icon

Aké máte výživné na dieťa?

20. okt 2025

Dobrý deň,
chcela by som sa len opýtať, koľko dáva rodič výživné na dieťa? Potrebujem to porovnať.

Zaujíma ma aj, ako často sa vaše deti stretávajú s rodičom. Každý víkend, raz za mesiac, alebo podľa dohody?

Strana
z2
maciatkolulu
21. okt 2025

@anonym_autor ako ja sa snažím pochopiť,na čo je toto komu. Píšeš nejakú prácu robíš štatistiku,alebo? Veď každá rodina je iná,každý vzťah je iný každý zarába inak každý má iné podmienky. Čo niekomu pomôže,že kukučka 34 má 450 a dieťa sa nestretáva a anick11 má 150 a dieťa v stiredavke atď ....

anonym_8245d7
21. okt 2025

10r. dieťa 250 eur, 7r. dieťa 150 eur, to staršie má zdravotné problémy, preto je to výživné vyššie. Nestretáva sa s nimi takmer vôbec, max. zavolá, nič navyše neplatí, a vlastne výživné tiež nie, musím žiadať náhradné.

canerko
21. okt 2025
@anonym_bcf219

@canerko zrejme ste sa nesúdili vo Švajčiarsku, ani tam deti nežijú. Inak by si mala nárok na omnoho vyššie výživné a ešte by aj prídavky išli k tebe a on by bol zdaňovany ako slobodný čiže by si nemohol uplatniť sociálny Abzug, Max tak výšku výživného

@anonym_bcf219 Na Slovensku sme sa sudili,a mala som stastie ze deti mali aj Chorvatske občianstvo,a ja peniaze na pravnicku lebo sudkyna bola zaujata voci mne.Chcela ma obvinit z unosu deti,a ze nech zostanem v azylovom dome.Ledva som vybojovala odchod do Chorvatska kde som uz mala pracu,zdravotnu a socialnu starostlivost,syn dokonca nastupil do skoly.

sovica
21. okt 2025
@canerko

@sovica toto vyzivne odklepla sudkyna na Slovensku,preto som pisala.A co ked neni som Slovenka?Nemam si povedat svoj nazor?

@canerko Samozrejme, že môžeš napísať svoj názor. Myslela som si, že keď nie si Slovenka a nežiješ na SK, tak súd ste mali v Chorvátsku. Tak sorry. Expartner žil a pracoval vo Švajčiarsku, keď ti odklepli tú almužnu? Lebo to sa mi fakt nezdá. Ak by mal v tom čase vyšší - švajčiarsky plat, tak si si mala nájsť právnika a súdiť sa ďalej. Vysúdila by si oveľa viac. Ale aj tak si môžeš stále podať žiadosť o zvýšenie výživného. Tabuľky platia od roku 2024 a ak si doteraz nepodávala žiadosť o zvýšenie, tak by ti ho určite zvýšili. Výživné by mu teraz vypočítali podľa výšky jeho platu. Prečo si taká hrdá a ukracuješ dieťa o to, čo mu patrí?

maciatkolulu
21. okt 2025
@canerko

@anonym_bcf219 Na Slovensku sme sa sudili,a mala som stastie ze deti mali aj Chorvatske občianstvo,a ja peniaze na pravnicku lebo sudkyna bola zaujata voci mne.Chcela ma obvinit z unosu deti,a ze nech zostanem v azylovom dome.Ledva som vybojovala odchod do Chorvatska kde som uz mala pracu,zdravotnu a socialnu starostlivost,syn dokonca nastupil do skoly.

@canerko tak ste museli mat s deťmi TP na sk,inak by proces nebol na sk,alebo?

canerko
21. okt 2025
@sovica

@canerko Samozrejme, že môžeš napísať svoj názor. Myslela som si, že keď nie si Slovenka a nežiješ na SK, tak súd ste mali v Chorvátsku. Tak sorry. Expartner žil a pracoval vo Švajčiarsku, keď ti odklepli tú almužnu? Lebo to sa mi fakt nezdá. Ak by mal v tom čase vyšší - švajčiarsky plat, tak si si mala nájsť právnika a súdiť sa ďalej. Vysúdila by si oveľa viac. Ale aj tak si môžeš stále podať žiadosť o zvýšenie výživného. Tabuľky platia od roku 2024 a ak si doteraz nepodávala žiadosť o zvýšenie, tak by ti ho určite zvýšili. Výživné by mu teraz vypočítali podľa výšky jeho platu. Prečo si taká hrdá a ukracuješ dieťa o to, čo mu patrí?

@sovica Robi na cierno,v čase rozvodu bol v base.Určite aj teraz ne robi.Vo Švajcarsku robi na Sk doklady.Nemam co vysudit,nema nič od nehnutelnosti,nema ani vodičak.Vydata som znova a deti maju vsetko co potrebuju.Co bi som dostala keby ze sa sudim?

canerko
21. okt 2025
@maciatkolulu

@canerko tak ste museli mat s deťmi TP na sk,inak by proces nebol na sk,alebo?

@maciatkolulu Ano TP v case rozvodu bol este na Sk.Ihned ako nas rozviedli sme sa odhlasili.

ekira1
23. okt 2025
@maciatkolulu

@anonym_autor ako ja sa snažím pochopiť,na čo je toto komu. Píšeš nejakú prácu robíš štatistiku,alebo? Veď každá rodina je iná,každý vzťah je iný každý zarába inak každý má iné podmienky. Čo niekomu pomôže,že kukučka 34 má 450 a dieťa sa nestretáva a anick11 má 150 a dieťa v stiredavke atď ....

@maciatkolulu tak je možné, že toto je nextka a zdá sa jej, že pán božský platí veľa na potomkov. Možno má podozrenie, že exka si užíva výživné na svoje potreby a chce to porovnať.

sovica
23. okt 2025
@canerko

@sovica Robi na cierno,v čase rozvodu bol v base.Určite aj teraz ne robi.Vo Švajcarsku robi na Sk doklady.Nemam co vysudit,nema nič od nehnutelnosti,nema ani vodičak.Vydata som znova a deti maju vsetko co potrebuju.Co bi som dostala keby ze sa sudim?

@canerko No tak po tejto info ti musím napísať, že naozaj autorku svojou prvou odpoveďou "zavádzaš". Najprv napíšeš, že ex žije vo Švajčiarsku a sudkyňa mu odklepla 100 Eur na dve deti. A teraz pridáš info, že v čase rozvodu bol vlastne za mrežami a na Slovensku. Samozrejme, že ti nemohli vtedy odklepnúť vyššie výživné. Z čoho by to asi platil, keď sedel vo väzení? Ak by bol v čase rozvodu pracoval vo Švajčiarsku (ako si v prvom príspevku nesprávne uviedla), tak by ti odklepli výžívné podľa jeho výšky "švajčiarskeho" platu. Nabudúce je lepšie nenapísať nič, ako napísať polopravdy, lebo v konečnom dôsledku to nemá žiadnu výpovednú hodnotu.

maciatkolulu
23. okt 2025
@canerko

@maciatkolulu Ano TP v case rozvodu bol este na Sk.Ihned ako nas rozviedli sme sa odhlasili.

@canerko prosím ťa a aké si chcela výživné od muža v base? To si ešte malá slušne.

anonym_e38343
23. okt 2025

@anonym_autor 13% z prijmu

anonym_09bf8c
27. okt 2025

500€ 3 rocne dieta

Strana
z2