Zverenie dieťaťa
Ahojte, Súrne potrebujem poradiť ohľade zverenia dieťaťa, všetky presné kroky ako mám postupovať, čo môžem a čo nemôžem, najlepšie od ženy/matky/advokátky čo má skúsenosť. Budem veľmi vďačná
@alenah31 ahoj, áno zverenie svojho dieťaťa do mojej opatery, niesme zobratý, len žijeme v spoločnej domácnosti, už dlhšiu dobu si nerozumieme, v poslednej dobe zostal na mna veľmi agresívny a výbušny, býva po nocich preč a niekedy nebol aj týždeň doma, chcem začať žiť plnohodnotný život bez hádok. Chcela by som od neho odísť len sa bojím, že mi môže vziať syna, nakoľko ho nemám zvereného. Prosím ťa môžeš mi poradiť, ďakujem
Ved vhod na urad prace, odbor socialno-právnej ochrany deti a mládeže, kurátorky ti pomozu spísať navrh na zverenie, poradia ohladne vyzivneho a styku
ahoj, urcite riesit s pravnikom ;) pripravi ti navrh na upravu prav a povinnosti k maloletemu a pojde to na sud. aby ti vzal partner maleho, musel by byt na to fakt zavazny dovod - alkohol, drogy, tyranie... takze toho sa neboj. Ale urcite to ries cez pravnika, on ta uz usmerni. drzim silno palce

@erika131722 myslíš zverenie vlastného dieťaťa po rozchode/rozvode alebo cudzieho ?? Pretože to je obrovský rozdiel.