Aké máte výživné na dieťa?
Dobrý deň,
chcela by som sa len opýtať, koľko dáva rodič výživné na dieťa? Potrebujem to porovnať.
Zaujíma ma aj, ako často sa vaše deti stretávajú s rodičom. Každý víkend, raz za mesiac, alebo podľa dohody?
napíš vek dieťaťa
asi bude rozdiel dieťa vo veku 3 r a 13 r.
11 ročná - 230e
7 ročná - 220e
plus všetky veci nad rámec výživného 50 %
+ každý september 50e na začiatok školského roka ( aj to je málo )
20% z platu.Nestretava sa vobec
Mužov syn je u nás každý druhý víkend, ak je muž pracovne preč, beriem si malého ja ako macocha. Mimo víkendov každý týždeň aspoň raz niekam spolu ideme, alebo aspoň muž so synom, či kino, kupko, večera. Letné prázdniny je u nás už celé roky 5 týždňov, posledné 3 vianočné sviatky bol u nás celé prázdniny, jarné prázdniny a veľkonočné chodievame s ním na dovolenky. K čomu to ale tebe pomôže fakt netuším.
Čo sa týka výživného, iné výživné platí otec, ktorý zarobí 1000, iné ktorý zarobí 5000. Iné výživné potrebuje zdravé dieťa, ktoré nemá žiadne záujmy. Iné choré dieťa či dieťa, ktoré aktívne športuje. Takže toto písať nebudem, lebo výživné môjho muža bude pre teba úplne irelevantné.
Otca videl po 3 rokoch, ma 7 rokov. Nepamatal si ho moc videl ho asi 20 krat v zivote ale od 2 rokov max 1 za rok … neviem, kedy ho uvidi nabuce … v 10tich, v 15 stich? vyzivne nizsie ako v tabulke, ale mozno to raz zacnem riesit. Nemame ho stanovene sudom ani zverenie … funguje to tak od narodenia
14 - rocna 250€, idem poziadat o zvysenie, stretavanie ma neobmedzene, nevidel ju uz dva mesiace, urobil si dalsie decko
13 rokov, 15% z netto platu plus mimoriadne výdavky na polovicu,s otcom je každý týždeň 1-3dni a aj polovicu prázdnin alebo ako dieťa chce a otec ma čas, súdom je dané podľa dohody
Mužov syn je u nás každý druhý víkend, ak je muž pracovne preč, beriem si malého ja ako macocha. Mimo víkendov každý týždeň aspoň raz niekam spolu ideme, alebo aspoň muž so synom, či kino, kupko, večera. Letné prázdniny je u nás už celé roky 5 týždňov, posledné 3 vianočné sviatky bol u nás celé prázdniny, jarné prázdniny a veľkonočné chodievame s ním na dovolenky. K čomu to ale tebe pomôže fakt netuším.
Čo sa týka výživného, iné výživné platí otec, ktorý zarobí 1000, iné ktorý zarobí 5000. Iné výživné potrebuje zdravé dieťa, ktoré nemá žiadne záujmy. Iné choré dieťa či dieťa, ktoré aktívne športuje. Takže toto písať nebudem, lebo výživné môjho muža bude pre teba úplne irelevantné.
@melanta veru toto sú také témy, plus a poznámkou chcem si porovnať, pritom každý má iný plat, na dieťa iné naklady atď atd.
@anonym_autor odovzdaj svoje deti do starostlivosti otca a plať mu výživné.
@melanta keby moje deti mali takuto macochu ♥️
@anonym_bc0445 😀 ja som to navrhla, ked povedal, ze topanky im netreba...a veru ich nechce 😂😂 este som mu ponúkla, ze mu pošlem raz toľko ako on platí a aj tak ho to nezlákalo 😂😂
@anonym_autor 50€/dieťa, ale ani to neplatí. Otec sa nezaujíma
@anonym_autor presne 20% z jeho prijmu
@anonym_bc0445 co v pripade, ze otec dieta nechce a nejavi on ziaden zaujem? Co radis v takom pripade? Nechat dieta pred dverami otcovho bytu, zazvonit a utiect?
Platil 250€, viac ako polroka nevidel syna, ked mu syn volal, vzdy sa elegantne vykrutil, aky je zaneprazdneny a uvidia sa inokedy. Medzitym mal syn aj narodeniny, idiot mu dokonca ani nezavolal. Na*rala som sa, dala navrh na zvysenie, odklepli mi 300€, idiot sa odvolal, uvidime.
@anonym_bc0445 co v pripade, ze otec dieta nechce a nejavi on ziaden zaujem? Co radis v takom pripade? Nechat dieta pred dverami otcovho bytu, zazvonit a utiect?
@anonym_485496 nechápem prečo tu každý rieši otca a za to že on si nechce zobrať to dieťa je automaticky on ten zlý podľa vás ... Čo ak to decko je nejaké zlé? Alebo matka ? A keď matke vadí starať sa o to dieťa, nemusí, veď môže ho dať preč.
@anonym_autor deti prvý stupeň. Každe 250 eur, ale odvolal sa. Deťom nič navyše nekúpi.
@anonym_485496 nechápem prečo tu každý rieši otca a za to že on si nechce zobrať to dieťa je automaticky on ten zlý podľa vás ... Čo ak to decko je nejaké zlé? Alebo matka ? A keď matke vadí starať sa o to dieťa, nemusí, veď môže ho dať preč.
@anonym_bc0445 ak je dieta zle, otec si dieta moze vziat a vychovavat ho tak, aby bolo dobre. Preco si ho nevezme a neaplikuje svoju vychovu? Prosim konkretizuj, kam prec ma dat matka dieta, ak ho nechce? Myslis vyhodit na ulicu ako maciatko?
@anonym_autor Nerozumiem tejto otázke. Čo chceš porovnávať? Výživné sa počíta z čistého príjmu otca. Čiže zbytočne sa budeš porovnávať s Janou, ktorej ex zarobí 5000, keď tvoj ex zarobí 1000 alebo má minimálku. Taktiež ti nepomôže, ak ti niekto napíše, že dieťa je každý víkend u otca, berie ho na dovolenky a vykryje celé prázdniny, ak tvoj sa o dieťa nezaujíma.
Žiadosť o zvýšenie výživného sa podáva zväčša, keď dieťa nastupuje do škôlky/ prechádza zo škôlky do školy/ z 1.stupňa na druhý/ nastupuje na SŠ/ nastupuje na VŠ, prípadne sa zmení zdravotný stav dieťaťa atď., čiže, keď máš na dieťa zvýšené náklady. Sudca by sa mal riadiť tabuľkou na výpočet výživného.
Neviem, aké staré máš dieťa, ani aké vysoké výživné dostávaš. Čisto hypoteticky, povedzme, že máš 1 dieťa do 5 rokov. Ak by ex zarobil 1000€, tak podľa tabuľky by ti mal na dieťa prispievať vo výške 180€. Ak by zarobil 5000€, tak ti kľudne môžu odklepnúť výživné aj 900€. Okrem iného sa zohľadňuje aj miera starostlivosti o dieťa, čo znamená, že ak si otec berie dieťa len 1-2x do mesiaca na víkend alebo vôbec a staráš sa oň výlučne ty, tak ti môžu odklepnúť o niečo vyššie výživné.
Prikladám link, mrkni si to:
https://www.justice.gov.sk/aktualne-temy/minist...
@anonym_bc0445 ak je dieta zle, otec si dieta moze vziat a vychovavat ho tak, aby bolo dobre. Preco si ho nevezme a neaplikuje svoju vychovu? Prosim konkretizuj, kam prec ma dat matka dieta, ak ho nechce? Myslis vyhodit na ulicu ako maciatko?
@anonym_485496 do rúk štátu, to je jasné.
Ja ti napisem aj ked toto ti neni k ničomu.Sud mu odklepol 100 euro mesacne na dve deti.Jeden ma Down syn.Byva vo Švajčarsku.Bol teraz pozriet deti po dvoch rokoch.Starsiemu dal 100 svajc.frankov a mladšiemu dve malinovky a jeden kolač.Bol tu tri dni.Ne nahanam ho a neziadam vyššie vyzivne lebo ten klud co mame je na nezaplatenie.Deti som sama vychovala a vsetko im ja zabespečujem.Od neho nepotrebujeme nič lebo on vobec ne javi zaujem.Naposledy napisal 10.9.odvtedy nič.
@anonym_485496 do rúk štátu, to je jasné.
@anonym_bc0445 keby sa tvojou radou riadili vsetky zeny, ktore maju deti s idiotmi, ktori sa o svoje deti nezaujimaju, stat by musel v kazdej vacsej dedine stavat decak. Mimochodom, vies, ze sa za decak plati? Oproti vyzivnemu by si nic neusetril, len by si prachy neposlal ex, ale statu.
Ja ti napisem aj ked toto ti neni k ničomu.Sud mu odklepol 100 euro mesacne na dve deti.Jeden ma Down syn.Byva vo Švajčarsku.Bol teraz pozriet deti po dvoch rokoch.Starsiemu dal 100 svajc.frankov a mladšiemu dve malinovky a jeden kolač.Bol tu tri dni.Ne nahanam ho a neziadam vyššie vyzivne lebo ten klud co mame je na nezaplatenie.Deti som sama vychovala a vsetko im ja zabespečujem.Od neho nepotrebujeme nič lebo on vobec ne javi zaujem.Naposledy napisal 10.9.odvtedy nič.
@canerko Nie si Slovenka a nežiješ na Slovensku, ale v Chorvátsku. Neviem, aký právny systém tam máte, ale autorke asi tvoja situácia nepomôže, keďže jej ex by sa mal riadiť právnym systémom, aký je na Slovensku resp. súd by mal odklepnúť výživné podľa slovenských "tabuliek".
@canerko Nie si Slovenka a nežiješ na Slovensku, ale v Chorvátsku. Neviem, aký právny systém tam máte, ale autorke asi tvoja situácia nepomôže, keďže jej ex by sa mal riadiť právnym systémom, aký je na Slovensku resp. súd by mal odklepnúť výživné podľa slovenských "tabuliek".
@sovica toto vyzivne odklepla sudkyna na Slovensku,preto som pisala.A co ked neni som Slovenka?Nemam si povedat svoj nazor?
@anonym_autor
Ono veľa záleží aj či dieťa býva u matky alebo u otca. Ono hádam vždy dieťa potrebuje viac keď býva u matky,ako keď sa situácia zmení a začne bývať u otca.. 🤔
Ja mam 380€ od babatka a uz ma 10 rokov. Nemecko. Mal by platit podla tabuliek aj 3x viac, ale cert to ber, je to tichy deal. Je to chory magor a ten pokoj stoji aj za 600€ mesacne
@anonym_autor
Ono veľa záleží aj či dieťa býva u matky alebo u otca. Ono hádam vždy dieťa potrebuje viac keď býva u matky,ako keď sa situácia zmení a začne bývať u otca.. 🤔
@anonym_a1f841 ???
@canerko držím palce 🍀❤️
@canerko zrejme ste sa nesúdili vo Švajčiarsku, ani tam deti nežijú. Inak by si mala nárok na omnoho vyššie výživné a ešte by aj prídavky išli k tebe a on by bol zdaňovany ako slobodný čiže by si nemohol uplatniť sociálny Abzug, Max tak výšku výživného

@anonym_autor ahoj napis mi sukromne