(Ne)komunikácia s partnerom

8. jún 2020

Chcem sa opýtat,či máte skúsenosti s odmlcanim sa vo vzťahu, aký bol dôvod,koľko taká odmlka či ignoracia trvala a ako to nakoniec dopadlo? (Skôr ma zaujimaju vzťahy,ktoré nežijú pod jednou strechou lebo tam sa to zrejme vyrieši možno inak a oveľa skôr,než keď žijú ľudia oddelene).

oli18
8. jún 2020

Je to individualne. Na to recept neexistuje, kazdy clovek je iny.

daganov
8. jún 2020

Nikdy som to nezazila, ani by som to netolerovala. Partnera, ktory ma ignoruje a nekomunikuje so mnou, nepotrebujem. A ako sa poznam, keby sa odmlcal, ofucal, ja by som nikdy nebola ta, ktora dolieza. Mala by som ho na haku, takze vztah by skoncil tak ci tak

autor
8. jún 2020

@daganov čítala som niekoľko článkov a narazila som na veľa rozporuplných názorov,čo na jednej strane síce dáva zmysel, (odmlčat sa sa cieľom uvedomenia si,ako a či vôbec vzťah zachraňovať a na druhej strane strata zaujmu niektorej zo zainteresovaných strán práve preto,že ten druhy prestal komunikovať)

daganov
8. jún 2020

Je to na tebe, moj nazor som ti napisala

banderaska29
8. jún 2020

tak základ problému je prečo sa odmlčal. Od toho by som sa odrazila.

jeltica
8. jún 2020

Ked sa clovek odmlci tak to nikdy nie je len tak. Osobne je moj nazor, ze nekomunikacia a odmlka je cestou k smrti vztahu.

petkaaa
8. jún 2020

Tak ak dvaja dospelý len tak na niekoľko dní/týždňov vo vzťahu nekomunikujú, nie je to trochu detinské? Ako urazím sa a budem ticho? To čo je za vzťah?

autor
8. jún 2020

@jeltica možno to je aj smrť vzťahu,ale vo veľa prípadoch sa to ani nedoviezvies, keďže je ticho

jeltica
8. jún 2020

Vies ako sa hovori, ze kto mlci ten svedci. Takze pre mna by to uz bolo bitie na poplach a by som si sama v sebe urobila koniec. Necakala by som.

elenita
8. jún 2020

Ahoj, nie si ta, co tu ma mnozstvo diskusii o neperspektivnom vztahu? :-/ pokial je ticho, nema zapotreby kontaktovat Ta, nechybas mu ... je to jasne, myslim si. Ci keby sa Ti 2 tyzdne neozval a potom napise, ci nedate kavu, cela stastna za nim nabehnes? Ved si dajte jeden uprimny rozhovor a vyjasnite si, na com ste.

autor
8. jún 2020

@elenita nie,čítala som aktuálne na feminity alebo neviem kde to bolo taký článok,že niečo v zmysle,ak partner prekročí hranice voči vašej osobe napr. po výmene a nezhode názorov,je potrebné mu ukázať, že si ma prípadnú chybu uvedomiť a údajne zázraky nečakajte za pár dní,ale za pár týždňov a bola k tomu diskusia,že po pár týždňoch už môže byť úplne neskoro na čokoľvek, alebo naopak na uvedomenie si,tak ma to zaujalo,osobne skúsenosť nemám,len som teda tému zaviedla tu na obyčajný pokec s prípadnými skúsenosťami. Naopak písala nejaká dotyčná,že bola zmierená s rozchodom a týpek vyrukoval po týždňoch odmlky so snubný prsteňom 🙂 proste ma to len obyčajne zaujalo,keďže je tu množstvo žien s rôznymi skúsenosťami a ja sa rada rypem v psychológii vztahov

bosorka2302
8. jún 2020

Ano zazilo a stupnovalo sa to castejsie a odmlky dlhsie ku koncu 3 mes. Ale podla mna mal poruchu osobnosti normalni ludia toto nerobia

iviacik
8. jún 2020

Keď sa odmlci a bez relevantného dôvodu, uz sa nemusí ozývať vôbec.

bodka70
9. jún 2020

dlhodobé mlčanie je spôsob pasívnej agresie voči partnerovi, spôsob ako ho vytrestať, do zdravého vzťahu nepatrí.
partner môže mlčať z viacerých dôvodov - 1. nemáte si čo povedať, nie je o čom hovoriť, mlčí, lebo nevidí zmysel v rozhovore 2. je urazený z nejakého dôvodu a mlčaním chce upriamiť pozornosť na seba - niečo v zmysle - pozri, ako si mi ublížil 2. z frustrácie - veľa už bolo povedaného, boli rozhovory ale neviedli k výsledku, k porozumeniu, partneri si proste nerozumejú a každý presadzuje to svoje 4. má už iný objekt záujmu a mlčaním chce pôvodný vzťah dať do stratena, aby sa vyhol konfrontácii a aby ukončenie nebolo na ňom.