Prečo ste odišli zo vzťahu?

menojejedno
16. sep 2019

Ahojte, možno len taká otazka na zamyslenie .
Prečo ste odišli z predchadzajuceho vzťahu , a v čom je lepši terajši partner od byvaleho ?
Uvažovali ste nad rozchodom dlhšie , a odhodlávali sa to urobiť a vnutorne ste davali partnerovi dalšie a dalšie šance , alebo aj napriek trápeniu ste to ukončili .
Alebo to bol rozchod “bezbolestný” typu bude to takto lepšie pre oboch , ži si svoj život ja svoj .

tatianaba
16. sep 2019

Z predchadzajuceho vztahu som odisla/sme odisli,lebo nemal perspektivu. Bolo nam to luto obom, mali sme s velmi radi, ale nebola tam ziadna cesta a spolocna buducnost. Tak sme sa vlastne dohodli, ze to nechame tak a pojdeme kazdy svojou cestou. Ale trvalo to par mesiacov, nez sme si to obaja priznali. Bolo to spravne rozhodnutie.

anitka_4
16. sep 2019

Odkedy som začala "randiť",tak mám tretí vzťah.
1. láska bola úplne bezhranicna,mali sme obaja pocit,že by sme za seba aj život položili. V Tom čase sme mali doma veľké problémy a pri priateľovi som mala pocit,že ma má naozaj niekto rád. Po 4 rokoch som zhodila ružové okuliare a uvedomila si,že to nie je zdravý vzťah. Scény, žiarlivosť, vytykanie, trápenie...povedala som si,že takto žiť nechcem a "nechala som ho". Bolo to ťažké,ale teraz viem,že to bolo to najlepšie rozhodnutie.
2. vzťah bol skoro dokonalý. Rozsili sme sa preto,lebo každý sme šli na iný koniec SR. Na diaľku veľmi nemalo zmysel to ťahať. Avšak každej žene by som dopriala mať aspoň raz za život takéhoto partnera. Partnera,pri ktorom znova nájde svoju stratenú sebalasku, sebavedomie a chuť do života.
3. partner je zároveň aktuálny 😁 tohoto si už plánujem "nechať" 🙂

anita6666
17. sep 2019

@tatianaba ahoj zaujal ma tvoj prispevok.... A ak chces kludne ip....v com vam to bolo luto obom a ako sa to da,ak ste este k sebe citili lasku??? Lebo som to pochopila tak,ze laska medzi vami nevyhasla,len ste sa racionalne dohodli a tak ma zauja ten pocit,ako sa to da,ked k tomu druhemu este stale prechovavam city,lebo ja som sa vzdy rozisla len vtedy,ked som k druhej strane necitila uz nic

tatianaba
17. sep 2019

@anita6666 No, jednoduche sme uz nemali 20, ani 25 a situacia bola pomerne komplikovana a zaroven velmi jednoducha. On bol zenaty, ja slobona. Nechcela som, aby odisiel od zeny a deti. To je cele.

annamarin
17. sep 2019

Rozišla som sa lebo mi prišlo, že sa nesnažil. Boli sme spolu len 7 mesiacov. Zo začiatku urobil všetko preto, aby som bola šťastná a aby ma získal. Potom mu nevadilo, že som s ním nešťastná, proste to ignoroval. A keď ma rozosmial iný muž strašne žiarlil. Dala som mu veľa šancí bohužial. Stále som dúfala, že to bude ako na začiatku. Nakoniec som sa s ním rozišla na deň žien. Aj keď som ho strašne milovala. Alebo skôr predstavu o ňom... premohla som sa. Nikdy som to neoľutovala. Po rozchode začal ukazovať svoju pravú tvár. Zistila som, že o veľa veciach mi klamal a klamal aj ostatným o našom vzťahu. Snažil sa mi kaziť život a presviedčal mojich blízkych, aby sa so mnou nebavili. Strašne vyvádzal. Našťastie ho nikto nebral vážne. Teraz sa ešte vídame, ale už sa ukľudnil. Síce sa nerozprávame ako kamaráti, ale keď niekto dačo potrebuje pomôžeme si. Ale strašne sa hanbím za to, že som s ním vôbec bola.

anita6666
17. sep 2019

@annamarin toto mi povedz,ako sa da byt s niekym takym kamarat,ked si sa hanbila za vztah s nim....? A ako je vobec mozne,ze ste v kontakte, vacsinou su v kontakte partneri,co ukoncia svoj vztah tak nejako dohodou,ze k sebe nic uz necitia,ale pises,ze si ho lubila,tak ako sa da prejst z módu lubit do módu si kamarat

katkati
17. sep 2019

@tatianaba Vedela si, že je ženatý, keď si s ním začínala. Až neskôr si si uvedomila, že nechceš, aby odišiel od manželky?

juliet86
17. sep 2019

ja som odisla zo vztahu vlastne z jedneho jedineho. ostatne vzdy ukoncili muzi. odisla som lebo bol psycho
bolo to moje najlepsie rozhodnutie v zivote 😀

tina_28
17. sep 2019

Ja som uz dlhsie vedela ze to nema vyznam a ani neviem preco cakala som an stimul z opacnej strany a ked sa stalo ukoncila som...Cele zle nas vztah 3 roky spolu posledny polrok bez sexu uz ma ani npritahoval aj ked pre mna nie je prvorady vyzor teraz sa na to kukam ze kde som mala oci a vsetci ma v tom utvrdili on ani nerobil nic aby to zlepsil iba mna kritizoval manipulovat ma chcel a pod. Ma 31r mamickar ktoremu vsetko v zivote zariadili druhi a naparuje sa namysleny nikam nechcel so mnouj ist iba doma pri rodicoch a to sme spolu boli iba cez vikend. Som rada za svojho terajsieho ktory je pravy opak ex

jana_eyre_2
17. sep 2019

no naposledy som sa s niekym rozisla pred 15timi rokmi a bolo to preto, ze ja som to zacala brat vaznejsie ako on a siel byvat do nemecka.. iny vztah pred tym rozbila ziarlivost oboch zucastnenych (tj mladych, nezrelych ludi).. dnes ich "vidavam" len na FB a myslim ze ak by sme sa stretli na ulici prehodime aj par viet ..

a preco je tento vztah lepsi ako tie ostatne? lebo od zaciatku sme obaja chceli vazny vztah, prekazky sme sa naucili prekonavat spolocne a mame velmi vela spolocneho...

markaterka
17. sep 2019

Prvý vzťah trval 3,5 roka, mala som ťažké obdobie (v priebehu 3 týždňov) mi zomreli dvaja blízki ľudia, a on pri mne vôbec nestál, proste v deň smrti sa zobral a šiel do Tatier. Tak sme to potom ukončili.

Druhý vzťah trval 1,5 roka v tomto vzťahu bol on mamičkar, čo mamička povedala to platilo. A spúšťač rozchodu bol, keď jeho mamička povedala, že on už so mnou byť nemôže, lebo jeho brat čaká dieťa s frajerkou a ten môj bývalý ich musí živiť lebo oni majú málo peňazí. Tak som sa tomu zasmiala a navždy odišla.

pavucikvet
17. sep 2019

@anita6666 a ty mas aku vlastnu skusenost? lebo zatial iba sondujes....

tatianaba
17. sep 2019

@katkati Ja som to asi nikdy ani nechcela. Mala som o desat rokov menej a o desat rokov menej rozumu a zivota za sebou, dnes uz absolutne nechapem,ako som mohla a ver mi,nie som na to hrda.

iv007
17. sep 2019

Nevera z jeho strany, to bola prva a velka laska a na tu bolest si este aj dnes niekedy spomeniem.Dalsie pokusy stroskotali na nepritazlivosti,chýbala tam chémia,boli sme len ako kamarati.Posledny vztah sa dlho nikam neposuval,ziadne spolocne plany,byvanie,bol to sebec.

katkati
17. sep 2019

@tatianaba Aj taký je život. Škoda, že nám niekedy zamilovanosť brani zachovať sa rozumne a poslať zenaca, ktorý si chce užívať do ....

annamarin
17. sep 2019

@anita6666 Noo sme v kontakte lebo máme veľa spoločných známych a tiež bývame asi tak činžiak od seba, takže stretnutiu sa nevyhnem.

Hanbím sa až teraz. Vtedy som bola tak zamilovaná, že som si myslela aký je úžasný.😅 Stále hovoril o tom ako si ma vezme a aké budú naše deti a o budúcnosti, takže som bola strašne namotaná.

Po rozchode ako som písala začal sa správať hrozne. Tak nejak sa mi zhnusil úplne ako človek. Teraz keď na neho pozriem a predstavím si, že som mu niekedy dávala, čo i len pusu je mi zle. Takže určite sa to dá. Akoo kamaráti nejakí veľkí nie sme... ale znášame sa.

S predošlým byvalym som tiež v kontakte. O ňom si stále myslím, že je úžasný čestný muž a lubila som ho... ale neklapalo to, tak sme kamaráti. A nehľadám za tým nič viac, nič ako kamarátstvo k nemu už necítim. Podľa mňa to dosť záleží na tom aký si človek. Niekto dokáže zastaviť ten "chtíč". Niekto sa z rozchodu oklepe rýchlo, niekto pomaly.

annamarin
17. sep 2019

@juliet86 Prečo to ukončili?

ludmilaka
17. sep 2019

@menojejedno Jeden si našiel o 20 rokov staršiu(on mal vtedy 18). Druhý mal neskutočne hmotný hlas a keď sme niekam prišli, hanbila som sa, hučal ako na paši za kravami (a dosť trávičkoval). Ďalší bol o 10 cm nižší, neprekážalo, ale keď sa mi zdôverila, že si neumýva chrup, naplno ma a bolo po. Ďalší sa zľakol, že po 6 rokoch chcem s nim bývať😂. A môj terajší manžel? Dva roky som ho posielala do kelu a keď mi pred 14 rokmi povedal, že si ma raz zoberie, vysmiala som ho, že zabudni. A aká láska z toho😁.

juliet86
17. sep 2019

@annamarin moji ex? myslim ze kazdy z nich si uvedomoval ze som vhodny material na manzelku a matku a ani jeden z nich sa na to necitil pripraveny 😏

gabrielaaaa
19. sep 2019

To vážne ti mám napísať?pfu to je písania tak na pol dňa 😅 odišla som už od dvoch ak bude treba aj od tretieho

comika
21. sep 2019

@menojejedno odisla som od neho po 6 rokoch lebo ma podcenoval, bral ako samozrejmost. Snazil sa kontrolovat a usmernovat. Ja som bola horsia osoba kym som bola s nim, lebo som zavidela spokojnym parom. Ani som si neuvedomovala ako manipuloval mnou a mojim zivotom. Ani s mojimi kamaratmi som sa nestretavala, iba s jeho. Moje vnutro sa vzdy burilo nejak a boli hadky kvoli tomu. Som rada ze som pocuvala svoj vnutorny hlas a aj napriek velkemu strachu ze zostanem sama, som sa rozhodla takyto vztah ukoncit.

jaja1211
3. nov 2019

@comika ako si dokázala odísť zo vzťahu keď si mala strach? Prežívam to iste nedokážem sa pohnut a odist. Dakujem

comika
5. nov 2019

@jaja1211 pred stav si seba a svoj zivot o 10 -15 rokov. Ako sa vidis? Ako chces zit? Chod na nejake neutralne miesto, kde ta nic nebude ovplyvnovat, sadni si tam a rozmyslaj. Ja som prekonala strach tak ze som bola pripravena na 110% ze zostanem sama. Ale nasla som v tom aj pozitivne veci, ze sa povenujem sebe, vzdelaniu, kariere. A ked som to prijala, ale skutocne prijala zrazu sa strach stratil, otvorili sa viacere moznosti. A onedlho som sa zoznamila s terajsim manzelom a mame 3 deti.

shebamex
21. júl 2020

Rozchod nastal v momente ked som zistila ze s clovekom, ktory ma dlh vo vyske novej audiny, nechce deti lebo ja vraj nemam rozum, za to co zarobi nacierno si kupi hluposti to fakt nema zmysel.... O stalkovani sa ani nejdem rozpisovat, dva roky sa mi naburaval pravidelne na mobil, zato on pisal svojej kamoske ako mu chyba jej objatie... Mala som to zatrhnut po dvoch mesiacoch a nie styroch rokoch, ale ked zena sprosta, chcela aj tak pomoct s nadejou ze motivacia vztahu s nim pohne 😊 doteraz ma stalkuje a robi o mne blog aka som lacna... Policia nebola ochotna pomoct ani s dokazmi

shebamex
21. júl 2020

@tina_28 nemame rovnakeho ex? 😀