Zvláštne pocity po rokoch od rozchodu? Ako sa s tým vyrovnať
Ahojte, vopred sa ospravedlnujem za vylev ale verim, ze aj na takyto ucel mozu fora sluzit.
Stalo sa vam uz niekedy, ze nas vas rozchod "dolahol" neskor? Aj o par rokov? Neviem ako sa mam vyrovnat s vnutornymi pocitmi...
Mala som priatela, spoznali sme sa na zaciatku r. 2023. Ja som koncila PhD, on mal este rok pred sebou. Bola som rada, ze som si konecne nasla chlapa, ktory bol sebavedomy, sebestacny, nebolo ho treba obskakovat a vedel vsetko zabezpecit sam, bez toho, aby cakal na "povel". Proste po predoslom vztahu som bola unesena, ze konecne chlap, s ktorym sa citim ako jeho priatelka a nie ako jeho matka. Po pol roku chodenia prisla zmena, ked si zmyslel ist na nejaku cestu muza - netusim ako sa to presne volalo, nejaky program pre chlapov v Cesku, v lese, bez kontaktu, myslim, ze aj s hladovkou... Nebola som z toho nadsena ale hovorila som si, ze dospelemu cloveku nemozem v tychto veciach branit. Z toho programu sa vratil ako vymeneny. Zacal sa velmi zaujimat o spiritualne veci, stretavat sa s takymi ludmi, chodit na extaticke tance. Proste uz som ho vnimala akoby bol z inej planety a zrazu sme nemali ziadne spolocne zaujmy okrem chodenia do prirody. Vedela som, ze sa bude schylovat k rozchodu a bola som na to pripravena. Nasla som si pracu a chcela som sa "usadit", proste zostat na jednom mieste, pracovat, vybudovat si karieru, v buducnosti mat deti atd. On zase chcel cestovat po svete, nechcel sa viazat na jedno miesto... navyse mi povedal, ze on vobec nevie co chce, ze sa este stale hlada. takze sme sa spolocnym rozhovorom po roku chodenia dohodli na rozchode - hlavne po tom, co som sa od neho dozvedela, ze zacal fajcit marihuanu a s tymi spiritualnymi skupinami uzivali aj ine omamne latky a vdaka nim "spoznavali svoje vnutro", aby sa nasli... Cize ked sme sa rozisli ako kamosi, bola som s tym uplne vysporiadana, lebo som vedela, ze napriek tomu, ze je to dobry, mily a inteligentny clovek, nie je to chlap pre mna.
Koncom roka 2024 ma zoznamil so svojou priatelkou (u spolocnych znamych). Celkom som sa aj potesila, hovorila som si wow, ako si niekto dokaze najst taky perfect match. To dievca sa k nemu uplne hodilo. Taka ledabolka ako on. Sledujeme sa stale na Instagrame. Pred 2 tyzdnami sa im narodilo dieta. Netusila som, ze cakaju a akosi ma tato informacia dost vzala. Mam pocit, akoby som bola"podvedena", ze sa tolko hladal a zrazu sa nasiel ako otec. Ze zrazu je pre neho v poriadku pracovat 9-5 v korporate a starat sa o rodinu. Presne to co nechcel. Kamoska, krorej som sa s pocitmi zdoverila sa smiala, ze si to nemam tak brat, ze to len zlyhala ochrana.
Akosi ma tie pocity stale neopustaju a pride mi akoby som prezivala smutok z rozchodu az teraz. Inak im to naozaj prajem, malinka je krasna. Len som nejaka rozlutostena. Zazili ste niekedy nieco podobne? Rozpravat sa o tom s blizkymi alebo si to radsej nechat pre seba a pockat kym to prejde?
Ano tiez sa dostavam z rozchodu po jednom vztahu velmi dlho, zaklad je uplne prestat sledovat o nom info,ja som sa chcela aj odstahovat prec do uplne cudzieho dalekeho mesta ale kvoli praci som ostala, on je z ineho mesta takze sa nahodne nestretneme uz je to dlhsia doba a veru vcera tiez mi prisla o nom nejako info a foto a bum tiez som mala den nafigu kde som smutila dnes som uz ok. Psychologicka mi povedala, ze je to normalne ak to bol intenzivny a toxicky vztah. Lebo pred tym co som mala vztahy do 2 mes som bola ok z tohoto sa neviem veru dostat
@anonym_autor nechaj kym to prejde, tie pocity v tebe vyvolalo zrejme to, ze on sa niekde posunul a este si to od neho ani neocakavala, tak to v tebe vyvolalo emociu, ale casom zmyzne, partner pre teba to nebol, aj pred tym si na nom videla skor iba prakticke veci.
@anonym_autor úplne sa od neho odpoj, nesleduj ho, nezbieraj informácie o ňom - to je, akoby si si stále strhávala chrastu z takmer zahojenej rany. Takto sa to nezahojí. Ži svoj život a o jeho život sa nestaraj, on je už úplne inde
u mňa to trvalo veľmi, veľmi dlho. Bol to paradox, odišla som od exmanž., ale keď sa po našom rozchode pomerne rýchlo zas oženil a založil si druhú rodinu ostala som poriadne zaskočená.
On sa posunul a ja som roky prešĺapovala na jednom mieste. Po x rokoch som sa posunula aj ja a zas ex sa rozviedol.
Len to som sa dozvedela úplne náhodou a táto info mi už bola úplne ukradnutá.
Doporučujem nesliediť po nete ohľadom info čo a ako ex. Nechaj to do zabudnutia, posunieš sa po čase aj ty.
@anonym_autor tak ludia sa vyvijaju, nestagnuju, menia nazory, pribudaju skusenosti. S tebou sa na zalozenie rodiny necitil s nou ano. To je zivot. Posun sa aj ty dalej.
Napíšem to z opačnej strany. Môj manžel mal dlho vzťah (6 rokov), bez snahy ženu požiadať o ruku, bez plánovania detí. Somnou mal do roka od zoznámenia svadbu, hneď na to dieťa… mali sme tiež ten perfect match. Niekedy to proste ide samé, nie je za tým nič viac.
Môže to byť aj tak, že pri nej už bol opatrný a nechcel ju stratiť ako teba, preto radšej kývol na rodinu. Neber si to osobne.
@anonym_autor Môj názor na to,ze chlap, ktorý sa nechcel viazať a mať rodinu, sa do danej situácie/stal sa otcom/dostal neplánovane.Bud zlyhala antikoncepcia,alebo ho priateľka prekukla,ze dieťa by ho mohlo donútiť k zodpovednosti.Nebude lietať po svete, ale bude sa starať o rodinu.Otazka však je, že ak to bolo nasilu dobrovoľne,ako dlho mu tento život bude vyhovovať ... Neľutuj, netráp sa.Mne sa rokmi väčšinou ukázalo, že veci, ktoré má chvíľu trápili,z dlhodobého hľadiska boli tým najlepším,co sa mi mohlo stať.
@anonym_autor niekedy nie je dobré počítať a vyvodzovať závery a predpokladať a analyzovať. A niekedy možno si na chlapa príliš " krátka" a iná megera si to vie zariadiť lepšie. Veľmi veľkú voľnosť pri tebe mal, až začal huliť a tance tancovať. Nová slečna mu to zatrhla a nariadila liečbu dieťaťom. ,🤣
@anonym_autor Áno ako hovoríš: rozprávať sa, rozprávať sa, rozprávať sa.Tým , že o tom rozpravaš,zdielaš sa, dávaš to všetko von A to je uzdravujuce.Jedna múdra kniha hovorí: neste si navzájom svoje bremená.Ideš na to dobre.

To prejde. Ja by som sa v tom nepitvala. Chod dalej.
A ano, ako hovoris, oni mali "match". Uplne bez ohladu na dovody, z akych ste ho vy nemali - nie su totiz tie dovody podstatne, ale oni ten match jednoducho mali, a preto sa clovek potom najde v pozicii, ktoru neplanoval, nechcel, povedal ze "nevie" alebo "nikdy".
Necit sa podvedena, rozumiem ze Ti to je luto, ale neziv v sebe ani nijake "krivdy". Toto je totiz zivot, jednoducho niektore veci vyjdu, niektore nie, niektore sa zvrtnu inak...