Rozchod

21. jan 2023

Ahojte žienky, onedlho budem mať 29 a dnes sme sa s priateľom rozišli po takmer 3 rokoch vzťahu. Je mi z toho veľmi smutno, už veľakrát sme sa tak rozchádzali a povedali si nepekné veci, no vždy sme sa nakoniec udobrili. Tentokrát viem že to bolo už naozaj a naposledy, nedokázala by som žiť viac s človekom čo po mne dnes vrieskal že mám zavrieť papuľu, isť do p***, že som pijavica, krava sprosta debilna, atď. Veľmi som ho ľubila a asi som tieto prejavy dlho prehliadala az to dnes takto vyvrcholilo. Je mi z toho smutno, ze niekto koho som tak lubila a o kom som si myslela ze ma lubi tiez mi dokazal povedat take veci a bavit sa so mnou ako s odpadom, pritom som nic zle neurobila. Ani neviem popisat ako sa citim, prazdna, stale mi je do placu a nedokazem uverit ako sa ku mne spraval. Uz nikdy by som nic take nechcela zazit ale neviem si ani predstavit ze uz nikdy nezazijeme pekne veci ktore sme spolu prezili. Teraz si pripadam ako 15 rocna pubertiacka ale fakt ma to rozlutostilo. Predtym som mala 5 rocny vztah a rozchod prebehol v pokoji, obaja sme sa zhodli ze nam vztah uz nic nedava a isli sme od seba, v slusnosti a bez tazkeho srdca. Teraz sa ale citim ako bez duse, uz mam myslienky ze navzdy ostanem sama atd, co vam pomohlo po rozchode nemysliet na to a dat sa do poriadku? Ja len lezim a kukam do blba a placem. Dakujem

autor
21. jan 2023

Ja som uz rozmyslala nad tym ake super by bolo mat babatko a vsetko je zrazu preč

bessie12
21. jan 2023

Ak ti to pomoze, tak sa poriadne vyplac. Poznam ten pocit. Ono to prejde, len chce to cas. Ale neboj. Urcite si niekoho este najdes. Zasluzis si lepsieho muza ako to, co si mala predtym.

zmrzlinka2021
21. jan 2023

Prepáč, ale ako si mohla ľúbiť človeka, pre ktorého si bola handrou?

cyberk
21. jan 2023

Bud rada, ze to babo nie je :P poucenie z tohoto? nema cenu vstupit 2x do tej istej rieky, stratila si zbytocne cas, uz pri prvom rozchode mal byt total koniec.
Tu jedine cas lieci 🙂 neskor zistis, kto v skutocnosti bol, a zrazu uvidis jasnejsie tie horsie veci, co robil ako tie pekne.. vypln cas kamaratkami a uzivaj si zivota, ten pravy skor ci neskor pride.. ;)

apolka77
21. jan 2023

Otvor si šampanské 🥂🍾

marianarem
21. jan 2023

Po rozchode je normalne na to mysliet a nebyt v poriadku. Treba si to proste odzit, je to ako so zlomenou nohou, tiez nenozes cakat, ze sa na druhy den da do poriadku. Pomaly ale isto sa zahoji. Medzicasom bud s ludmi, co mas rada, rob veci, co mas rada, ale nechaj si priestor aj na ten smutok a plac.

dzulli1980
21. jan 2023

Je prirodzené, že Ti je z toho ťažko ... každá rana musí vyhnisať, i na tele, i na duši ... smútok, bolesť z rozchodu je potrebná, časom prejde, posunieš sa dopredu ... neviem, ale za mňa muž, ktorý sa takto správa k partnerke, by nebol dobrým manželom ... úcta voči partnerovi, čo ako by som bola na neho nasratá, čo ako by ma vytočil, je vo vzťahu základ.

beataxxx
21. jan 2023

Este si mlada a asi sa dobre stalo, ze sa vyfarbil teraz, ked este nemate deti, verim, ze to velmi boli, ale evidentne si Ta prestal vazit, tazko by sa Ti v takom vztahu fungovalo dalej.

rakahaka
21. jan 2023

Rozchody su tazke vzdy. Prazdnota a pocit samoty je teraz naozaj na mieste. Davam ti 100bodov za rozchod, lebo sama vies, ze tento chalan prekrocil vsetky hranice a takto sa milujuci partneri k sebe nespravaju ani v najhorsom sne.
Kludne plac, ale ja byt tebou spisem si vsetko zle co si s nim zazila niekde na papier. Lebo moze sa stat, ze o mesiac dva zabudnes a budes to chciet zalepit. Vtedy nakukni do toho papiera a povedz si ze NIKDY
Svet je plny dobrych ludi a ver mi, ze pravy este len caka. Nehladaj ho hlavne hned. Uplne si daj pauzu. Pracuj na sebe, chod cvicit, venuj sa viac svojim konickom, skus nejaku dobrovolnicku cinnost, stretni sa s rodinou, zorganizuj stretavku zo skolky hocico. A casom sa verim najde ON
Drzim palce a prajem vsetko dobre

zuzinka888
21. jan 2023

Toto by si mala oslavit, nie plakat. S takymto clovekom mat dieta? Raduj sa a teš, ze sa ti otvorili oci. A ked ich uz mas otvorrne- sa poobzeraj po niekom kto si ta bude vazit a spravat sa k tebe ako ku kralovnej, nie ako k handre. Babo pride s tym pravym. Este mas cas.✊

adrestia
22. jan 2023

Mám taký dojem, že tvoj prvý priateľ bol slušný, ale nudný. Tak si sa rozhodla skúsiť to so zlým chlapcom. Píšeš, že is ho veľmi ľúbila. Do vulgárneho a primitívneho chlapa sa však môže zamilovať iba žena, ktorá nemá žiadnu sebaúctu.

oliolijanka
22. jan 2023

A chlapec je zenaty?

avantime
22. jan 2023

Prečo ľudia chodia spolu 5r a nevezmú sa nezačnú normálne žiť, riešiť dieťa a byvanie.... podľa mňa ak sú po škole a chodia viac, ako 2r nie je na čo čakať. Ľudia nevedia už ani normálne žiť.

autor
22. jan 2023
stanulienkat
22. jan 2023

@avantime a keď sa zoberú, sobášom bude ten vzťah kvalitnejší?? Lebo ako vidíš je 60 percentná rozvodovosť, akurát budú mať viacej vybavovačiek pri rozvode. Tento vzťah bol nerovný a nezdravy už dávno, keď sa autorka 3roky stále schádza a rozchádza s partnerom, asi tam nie je všetko v poriadku. A už vôbec nie to oslovenie, ktorým ju častuje. Autorka nemá 15 rokov, takže už dávno sa mala na neho vysrať a nie plánovať bábätko ako pojašená zaľúbená pubertiačka. A už vôbec nie s hentakým hulvátom. Takže autorka môže byť šťastná, že sa zaňho nevydala.
Nerozumiem, že niekto plánuje dieťa s niekým,s kym majú problémovy vzťah. Ešte stále ženy čakajú, že dieťaťom budú zliepať nezlepiteľné.

avantime
22. jan 2023

@stanulienkat aké oslovenie? Myslel som to všeobecne. Samozrejme, že mrhala časom. Pred 30r bola rozvodovosť nižšia a ľudia sa brali možno na 95% pred 25r života a vzťahy vydržali. Je to v hlavách. Médiá nastavili mozgy ľuďom a samozrejme aj polit.zriadenie v ktorom sa tak ľahko k bytu, alebo domu pár nedopracuje tak ako kedysi.

stanulienkat
22. jan 2023

@avantime co do toho montujes media?🤣😁 Ty si vtipný. Áno tie vzťahy vydržali, lebo zeny boli oveľa viac závislé na mužoch, nemali absolútne žiadne práva, museli držať hubu a krok aj keď ich muž pil, mlatil, alebo podvadzal. Nemali kam ísť a bola to hanba lebo všetci sa tvárili kresťania. Tisícky zničených životov, zúfalých žien a tisice deti mali znicene detstvo. A na dedinách vylúčili takú ženu z komunity. Takže nie médiá môžu za dnešný stav, chvalabohu môže za to rovnoprávnosť žien a väčšia sebestačnosť a sebavedomie.

ivi555
22. jan 2023

Ak ti môžem poradiť, pusti si podcasty s Honzou Vojtkom.. je to fakt perfektný človek, ktorý sa zaoberá vzťahmi, taktiež odporúčam Buca talks podcasty. Má tam špeciálne jeden o rozchode. Perfektné a vyčistí ti to myseľ trošku.

avantime
22. jan 2023

@stanulienkat no mám pocit, že v tom čase boli ľudia šťastnejší, držali viac spolu aj rodiny aj v praci atď.

cacianka
22. jan 2023

@avantime srandista 😉
Vôbec sa nedá paušalizovať, že boli ľudia šťastnejší, skôr apatickejší, neriešili, lebo neboli také možnosti ako teraz. Presne ako píše @stanulienkat . Zažila som, viem posúdiť aj porovnať

avantime
22. jan 2023

@cacianka no väčšinu, čo poznám a žili v tom čase viac sa im páčilo, lebo možnosti nie sú všetko.

stanulienkat
23. jan 2023

@avantime Tomu sa hovorí spomienkový optimizmus. 😁 Ludia nemali toľko možností, žilo viac generácií na nakope, žrali sa zaživa a liezli si na nervy. Každý videl každému do hrnca a montovali sa cudzím ľuďom do života. A áno, možnosti sú všetko! Vždy je najlepšie, keď máš možnosť výberu. Vtedy možnosť výberu nebola, tak všetci držali zobáky, lebo nevedeli, že sa dá žiť aj inak a lepšie.
Ale to je nátura nášho národa, vždy máme radšej, keď nie je možnosť voľby, keď nás niekto riadi, diriguje, manipuluje a obmedzuje, vtedy sme najšťastnejší. Preto radi volíme diktátorov a populistov. Ale to sa už táto debata zvrhla na politickú.

bodka70
23. jan 2023
cacianka
23. jan 2023

@stanulienkat veru. Udal brat brata, kolega kolegu. Takisto sa kradlo, celé dni sedelo v krčme, aj kriminalita bola, malý výber tovaru, viac generácií spolu a nie všetci sa milovali vospolok, elitárstvo bolo tiež, lepší tovar v tuzexe a v diplomatickej predajni, protekcie aj na práčku či bycikel. Za 1 výplatu sa dalo kúpiť menej ako teraz. Protekcia v škole aj v práci nebolo lepšie, bolo inak, úplne iná doba - nie lepšia

stanulienkat
23. jan 2023

@cacianka aaaale☝☝☝mlieko stalo 2 Kcs. 😁

cacianka
23. jan 2023

@stanulienkat aj chleba bol lepší ☝️
To že ho jeme 30 rokov a už sme zvyknutí, nám nechutí tak ako niečo nové na jazyku. Už sme presýtení. Ale vysvetli to ....

mara66
27. jan 2023

To je len dobre, že si nestihla otehotnieť. Teraz ešte pár dní prereveš a potom to začne pomaly odznievať a viac sa na to celé budeš pozerať rozumom. Teraz je to ešte o srdiečku.