icon

Zníženie výživného z dôvodu dobrovoľnej výpovede

1. mar 2026

Čo robiť s otcom, ktorý si riadne neplatí výživné na dieťa? Každý mesiac má meškanie 3-4 dni, tento mesiac neposlal nič, až včera 50€ (má určené 200€).
Ďalej čo v prípade že dá výpoveď, tak ako hovorí, účelovo aby neplatil? To je dokázateľne ťažko, viem to z jeho slov..
ako súd postupuje? Zníži výživné keď bude plakať na súde že je bez roboty a nemá z čoho platiť?

Strana
z2
minenkaa
1. mar 2026

@anonym_autor nestresuj ,chod hneď zajtra za exekútorom alebo dohodni termín a on poriesi
To že dá výpoveď ho neochráni pred výživným ,bude musieť platiť tak či tak a ani mu ho neznížia
Ty nemusis nič dokazovať keď dal výpoveď,dal ju nemá robotu ,jeho problém

januska12323
1. mar 2026

Výpoveď ho nezachráni.

autor
1. mar 2026
@minenkaa

@anonym_autor nestresuj ,chod hneď zajtra za exekútorom alebo dohodni termín a on poriesi
To že dá výpoveď ho neochráni pred výživným ,bude musieť platiť tak či tak a ani mu ho neznížia
Ty nemusis nič dokazovať keď dal výpoveď,dal ju nemá robotu ,jeho problém

@minenkaa na UPSVR mi odporučili ísť za exekútorom až keď 2 mesiace nepošle nič .. vychcaný je, myslí si že keď pošle aspoň “časť” že to nie je napadnuteľné

minenkaa
1. mar 2026
@anonym_autor

@minenkaa na UPSVR mi odporučili ísť za exekútorom až keď 2 mesiace nepošle nič .. vychcaný je, myslí si že keď pošle aspoň “časť” že to nie je napadnuteľné

@anonym_autor chod hneď ,nepolal ti vyzivne

pribinak
1. mar 2026

To, že dal doborovolne výpoveď nie je dôvod na zníženie výživného. Zas nikto zo sudcov nie je padnuty na hlavu

Dôvod na zníženie je napr: invalidita, narodenie ďalšieho dieťaťa, znížená pracovná schopnosť, úraz, alw určite nie, že nechce sa mi robiť tak dám výpoveď

Čo sa týka toho, že neposlal celu sumu, poslala by som mu sms, mail, že pokial sumu riadne nedoplatí, budeš kontaktovať exekútora

anonym_604b7d
1. mar 2026

Mešká s výživným 3-4 dni? Mne platil aj 2 týždne pozadu. Nie, nedávala som ho na súd ani nič podobné. Len som sledovala aby zaplatil všetko čo mal.

minenkaa
1. mar 2026
@anonym_604b7d

Mešká s výživným 3-4 dni? Mne platil aj 2 týždne pozadu. Nie, nedávala som ho na súd ani nič podobné. Len som sledovala aby zaplatil všetko čo mal.

@anonym_604b7d nik ho nechce dať na súd,tu nezaplatil vyzivne

anonym_2f416e
1. mar 2026

Kontaktuj exekútora, on ho vyzve. Ty nedávaj na súd nič, súd s tým, že neplatí toľko koľko má, nemá nič spoločné. On ak príde o robotu, má si podať na súd o zníženie výživného, ale dovtedy ti musí platiť do centra podľa rozhodnutia. A potom sa bude musieť spovedať súdu, prečo nepracuje, keď je zdravý, prečo už nebýva tam, kde býval, kto ho živí, keď nepracuje, atď atď.

anonym_604b7d
1. mar 2026
@minenkaa

@anonym_604b7d nik ho nechce dať na súd,tu nezaplatil vyzivne

@minenkaa však pani píše že nezaplatil 3-4 dni. o čo ti ide?

minenkaa
1. mar 2026
@anonym_604b7d

@minenkaa však pani píše že nezaplatil 3-4 dni. o čo ti ide?

@anonym_604b7d a nižšie ,že zaplatil 50€ namiesto 200€ =nezaplatil

autor
1. mar 2026
@minenkaa

@anonym_604b7d a nižšie ,že zaplatil 50€ namiesto 200€ =nezaplatil

@minenkaa predošlé mesiace meškal 3-4 dni ale zaplatil tak ako mal. Tento mesiac - poslal iba 50€ s tým že sa zastrája výpoveďou

anonym_604b7d
1. mar 2026

Stalo sa to asi len raz, pán skúša čo môže.
ono sa to berie tak že aspoň niečo zaplatil Alebo že mal snahu len z dôvodu fin. krízy nemá na celé výživné.
Môže to byť aj jeho vychcanosť že súdu predloží že aha mal som snahu, len na viac nevyšlo - znížte mi výživné.

minenkaa
1. mar 2026
@anonym_autor

@minenkaa predošlé mesiace meškal 3-4 dni ale zaplatil tak ako mal. Tento mesiac - poslal iba 50€ s tým že sa zastrája výpoveďou

@anonym_autor skúša kde až môže ist

anonym_aba9dc
1. mar 2026
@anonym_604b7d

ono sa to berie tak že aspoň niečo zaplatil Alebo že mal snahu len z dôvodu fin. krízy nemá na celé výživné.
Môže to byť aj jeho vychcanosť že súdu predloží že aha mal som snahu, len na viac nevyšlo - znížte mi výživné.

@anonym_604b7d zavádzaš.

Exekútora zaujíma len to či zaplatil plnú sumu, alebo nie. Nie, že ono sa to berie tak, že zaplatil aspoň niečo

autor
1. mar 2026
@anonym_604b7d

@anonym_604b7d áno kalkuluje… že aspoň čosi som zaplatil.. aj keď viem že cely január odrobil takže mal vyplatu takú ako vždy

autor
1. mar 2026
@anonym_aba9dc

@anonym_604b7d zavádzaš.

Exekútora zaujíma len to či zaplatil plnú sumu, alebo nie. Nie, že ono sa to berie tak, že zaplatil aspoň niečo

@anonym_aba9dc a ako postupuje exekútor prosim vás? On ho skontaktuje? Či cez zamestnávateľa?

biba_18
1. mar 2026

akože keď jeden rodič nerobí, dieťa potrebuje zázrakom menej jesť? sudcu to nezaujíma, jeho zaujíma dieťa…

pribinak
1. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_aba9dc a ako postupuje exekútor prosim vás? On ho skontaktuje? Či cez zamestnávateľa?

@anonym_autor on to posle na súd a potom otcovi dieťaťa príde výzva

anonym_652c3d
1. mar 2026

Skusa čo si môže voči tebe dovoliť. Nech sa vyhráža, ja by som rovno poslala exekútora po ňom. Bude vedieť že moje hranice prekračovať nebude. Čo to dieta nepotrebuje jesť? Keď ho vedel spraviť, nech aj riadne platí. Čo je 200€ v dnešnej dobe? A 50€? Smiešny

cacianka
2. mar 2026
@anonym_aba9dc

@anonym_604b7d zavádzaš.

@anonym_aba9dc nemáš pravdu

cacianka
2. mar 2026

Skús pohľadať cez heslá tu v skupine, ako môžeš riešiť meškajúce platby a neceke

nominativ
2. mar 2026

Nechaj ho tak, nech nepošle ešte jeden mesiac celu sumu. Potom choď podať exekúciu. Ja som bola osobne na podateľni exekútorskeho úradu. Následne, po začatí exekúcie som šla na UPSVaR, kde som požiadala o náhradné výživné. To sa začne ale vyplácať až od podania, nie spätne. Tiež všetko, čo dostaneš od ex budeš musieť vrátiť UPSVaR, nakoľko si potom dlžníkom štátu ty.

Ak sa nespamätá, tak sa stretnete na súde a keď mu bude hroziť basa, zrazu všetko doplatí.

Je to veľa behania a papierovania, ale tak ja som povaha, s ktorou si nikto zametať nebude.

mamaaja82
2. mar 2026

Uplne v pohode si najdi exekutora,vezmi so sebou rozhodnutie zo sudu,on to posle do BB a viac sa ty uz nestaras,jemu narastu trovy konania.

cacianka
2. mar 2026

Napísala som kompletne možnosti, netuším prečo mu to zmizlo.
Neváhaj, aj keby meškal len 1 deň, len 1 €, môžeš vymáhať cez exekútora.
Skús si tu v skupinke aj inde na mk pohľadať podobne príspevky a rady, aj moje.
Veľmi ti to môže pomôcť

cacianka
2. mar 2026
@mamaaja82

Uplne v pohode si najdi exekutora,vezmi so sebou rozhodnutie zo sudu,on to posle do BB a viac sa ty uz nestaras,jemu narastu trovy konania.

@mamaaja82 už teraz neposlal 200€, ďalších 200 čakať, potom lehoty exekútora, prečo by mala čakať bez peňazí 4-5 mesiacov.

mamaaja82
2. mar 2026
@cacianka

@mamaaja82 už teraz neposlal 200€, ďalších 200 čakať, potom lehoty exekútora, prečo by mala čakať bez peňazí 4-5 mesiacov.

@cacianka v BB je sud kam ide kazda exekucia,aspon mme to tak povedal exekutor.A tak aj bolo.

cacianka
2. mar 2026
@mamaaja82

@cacianka v BB je sud kam ide kazda exekucia,aspon mme to tak povedal exekutor.A tak aj bolo.

@mamaaja82 áno, exekútor v okolí prevezme podanie, posúva to do BB a tento exekútorský súd pridelí prípad exekútorovi.
Napísala som veľmi dobry príspevok, komplet postup a možnosti, bohužiaľ spojenie zlyhalo a text zmizol.
Už veľa x som v tejto veci písala tu na koni rady a postupy , stačí pohľadať.. obsah som písala tak viac prakticky, hovorovo ale je tu aj skupina Právne poradenstvo a aj tam sa nájde veľa právnych rád, v odbornom štýle.
Môj názor - nič by som gerojovi nedarovala, aj keby zaplatil iba o 1deň neskôr, o 1 € menej ! Obrazne.
Aby mi taký hajzel sral na hlavu, deti oberal o to čo im patrí ?!?
A ešte 1 poznámka - keď foter neplatí, bez podania na exekúciu nedostane matka ani náhradné výživné

autor
2. mar 2026
@cacianka

@mamaaja82 áno, exekútor v okolí prevezme podanie, posúva to do BB a tento exekútorský súd pridelí prípad exekútorovi.
Napísala som veľmi dobry príspevok, komplet postup a možnosti, bohužiaľ spojenie zlyhalo a text zmizol.
Už veľa x som v tejto veci písala tu na koni rady a postupy , stačí pohľadať.. obsah som písala tak viac prakticky, hovorovo ale je tu aj skupina Právne poradenstvo a aj tam sa nájde veľa právnych rád, v odbornom štýle.
Môj názor - nič by som gerojovi nedarovala, aj keby zaplatil iba o 1deň neskôr, o 1 € menej ! Obrazne.
Aby mi taký hajzel sral na hlavu, deti oberal o to čo im patrí ?!?
A ešte 1 poznámka - keď foter neplatí, bez podania na exekúciu nedostane matka ani náhradné výživné

@cacianka Asi nemáte niekde uložený ten príspevok? Škoda že ho zmazali …

simca06022011
2. mar 2026

no povedala by osm, ze na jeho strasenie by som povedala: ok, posuvam to exekutorovi ak nemam do 1-2dni zvysok vyzivneho, bude ho to potom stat este viac. Ale neviem aky je velmi sisi ten ex... ci by ho to viac nezatalo...

cacianka
2. mar 2026
@anonym_autor

@cacianka Asi nemáte niekde uložený ten príspevok? Škoda že ho zmazali …

@anonym_autor pohľadu moje príspevky, veľa x som podrobne písala. Tu na koni.
Mam úraz ruky, píše sa mi horšie

Strana
z2