Aké máte výživné?
Ahojte baby. Čo chvíľa mám súd s otcom môjho syna o výživné. Verte, že je to pre mňa ťažké. Akokoľvek mi ublížil, je to otec môjho syna a človek, ktorého som niekedy ľúbila. Ale, opustil ma na začiatku tehotenstva, nechal nás bezdôvodne, syna chcel dať na potrat a to sme sa spoločne rozhodli pre dieťa. Otázka znie, tie čo máte už súd za sebou, koľko ste vysúdili ? Koľko zarábal odporca? Čo ste použili na súde a zabralo na sudkyňu? Sudkyňu budem mať dosť nepríjemnú. Kamoška ju má tiež a už mala pojednávanie, stará a nepríjemná.
@babo561 píšeš ze pánko si užíva.. A čo by mal podľa teba robiť?
Alebo ako si to predstavuješ?
Mate určenú starostlivosť?
Stará sa?
Ako ti poradili spísať reálne náklady na 17m dieťa, určí si sumu, ktorú požadujes, dostavite sa na súd.. On predloží svoj príjem, svoje náklady a sudkyňa určí koľko bude platiť.
Že si on užíva a žije ďalej život slobodného, nuž.. Zrejme si sa sekla vo vybere otca pre dieťa.
Nie si prvá, ani posledná.
@babo561 ja som mala dieťa s manželom a nie viac detí a každé od iného. A nepotrebovala som kydať na otca svojho dieťaťa, že on si užíva a ja nemám z čoho platiť nájomné. Ja som si dobre premyslela, koho som si vybrala za otca svojho dieťaťa. Ty si už 2 krát vybrala nie vhodne. A ja som tá hlúpa?
@babo561 nárok máš len na výživné na dieťa, nie na teba-....treba si spísať reálne náklady na dieťa + reálne náklady na domácnosť...vyživovaciu povinnosť má len voči svojmu dieťaťu, nie voči tebe a ani voči druhému tvojmu dieťaťu, takže na ostatné tvoje náklady bude sudca len prihliadať a vyživovaciu povinnosť máš aj ty nielen otec dieťaťa...ono naozaj záleží aké veľké je dieťa...ak škôlkar, tak cca 150max.200eur, viac nečakaj....

@zmrzlinka2021 chápeš správne. Na****ú si deti mimo manželstva, každé dieťa iný otec a potom sa rozčuľujú že veď majú nárok na poriadne výživné. Keby nechýbal rozum v posteli, teraz by nechýbali peniaze.