Čo čakať alebo nečakať a konať vo vzťahu?

26. nov 2019

Ahojte, chcela by som vedieť vaše skúsenosti, určite ste už niečo podobné zažili. Keď sa priateľ odmlčí lebo premýšľa čo ďalej či pokračovať vo vzťahu alebo nie, je nazlostený, nerozhodný. Na jednej strane tvrdí, že chce byť so mnou a na druhej, že mu taký vzťah nevyhovuje a myslí si, že to už lepšie nebude kvôli naším komplikovaným povahám. Ja si myslím, že lepšie to byť môže (on to vie) ale obaja sa musia snažiť a chcieť to zlepšiť. Len mám pocit, že on sa nechce ničoho vzdať. A vie, že ja chcem byť s ním. A neviem, či teraz čaká aby som to aj napriek tomu ja ukončila alebo naozaj ešte chce dať tomu šancu a len rozmýšľa a potrebuje oddych. Toto je už asi štvrté odmlčanie. Už som sa ho aj pýtala, či sa chce rozísť, reagoval myknutím pliec. Stalo sa Vám, že po takej odmlke prišiel aj s pozitívnym riešením, že skúsme to ešte alebo ste to museli ukončiť vy alebo sa hecol on a ukončil to? So zúfalá...

sissy27
26. nov 2019

píšeš pod anonymom, ale prisahala by som, že viem kto si - ale to je jedno.
Ty si sa upla na nejakú svoju predstavu o ňom a o vašom vzťahu, pričom realita je úplne iná. Opakovane sa rozchádzate, alebo teda nekomunikuje s tebou, trestá ťa za nejaké tvoje "chyby" - samozrejme vymyslené a ty mu to žerieš za surova.
Jasné, že sa s tebou priamo nerozíde, veď mu poskytuješ určitý komfort (keď nič iné tak sex určite) a snáď on nebude za hajzla, čo ti zlomil srdce a opustil ťa, nie? On, pán dokonalý, by také niečo neurobil, to len ty sa málo snažíš aby váš vzťah fungoval (to nie je realita, to je jeho pohľad).
A nie, lepšie to nebude. Len horšie. Tie jeho odmlky sa budú stupňovať, budú dlhšie a v kratších intervaloch a nepotrvá dlho a tebe z toho úplne hrabne.
Takže pozbieraj svoju hrdosť, sebaúctu a ukonči to, definitívne. A ži normálny život. Neverím, že si tak strašne zúfalá aby si toto musela znášať. Aj keď sa ti to nezdá, ale na svete je stále dosť single chlapov normálnej povahy, z ktorých si môžeš vyberať. A sú single preto, lebo normálne ženy sa zahadzujú s takými idiotmi ako ty teraz.

limetka69
26. nov 2019

už dávno si mala byť za horami, za dolami, je natoľko pokakany, že sa nevie ani chlapsky rozísť. strácaš čas, šiel by ti na nervy ešte dlho, inak on nie je práve najšťastnejšia povaha

deti95060810
26. nov 2019

musíte sa rozísť? však si dajte pauzu a uvidíte ako to pôjde...

autor
26. nov 2019

@sissy27 Ďakujem za odpoveď. Áno máš pravdu, že mu to žeriem, lebo som si aj ja vedomá nejakých svojich chýb a viním aj seba. Len ja do popredia staviam udobrenie a neudržiavať v sebe zlosť, aj keď sa opätovne rýchlo nahnevám a on naopak, drží hnev a nevie alebo lepšie povedané NECHCE sa povzniesť nad to...

retatka
26. nov 2019

ANONYM Samizrejme,že môžete i po odmlke fungovať ,možno chce porozmýšlať o Vás dvoch ,len snahu treba z oboch strán a nielen z tvojej...Neozývaj sa.,uvidis ako bude on reagovať...

acrobaleno
26. nov 2019

Na čo čakáš? Keď nemá záujem o budovanie vzťahu tak to ukonči. Zrejme je taký zbabelec, že sám to nedokáže.

autor
26. nov 2019

@deti95060810 ja sa rozísť nechcem, len on ma stále drží v tom napätí a nevyjadrí sa konkrétne ani nenavrhne riešenie...riešiť ho už nebaví, rozčuľuje ho to...

sissy27
26. nov 2019

@deti95060810 "pauzy" mali 4 či koľko, hádam by aj stačilo 😀

nechce sa mi zbytočne drať klávesnicu, tak naposledy - toto lepšie nebude. Proste si natrafila na psychopata, ktorý je spokojný vtedy keď ty trpíš, trápiš sa, plačeš, doprosuješ sa, keď mu dávaš najavo aký je nenahraditeľný. A v tomto stave ťa bude udržiavať tak dlho ako mu to dovolíš.
Všetci máme nejaké chyby alebo nedokonalosti, alebo možno ani nie chyby ale proste každý sme nejaký. Pointou vzťahu je nájsť niekoho, komu tieto naše nedokonalosti pasujú, kto s nimi vie žiť, komu nevadia, a nie žiť s niekým, kto nám ich vyčíta (a sám sa stavia do role dokonalého) a vyhadzuje na oči.
Prečo sa nechceš rozísť? Detailne nám prosím vysvetli, prečo sa nechceš rozísť s niekým, kto ťa nemiluje, neváži si ťa, nechce byť s tebou.

ivkazba
26. nov 2019

4x ste mali pauzu? Koľkokrát to musí urobiť, aby si pochopila, že proste on budovať vzťah nechce? Lebo vzťah sa musí tvoriť, musia ho tvoriť obaja, obaja sa niekedy musia niečoho vzdať, ak chcú byť s tým druhým. Ak on nie je ochotný, tak to je dostatočná odpoveď na tvoju dilemu.

black_olive
26. nov 2019

Úprimne? Chce aby ty si to zakončila, potom ty budeš tá čo ho kopla do zadku a nie on. Prečo? No aby on vždy pred každým za každých okolností vyzeral (pred svojim okolím) ako ten ,,dobrý chlapec,,. Je to manipulácia a tvoje city sú jemu mile ukradnuté. Tu ide len o ten princíp, aby on nebol ten hajzel.

vinejka6
26. nov 2019

Chce sa rozísť, ale nevie/nedokáže ti to povedať priamo, narovinu. Dúfa, že to za nebo urobíš ty. Aby nemusel nič riešiť a rozprávať sa o rozchode. Jednoducho je zbabelec. Nájdi v sebe hrdosť!!! A ukonči to. Skôr či neskôr sa rozidete aj tak

vinejka6
26. nov 2019

@sissy27 toto by zaujímalo aj mňa, dôvody, ktoré musí mať žena, ktorá ostáva vo vzťahu s mužom, ktorý ju neľúbi, nechce, neváži si ju

komplikovana
26. nov 2019

Ak sa ty rozist nechces tak sa nestazuj, svojou necinnostou v podstate akceptujes to co ti robi. Nemozes prinutit cloveka ta milovat a byt s tebou ked nechce. Hovori sa, ze pauzy si davaju iba pubertiaci, ked nemaju gule na to jednat ferovo a oznamit cloveku pravdivo ako sa veci maju.

kolieskova232
26. nov 2019

ked to uz bolo styri krat, tak je to jasne, ze on sa s tebou nevie rozist a najradsej by bol, keby si to ty spravila. no byt tebou to nerobim. pockaj, s akym riesim pride a uvidis.

autor
26. nov 2019

@sissy27 Tvrdí, že keby nechcel, tak so mnou nie je a nechodil by za mnou takmer každý deň (s výnimkou keď "rozmýšľa"). Preto dúfam, že ak by nechcel byť, tak bude mať gule a ukončí to.

autor
26. nov 2019

@kolieskova232 veď práve to je to, že ak by som sa rozišla ja aj napriek tomu, že ja koniec nechcem, tak by som mu spravila len službu lebo on je zbabelý a nechce byť akože ten zlý, len do budúcna pre neho tiež nie je dobrá vizitka, keď ho budú baby posielať kade ľahšie...len to si asi neuvedomuje...

alexi2211
26. nov 2019

Ty v to dúfať môžeš, ale sú chlapi čo to nevedia a čo nechcú urobiť ten krok a takto trápia. Toto neni dobré a takto fungovať nemôžete, ja by som to nechala tak. Nech si teda premýšľa, nech si sám uvedomí veci či chce či nechce a potom nech sa ozve. Nie že bude ťa držať furt v takom napätí

sissy27
26. nov 2019

no dobre, tak ty sa s ním budeš radšej trápiť len aby si sa s ním nemusela rozísť, lebo tým by si mu urobila službu... a čo tak spraviť službu sebe a vykašľať sa na tento toxický vzťah??
A teda stále sme sa nedozvedeli prečo sa s ním nechceš rozísť. Má dvojhlavého vtáka a zlaté vajcia alebo čo preboha?

komplikovana
26. nov 2019

Vies o tom, ze aj ty mas moznost sa rozhodnut co s vasou situaciou? On sa rozhodol neozvat, ty sa rozhodni ze toto sa ti nepaci a nebudes to akceptovat. Sance uz dostal viackrat , tak este ako dlho chce takto Necakaj, ale konaj.

autor
26. nov 2019

@komplikovana pravdivo viem len to, že sa nevie akoby rozhodnúť čo ďalej. Aj keď viem, že keby chcel, tak nemusí rozmýšľať a vie, že chce. Ale na druhej strane aj keď to nie je úplne ideálne ako všetko tak asi mu to nie je ľahostajné lebo viem, že aj jeho táto situácia trápi a že má ma rád...

autor
26. nov 2019

@sissy27 jasné, že nechcem zahodiť vzťah len tak, lebo keď nie je kríza tak je všetko super a viem, že vie byť milý, pozorný, vie sa snažiť, vie milo prekvapiť, potešiť, pomôže, v domácnosti nie je ľavý, je starostlivý...hádam aj stačí superlatívov...

moonlight1210
26. nov 2019

tak co potom riesis?
tak cakaj.

acrobaleno
26. nov 2019

"že vie byť milý, pozorný, vie sa snažiť, vie milo prekvapiť, potešiť, pomôže, v domácnosti nie je ľavý, je starostlivý...hádam aj stačí superlatívov..." len ťa očividne nechce.

autor
26. nov 2019

a v neposlednom rade NEKLAME a je ÚPRIMNÝ, čo je v dnešnej dobe VZÁCNOSŤ

sissy27
26. nov 2019

ešte by si mohla napísať ako dlho tento vzťah trvá... lebo to čo prežívate nie je kríza - on ťa proste nechce a ty sa držíš zubami-nechtami. Úprimne ti povedal, že jemu taký vzťah nevyhovuje - tak to konečne akceptuj.

whatever1
26. nov 2019

Pochopim raz...ale 4krat? Ved sa zamysli, nech je akokoľvek uzasny ako pises - evidentne nema o teba taky zaujem...

kolieskova232
26. nov 2019

to si chlapi vacsinou neuvedomuju. oni sa budu hrat za tych chudacikov, s ktorymi sa zeny rozisli a ostatni ich budu lutovat.

autor
26. nov 2019

@sissy27 pomerne krátko, pol roka...áno povedal že nevyhovuje ale prečo zostáva potom, tvrdí že keby mu nezáležalo tak to nerieši už po niekoľký krát a zbalí sa po prvej hádke...

saluda
26. nov 2019

Ak sa po pol roku vztahu "musíte snazit", máte 4. pauzu, tak radšej choďte od seba, vás vzťah asi nemá šancu byť šťastný. Nemáte ešte deti, ako budete potom riešiť tie naozajstné problémy? Chceš byť iba v nejakom vzťahu, alebo chceš byť v stastnom, naplnenom vzťahu?

sissy27
26. nov 2019

kvôli sexu zostáva a preto, lebo momentálne nemá nič iné, preto zostáva 🙂
ste spolu pol roka, nemáte spolu deti ani hypotéku, mali by ste byť najviac zamilovaní a nie sa hádať a pauzovať.
Neviem čo si sa tak namotala na to, že je to ten pravý, keď očividne nie je. Ale tipujem, že ti tikajú biologické hodiny, všetky kamošky sú zadané, zasnúbené, vydaté, tehotné, s deťmi, tak nasilu chceš aj ty niekoho.