Potrebujem sa vyrozprávať mojom vzťahu

anonymka_a
28. mar 2019

S ex sme boli spolu 5 rokov, niečo cez rok sme spolu aj bývali. Už je to rok, čo spolu nie sme. A ja neviem z akého dôvodu, no nie som schopná nadviazať nový vzťah.Skúšala som to veľa krát, no neviem kde je chyba. Je mi jasné, že vo mne, no potrebujem radu, neviem ako ďalej. Mám za to, že som s rozchodom vyrovnaná, rozišli sme sa v dobrom. V každom chlapovi, s ktorým prídem do kontaktu vidím nejakú chybu, a ak nie, tak nemajú záujem oni. Najhoršie na tom je, že ma nemrzí nezáujem z ich strany, ale to, že to znova nevyšlo. Chcem len znova cítiť, že ma má niekto rád a že viem, ktorým smerom sa otočiť, keď som stratená. Lebo teraz som stratená naozaj veľmi.

kristina2412
28. mar 2019

@anonymka_a keď príde to"ozajstné"žiadnu chybu nenájdeš.Daj tomu cas 😉

loliki
28. mar 2019

@anonymka_a skús psychológa, vážne, sebavedomie, sebahodnotenie je velmi dolezité; ty musíš byť v prvom rade štastný a spokojný vyrovnaný človek, ty sama; potom dokážeš žiť s niekym, kto samozrejme má nejaké chyby, ale dokážete spolu-nažívať.

zuzinapipina
29. mar 2019

@anonymka_a skus začať citat knihy, nejake motivacne najlepsie. Napríklad aj Šlabikár šťastia. Mozno o sebe zistíš viac ako si myslíš 😉 drz sa

moonlight1210
29. mar 2019

@anonymka_a a co teraz robis? Ako stretas tych moznych partnerov, ktorych by si chcela/nechcela?

Najjednoduchsia cesta, ako stretnut niekoho, s kym “by to slo”, je zacat sa venovat niecomu, co ta bavi a rozvijat to.
Takze nieco, comu by si sa venovala a posuvala s tym k novym a novym cielom.
Napr. chodis rada na turistiku. Rada spoznavas pekne miesta daleko od ludi v tichu prirody. Vies si ich vychutnat. Ale vo svojom okoli si uz vsetko videla. Tak si vymyslis okruh veci, co chces vidiet. Das tomu nejaky uceleny koncept. Ja neviem - trebars najzapadnutejsie kuty slovenska.
Nastudujes si na internete moznosti a kazdy vikend sa niekam vydas. Coraz dalej a dalej od domova.

Ked clovek ma svoje male vnutorne ciele, ktore nasleduje a rozvija do vacsich a vacsich cielov, tak ho to naplna a pohana vpred. Vie o tom hovorit. A velmi zaujimavo.
A vdaka tomu streta podobne naladenych ludi. A vdaka tomu, ak vznikne partnerstvo s niekym, je tam uz minimalne jeden zo zakladnych kamenov, lebo obaja zdielaju nieco, v com si rozumeju a spaja ich to.
Samozrejme, ze iba to nestaci. Ale tie sance su vyssie. A navyse to odvadza tvoju pozornost od toho, ze si sama, bez chlapa a uz by si rada dakeho zas mala a ono to nejde a nejde. Takze si z toho frustrovana a mas akurat obcasne pocity, ze nie si dost dobra, alebo ze ostanes uz stale sama.

Napr. znama sa dala po rozvode na studium nemciny, aby si vyplnila cas a nemyslela na to. Potiahla to postupne az na statne skusky. Robila potom obcas rozne preklady popri praci (anj aj nem do slovenciny a naopak). Potom si vdaka tomu nasla stale miesto externej vypomoci v jednej firme. Ked mali navstevu, volavali ju tlmocit a zakukal sa do nej jeden z tych Nemcov. Postupne zistila, ze ich aj bavia rovnake veci. Dnes je vydata v Nemecku, ma s nim deti a dalej tam robi v inej firme, ktora obchoduje aj so Slovenskom.

17juraj17
29. mar 2019

@anonymka_a Priliz tlacis na pilu. Robis to cele zle. Do pripadneho vztahu ides s tym ze nieco od niekoho ocakavas a este ani vztah nezacal a ty chces brat. Ty sa chces citit lepsie, ty chces aby ta mal niekto rad,ty si lepsia ako on, on ma chyby, ty a ty. Skor sa pozri aj na to co ty dokazes ponuknut a co ty si ochotna a schopna dat do vztahu.... Sustredis sa na chyby, hladaj pozitiva. To ti na zaciatok nestaci ze ma pekne oci ci zadok?

17juraj17
29. mar 2019

@anonymka_a Preco vlastne nezijes? Predpokladam ze si mlada. Zajdi do baru, kina s kamoskami. Zajdi si do wellnessu, sauny na masaz. Niekoho tam stretnes. Niekoho zved a schuti si zasu... Ved slniecko svieti. Je jar. Mysli pozitivne, usmievaj sa. Ono to pride samo. Ani sa nenazdaz a uz budes stat u plotne a prat niecie trenky....😉😝

kvetinka75
29. mar 2019

Podľa mňa si asi nestretla toho ,,pravého,, lebo potom by si toto neriešila. Nie každý je pre nás vhodný. Netlač na pílu a nesnaž sa za každú cenu niekoho si nájsť. Väčšinou to príde vtedy, keď to nečakáme. Držím palce.

senan
29. mar 2019

@anonymka_a no hlavne na to netlac po takom dlhom vztahu je rok samoty malo, musis byt vyrovnana a stastna byt aj sama, potom budes vediet byt s niekym, nehladaj, nehrot, bud v klude, pride to samo ked to budes najmenej cakat, venuj sa sebe, kamoskam, cvic a ja neviem rob veci co mas rada, bude dobre uvidis a najde sa fajn chlap 🙂

ikissedagirl
29. mar 2019

Ja tiez v kazdom chlapovi vidim nejaku chybu. A v tom mojom najviac :D
nikto nie je bez chyby.

mala_hobitka
29. mar 2019

@anonymka_a Chyba je v tom, že máš pocit, že len vzťah ťa urobí šťastnou. Preto je ti jedno čo sú to za chlapi ale štve ťa princíp že "to niečo nevyšlo". To je celé zle. Človek by mal žiť tak aby bol šťastný sám so sebou. Partner ta potom dopĺňa a robíte sa šťastnými navzájom. Ak to s chlapmi nevychádza je ideálny čas randenie odložiť bokom. Venuj sa sebe, svojim záľubám, nájdi si novú činnosť a ži tak ako chceš. Využi svoj single čas na to aby si sa realizovala vo svojom živote, prípadne preber si posledný vzťah čo ti chýbalo, čo si nemohla robiť (už môžeš), kde si možno urobila chyby aby sa už neopakovali. Ak budeš vyžarovať že si spokojná sama so sebou tak máš šancu, že mizerní chlapi od teba rovno budú odbáčať (ušetrený čas pre teba) a dobrí chlapi budú mať záujem. A ty na rande budeš posudzovať nie to "čo by mal spĺňať" ale hladaj skôr prejavy "toho čo nechceš" ...ľudia ťa vedia prekvapiť svojimi kvalitami o ktorých si netušila, že ťa zaujmú....a vyselektuješ debilov hneď v začiatku keď vyradíš zo svojho slovníka "nejak sa to zmení/upraví/poddá bla bla".

jana19877
29. mar 2019

Povedala by som, že proste ešte nie si vyrovnaná s tým rozchodom, aj keď tvrdíš, že ste sa rozišli v dobrom. Tebe sa z toho vzťahu asi moc nechcelo, že? Vrátila by si sa k nemu? Ale pravdu.. Možno práve preto každého porovnávaš

anonymka_a
autor
29. mar 2019

Ďakujem všetkým za odpoveď.Do vzťahu by som sa nevrátila, uvedomujem si, že to nebolo dobre pre mňa ani pre neho. Čo ma však bolí a mrzí doteraz je, že si našiel novú priateľku asi mesiac od nášho rozchodu. Neviem to pochopiť. To som preňho nič neznamenala? Viem, že ma prestal mať rád, no ťažko sa mi s tým zmieruje.
Celý môj svet sa točil okolo neho, preto teraz nemám kamarátky, z ktorými by som behala po vonku, alebo s ktorými by som toto riešila osobne.
Neviem sa pohnúť z miesta, neviem ako na to.
Najviac ma hnevá, že sa vlastne celý čas ľutujem a tieto moje výlevy reálne nemá ani kto počúvať.

17juraj17
29. mar 2019

@anonymka_a Draha ty sa motas v kruhu. Musis urobit krok bokom v akomkolvek smere a case. Co sa tyka bývalého. Preco by si nenasiel po mesiaci? Kludne aj po tyzdni. Rozchod nie je ovdovenie. Nie je dovod chodit rok v ciernom.

fodorka
29. mar 2019

ako tu uz odznel jeden koment tiez si myslim ze tlacis na pilu- nakolko asi aj ja som robila tu istu chybu...teraz je pomaly dva roky od rozvodu a presli kdeake ,stadia, ale presne musela som sa zamerat na seba, na deti, na pracu a hned sa mi lahsie zacalo zit ...🙂

loliki
29. mar 2019

@anonymka_a co tak konecne osláviť, že si voľná ?! Jupií! Niektorí dokážu osláviť aj rozvod. Konečne si sa ho zbavila. Konečne sa všetko vyjasnilo a je nad slnko jasnejšie, že vy dvaja k sebe nepatríte. Skvelý objav. Koniec 5 ročného omylu. Pred tebou je novy zaciatok! Nové možnosti. Môžeš si vyberať z ďaľšej miliardy voľných chlapov. Kúp si tortu, otvor šampanské! S nikým sa o to nemusíš deliť - ak nechceš. A zajtra sa na niektorého z nich usmej.

mala_hobitka
30. mar 2019

@anonymka_a Verím, že už si poučená, že chlap pre teba nemôže byť celým svetom lebo strácaš seba, priateľov a kopec času. V zdravom vzťahu nie je normálne, že nemáš čas na priateľov, že nemáš čas na babské jazdy, že nemáš čas na svoje záľuby. Ak ti nedal priestor bol to manipulátor. Ak si to robila dobrovoľne tak to bolo pre vlastnú závislosť na ňom. Stratila si v tom vzťahu sama seba, tak sa najskôr nájdi, než budeš o nejakom ďaľšom vzťahu vôbec uvažovať.
Úplne kašli na to prečo si mesiac po vašom rozchode našiel druhú. Možno už ťa bral dlhšie ako kamošku, možno ťa nemiloval, možno tú druhú mal už pred rozchodom, možno si po rozchode potreboval niečo dokázať, kto vie. Každopádne tebe ten konkrétny dôvod môže byť úplne ukradnutý, pretože taký chlap nie je charakter. Normalny človek si dá po rozchode čas na vyčistenie hlavy, pretriedenie citov, pretriedenie chýb aby to toho už vyvaroval. On to nespravil buď to nepotreboval alebo sa na to vykašlal. Jeho problém. Ty máš problém pochopiť kontrast medzi takýmto debilom a tým "dobrým chlapom" s ktorým si chodila. Tak si konečne priznaj, že to bol pako, keď sa takto rýchlo "otriasol". A hoď to celé "do koša". Kašli na to. Na tvoj život to už nemá vplyv, buď rada, že si sa z toho vzťahu dostala.

zajkomajko
1. apr 2019

@anonymka_a že si našiel po mesiaci novú priateľku si z toho nič nerob... Ja som s bývalým bola 4 roky rozišli sme sa a po týždni si našiel novú priateľku, tiež ma to trápilo dosť, ale po 3mesiacoch som si našla kámoša úplna náhoda (boli sme kámoši asi mesiac), ktorý je dnes už môj manžel máme už dieťatko sme spolu už 6rokov a bývalý dopadol tak, že po roku si ju vzal (my sme boli spolu 4roky a neboli sme ani zasnúbení) a po 11tich mesiacoch aj rozviedol, potom mal nejakú ďalšiu, ďalšiu a nakoniec si našiel rozvedenú staršiu od neho s dieťaťom vlastné zatiaľ nemá, takže ty nepozeraj naňho ale na seba... Osud dá každému to, čo si zaslúži. Ja som šťastná a vtedy som povedala, že už nikdy nechcem žiadneho chlapa a prišiel ďalší.