostane pri tebe a pokial sa jedna o tyranie, myslim, ze sa nemusis bat ani o starsie dieta.. najlepsie by bolo porozpravat s pravnikom..