Zvýšenie výživného a otázka otcovstva: Ako na to?
Dobrý deň.
S pariateľom spolu bývame, ale momentálne je bez práce a finančne to celé ťahám hlavne ja. Má dieťa z predchádzajúceho vzťahu, ktoré má asi pol roka, a s bývalou partnerkou sa najprv dohodli na výživnom vo výške 100 eur mesačne. To pravidelne platí, aj keď mu s tým momentálne pomáham ja.
Teraz však jeho bývalá chce vyššie výživné a podala to na súd. Partner momentálne nemá žiadny príjem.
Ďalší problém je, že si nie je úplne istý otcovstvom. Keď otehotnela, ich vzťah sa rozpadol a odvtedy sa spolu moc nebavia. O teste otcovstva sa nechce expriateľka ani rozprávať.
Máte niekto skúsenosť, ako sa toto rieši právne? Dá sa nejako požiadať o test otcovstva aj keď s tým druhá strana nesúhlasí? A prihliada súd aj na to, že je momentálne nezamestnaný?
To je aka telenovela. Takze jeho ex spavala asi s viacerymi, on si nevie zistit, ci je to jeho dieta, ani nevie, ci sa vobec na neho podoba. Alebo to iba vesia tebe na nos kaleraby, ze to nevie. Je nezamestnany, ty ho zivis a ty este aj platis cast jeho vyzivneho? Skus si svoj prispevok precitat este raz a zajtra mu zbal kufre. Inak ked budes tehotna ty, ani tam si nebude isty, kto je otec a dostanes asi polovicu z tych 100 eur, ak mu to vobec dalsia trubka, ktorej povie tu istu rozpravku, pomoze platit za neho ...
Súd môže požiadať o test otcovstva, ktorý nie je úplne lacný. A hádaj, kto ho zaplatí, navrhovateľ.
Súd môže ale nemusí prihliadať na to, že nepracuje. Ak je relatívne mladý a zdravý, tak nie je dôvod nepracovať.
Fiha, uz stihas byvat s niekym co pred 6 mesiacmi plodil deti s inou zenou, a este ho aj zivis. Ty si skoro ako Matka Tereza.
On je chory, ze nemoze pracovat? Milion ponuk na predavacov, skladnikov, casnikov, vodicov. Vsade.
A co sa tyka vyzivneho: ano, mozu mu odklepnut viac a VELMI V TOM DUFAM, pretoze aby daval slobodnej matke 100euro mesacne na dieta a prenho to je vybavene, to je teda charakter. Dievca utekaj, ak Ti to stale nedochadza vsetko 😳
A cenu naivka roka vyhrava ....
Fiha, uz stihas byvat s niekym co pred 6 mesiacmi plodil deti s inou zenou, a este ho aj zivis. Ty si skoro ako Matka Tereza.
On je chory, ze nemoze pracovat? Milion ponuk na predavacov, skladnikov, casnikov, vodicov. Vsade.
A co sa tyka vyzivneho: ano, mozu mu odklepnut viac a VELMI V TOM DUFAM, pretoze aby daval slobodnej matke 100euro mesacne na dieta a prenho to je vybavene, to je teda charakter. Dievca utekaj, ak Ti to stale nedochadza vsetko 😳
@anonym_75edc8 ich vzťah sa rozpadol, keď otehotnela, čiže +- 15 mesiacov nie sú spolu. Tak či tak, mať vzťah s takým chlapom tak skoro, ešte si ho k sebe nasťahovať, živiť ho, platiť za neho výživné. Nepochopím...
Neprihliada, ak k tomu nemá závažné dôvody, napríklad zdravotné.
Predpokladám, že keď podala návrh na súd, tak otcovstvo bolo určené súhlasným vyhlásením. V takom prípade treba konať vo veci zapretia otcovstva, čo zas nie je úplne jednoduché ani lacné.
Snáď je Vami popísaný príbeh pravdivý.
test otcovstva, a za mna ani musi platit viac, ved tych 100€ nemoze pokryt byvanie, stravu, plienky a oblecenie teda polovicu tychto nakladov prisluchajucu jednemu rodicovy
@anonym_autor dieta na pol roka, uz zije pan otec u inej zeny, povinnosti sa chce zbavit cize test otcovstva a je bez prace .... tebe nic neblika?
Moze byt niekto taky??? Teraz ani neviem kto je na tom horšie.... ci ty alebo priatel.... 🙈
Otázka znie,musis ty platit výživné za priatela?
@anonym_autor môže tvoj partner požiadať o test, ale platí si to on. Toto tu mi “zaváňa” debilitou, že zrazu si nie je istý…
Priatel je debil, co sa vyhyba plateniu vyzvivneho... sudu je to jedno, ma dve zdrave ruky, ma sa zamestnat, lebo ma POVINNOSTI. To dieta musi jest, mat kde spat, hlavne tie prve rok-dva su financne velmi narocne a za 100e nekupi ani oblecenie ktore potrebuje v jednej velkosti (a prvy rok ich pomeni aj 5-6)... ak chce test, nech si ho spravi (vlasky maleho, jeho, potrebuje istotu pre seba a ked si bude isty, ze NIE JE otec, potom poziada o oficialny test na sude... nie je to ziadne skvele jednanie, ale na co tym otravovat sud, ked je pravdepodobne priatel len vypocitavy hajzel a tlaci ti do hlavy kaleraby...
@anonym_autor moze podat navrh na testy DNA ale dost sa zato plati.Druhá vec vyzivne 100eur prepac ale vidime a vieme co kde stoji a 100euro to mas dva nakupi a peniaze su fuc...prepac ale tvoj partner ak ma zdrave ruky a nohy nech sa prace do prace a ak je dieta jeho co ked podpisoval rodny list tak zrejme je ...nech sa prace do prace a vyzivne tej zene ktora sama zrejme vychovava a aj zivy nech prispieva najmenej raz tolko
@anonym_75edc8 lepsie by som to nepovedala
Súd môže požiadať o test otcovstva, ktorý nie je úplne lacný. A hádaj, kto ho zaplatí, navrhovateľ.
Súd môže ale nemusí prihliadať na to, že nepracuje. Ak je relatívne mladý a zdravý, tak nie je dôvod nepracovať.
@huxy zrovna vcera som bola na sude kde moj ex platil 11 rokov 60eur zatajoval prijem a z dokazov ze ma uver a uvadza scjvalne ani nie minimum som vysudila 360eur na malu a ti poviem skoro ma tam zabil co tak vyskakoval a sudca hned povedal ze to ze nepracuje ho nezaujma ze ma vyzivovaciu povinnost
@huxy zrovna vcera som bola na sude kde moj ex platil 11 rokov 60eur zatajoval prijem a z dokazov ze ma uver a uvadza scjvalne ani nie minimum som vysudila 360eur na malu a ti poviem skoro ma tam zabil co tak vyskakoval a sudca hned povedal ze to ze nepracuje ho nezaujma ze ma vyzivovaciu povinnost
@anonym_46f19c super, že sa ti to takto podarilo 👏
Je mi zle z chlapov, čo chcú svoje deti takto ukrátiť a pritom buď sa o ne ani vôbec nezaujímajú alebo sa tvária akí sú oni úžasní otcovia
Este ma zaujima, ak ty platis za neho vydavky, z coho by zil, keby bol sam? Zivili by ho rodicia, lebo nema pracu, ziadne svoje uspory, ani rezervy ...? Ak ti to nedoslo, toto je velmi nevhodny clovek na vztah ... Deti vie urobit, ale pracu si najst nevie. Aby si tu potom neplakala, aki su muzi pips, lebo si si nasla medzi tolkymi normalnymi uplneho totalneho trotla a drzala sa ho aj tak zubami nechtami.
@anonym_46f19c zasnem... akoze co si vedela financovat 60 eurami? Som rada ze sa ti podarilo navysit. 60E nepokryje ani jeden nakup potravin a to dieta rastie ako z vody, potrebuje teplo, bezpecie, byvanie, rozptylenie...
@anonym_autor čo ťa na ňom priťahuje? Debil, ktorý si nevie zistiť ani základné veci, nemá prácu, žiadne uspory. A ty si hlúpa keď mu všetko platíš.
Neprihliada, ak k tomu nemá závažné dôvody, napríklad zdravotné.
Predpokladám, že keď podala návrh na súd, tak otcovstvo bolo určené súhlasným vyhlásením. V takom prípade treba konať vo veci zapretia otcovstva, čo zas nie je úplne jednoduché ani lacné.
Snáď je Vami popísaný príbeh pravdivý.
ak nie je napísaný ako otec v rodnom liste, tak nemusí platiť. Ak je, tak postupovať ako napísal
@draik on je právnik
Já ti neviem, Karel... možno má zlatého vtáka keď sa ho tak drží.
@anonym_autor mimochodom , keď som pár mesiacov nemala prácu dostávala som podporu. Čiže nebola som bez príjmu, vždy som si niečo našla skorej ako by som dočerpala podporu, a tuším potom ešte platia hmotnú núdzi a príspevok na bývanie.
Ale nebola som bez príjmu....
Tak buď pán fantastický priatel je lenivý a nemá prácu viac ako šesť mesiacov alebo nikdy riadne nepracoval a nešiel ani na úrad práce....
Zdraví chlap čo si nevie nájsť brigádu za viac ako šesť mesiacov , tak to nie je partnerom do spoločného života
@anonym_46f19c zasnem... akoze co si vedela financovat 60 eurami? Som rada ze sa ti podarilo navysit. 60E nepokryje ani jeden nakup potravin a to dieta rastie ako z vody, potrebuje teplo, bezpecie, byvanie, rozptylenie...
@katkaseiner kamarátka dostávala roky po 35€ na synov od podobného flákača, bola rada keď jej súd vlani zvýšil na 50€

ma vyzivne urcene sudom?
Kazdopadne by som vsetko riesila sudom a taktiez dokaz otcovstva.
Ci prihliada sud na to ci ma pracu - to ti neviem poradit, kazdopadne predpokladam ze nezamestnanost je chvilkova a nieco si najde, aj keby islo o nizko platenu pracu.