icon

4-mesačné dieťa k otcovi

21. jan 2023

Som slobodná mama dvoch detí, jeden má 2,5 roka a druhá bude mať 4 mesiace. Ide o to že ich otec by si ich mal brať každý druhý víkend. Len ja neviem či na ten víkend tam nechať na noc aj tú skoro 4 mesačnú alebo ešte nie a zaviesť ju mu ráno a večer si prísť po ňu. Ak ste boli niekto v podobnej situácii ako ste toto riešili? Nechali by ste ju tam aj na noc? Malinká je na umelom mlieku, čiže s tým by problém nebol. Ďakujem za názory

Strana
z3
katarinamiskovova
21. jan 2023

Ja som trvala na styku vyhradne za mojej pritomnosti, dohoda je na nic, treba to doriesit sudne aj predbeznym opatrenim -ked bude len ustna dohoda bude ta tlacit do takych veci ze budes suhlasit a moze (ale aj nemusi) sa ti to casom vypomstit.... aby si potom nelutovala... sud si myslim nebude mat nic proti nakolko sa jedna o malinke babatko ked dodrzis styk otca s detmi v nejakych pravidelnych intervaloch - a daj pozor aj na rozdelovanie surodencov -tiez to nemusi dobre dopadnut... no a dalsi aspekt aj ked sa vravi ze deti si zvyknu tak tie moje boli rozhadzane tyzden po vikende s otcom - desne noci

srferreira
21. jan 2023

Vsak skus. Podla mna uprostred noci ti bude volat aby si si prisla pren 😂 viac pytat nebude.
Ale ano 4 mesiace je malicke. Ale zas no keby musis tak ho nechas.

maciatkolulu
21. jan 2023

@ildiko36 aha🤣🤣🤣ôk, žijem v rakúsku, môj muž mal rodný jazyk maďarčinu, ovláda aj on a aj ja pravopis, takže tak. A syn sa učí iba nemecký a ja ho doucam Slovensku gramatiku, tiež bude ovládať ďalší jazyk, vsakze 😉aj písmom aj slovom....

aknamorka22
21. jan 2023

Ja by som na noc nedala ani to staršie dieťa. Maximálne počas dňa. To mladšie len v mojej prítomnosti. Ak je to tak, že otec sa o deti nezaujímal a nestaral sa o ne. Ak nikdy dieťa neprebalil, nekrmil, neobliekal. Ak má dobrý vzťah s týmto starším a sám tam bude chcieť ostať, možno by som zmenila názor. Ale 4 mesačne dieťa určite nie.

klarolinne
21. jan 2023

Ja by som dala. Však nie je to nejaký chlap z ulice, ale otec dieťaťa. Nech si vytvára puto. Možno bude dobre,a možno sám po prebdenej noci povie, že na noc nabudúce vráti. Ber to tak, že si oddýchneš.

lalala94
21. jan 2023

@autorka bábo ti prespí celú noc? Lebo ak sa budí 5-6x prípadne ešte viac, ono ho to veľmi rýchlo prejde. 😀 Tu to skôr vyzerá tak, že sa chce starať jeho mama ako on. Neviem no, 4-mesačné by som asi od seba nedala, ťažko povedať. Asi by to záviselo od toho, ako sa vie postarať. To už vieš najlepšie ty.

maciatkolulu
21. jan 2023

@cicuca ja ti neviem, muž mojej dcéry sa normálne stará, kúpe, prebaluje, kŕmi, kľudne by sa postaral sam a odchádza do prace a vracia sa a mala sa teší, smeje, vlastne ju kúpe iba on, keď ma dcéra nervy, tak malú itisi Iva on. Sú dvaja a nie iba mama, ale aj otec, toto večne iba mama a do XY rokov a potom ženské kukaju, že chlap nemá záujem, chuť sa starať, ja sa vlastne nečudujem, keď to tu tak čítam. Otec je, pokiaľ je normálny, rodič, rovnaký s rovnakými právami a dieťa ho potrebuje rovnako ako matku. Apropo vnučka bude mať štyri mesiace... Autorka si s ním ako so písala urobila dve deti, snáď to nebude osychous a keď hej, tak ma smolu....

cicuca
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
21. jan 2023

@cicuca ďakujem, mame aj my, ale konkrétne som teraz písala o dcére. Vidieť ako sa číta na MK🤣🤣🤣. Potom to tak aj vyzerá....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
horty99
22. jan 2023

Moja mala 3 mesiace keď ma hospitalizovali. Ostala s ex a v pohode. Práve naopak ja som prišla oddychnutá on s kruhami pod očami. A ten druhý ja mam dcéru od podobného veku v striedavke - takže s týmto by som si vôbec nerobila starosti.

ropucha6
22. jan 2023

Nejak nevidim rozdiel, ze by bola mala bez teba cez den alebo na noc. Aky je v tom rozdiel? Okrem toho, ze vecer su vacsinou deti narocnejsie 🙂 takze bud by sli obaja, alebo s malou len v tvojej pritomnosti a potom domov. To uz si ty musis povedat, ci by to zvladol a ci druhe dieta nebude mat problem, ak s malou odides.

maciatkolulu
22. jan 2023

@maciatkolulu sup a rýchlo vymazat🤣🤣🤣🤣👍, odporúčam najprv reálne čítať a potom zbrklo reagovať. Doteraz som som si myslela, že často na MK omielane "čítaj s porozumením" je nejaký folklór, ale ako vidno, nie😉takže prosím, reálne nabuduce precitaj, porozmýšľaj, potom píš....

maciatkolulu
22. jan 2023

@elizabet173 ono by to veľakrát aj išlo kebyže nie sú niektoré mamičky premotivovane, mysliac si, že bez nich dieťa umrie.... A otec ho prinajmenšom prizabije, nemvluvnata dostanú všetky separacbe úzkosti a doživotne traumy.... V dnešnej dobe sa veľa mužov s radosťou a láskou vie, chce postarať o svoje deti, nehanbí sa kočíkovat ružový nacancany kočík, mazna sa s deťmi, prebaluje, kŕmi, hra sa, ale hold keď sa prejaví ženská ako ľahká hysterka, ktorá dostane záchvat, že decko ma bodkovane body k pasikavym nohaviciam, že nedal 4 deky, pančušky,keď je vonku 15 stupňov, tak sa na to ten chlap doslova radšej vyserie. A keďže je autorka už bez chlapa a riešia stretávanie s deťmi, tak asi sa otec za tie 4 mesiace nemal veľmi ako ukázať, vsakze.. Ja by som naopak oceňovala jeho túžbu sa starať o vlastné deti, kebyže napíše autorka, že otec nemá záujem a blabla, bol by to hajzel, či? Samozrejme už sa dedukuje, že to chce jeho mama. A keby aj, nie je to babka? Ja osobne kebyže sa mam s vlastným dieťaťom stretávať tak, že mi pritom ex dýcha na krk, kašlem na to. Fakt sa žiaľ nečudujem, keď nejaký chlap vzdá tieto zabomysie boje a založí si novú rodinu. Kto ma chuť na dotahivacky, kde je uprostred dieťa, ktoré tomu nerozumie. Ako si ma vytvoriť vzťah druhý rodič, keď nemá priestor? Iba prachy sú dobré, potom neskor, ale zrazu to bude sviniar, čo nemá záujem. Keď dotyčná musí začať makať a decko choré, OCR, PN a dokola, tak zrazu, kde si papaaa.... Bacha, píšem o normálnych mužoch, kde stroskotal vzťah bežné, nedorozumenie, iny partner atď, žiaden pýchou, alkac, atď.... Aj keď teda väčšina ženských povie, že ten chlap taky je, bol...a preto si sním urobila 2,3, 4 deti po sebe. Hmm

maciatkolulu
22. jan 2023

@cicuca sup a rýchlo vymazat🤣🤣🤣🤣👍, odporúčam najprv reálne čítať a potom zbrklo reagovať. Doteraz som som si myslela, že často na MK omielane "čítaj s porozumením" je nejaký folklór, ale ako vidno, nie😉takže prosím, reálne nabuduce precitaj, porozmýšľaj, potom píš....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
22. jan 2023

@elizabet173 musia vedieť oni dvaja... Je to od prípadu k prípadu. Ale reálne pokiaľ s babom riadne otec nebol, mali by začínať zaručene pomalšie. To je fakt.

rebeka7501
20. dec 2023

Podľa môjho názoru, dieťa nie je výlučným majetkom matky. Ak je otec zodpovedný prečo nie?
Ak je napríklad matka náhle hospitalizovaná tak dá dieťa kam?
Dieťa má dvoch rodičov.

Strana
z3