icon

Aké otázky mi budú dávať na súde pri osvojení dieťaťa?

pumperlik
14. júl 2020

Manžel si chce osvojiť môjho syna z predchádzajúceho vstahu. Aké otázky nám budú dávať na sude?

mogaa
14. júl 2020

@pumperlik v prvom rade musí biologický otec súhlasiť s osvojením alebo musí byť pozbavený rodičovských práv...a aké otázky budú klásť záleží od konkrétneho sudcu alebo kolíznej opatrovníčky....

pribinak
14. júl 2020

Dôvod prečo si chce dieťa osvojiť, na vzťah s dieťaťom a či chápe právny význam osvojenia

pumperlik
autor
15. júl 2020

@mogaa súhlasí zo všetkým, len manžel má objaví že aké otázky tam dostane ci sa ma nejak pripraviť 🤔

pumperlik
autor
15. júl 2020

@pribinak keď bude súd, na súd bude aj predvolany syn ktorého si chce osvojiť? Ma 8r

terezia1477
15. júl 2020

@pumperlik nebude, mozno sa s nim bude rkzpravat kolízna, ale na sud urcite nepojde

pribinak
15. júl 2020

@pumperlik take malé dieťa skôr bude mat rozhovor s koliznou, buď vás navštívi doma, alebo zavola na úrad. Sudkyňa asi nebude chcieť vidieť dieťa a trápiť ho otázkami

laguna28
15. júl 2020

@pumperlik padnú otázky ohľadom vzťahu, kto s kým ako vyvhadza, dôvod prečo si ho chce osvojiť, následky, že v prípade nedaj bože ,,rozvodu,, bude musieť platiť výživné, plány resp. vízie do budúcna a neviem či sa na Tom istom pojednávaní nedá vyriešiť aj zmena priezviska pre dieťa.

pumperlik
autor
15. júl 2020

@laguna28 priezvisko ako som sa vydala tak sme mu zmenili ešte pred tým, bývalí s tým súhlasil. A ako dlho trvá také pojednávanie?

laguna28
15. júl 2020

@pumperlik podľa situácie a tiež závisí od sudcu. To je úplne individuálne. Zažila som 20 minútové a 3 hodinové 🤷

pumperlik
autor
16. júl 2020

@laguna28 budu rozoberat aj minulost?

terezia1477
16. júl 2020

@pumperlik o je na sudcovi

laguna28
16. júl 2020

@pumperlik tak to ti neviem povedať. Závisí od sudcu. Ale možno o manželovu áno, keďže mu idú zveriť dieťa. Možno ich bude zaujímať jeho bezúhonnosť. No neviem, uvidíš 🤷

pumperlik
autor
16. júl 2020

@laguna28 a kolko su poplatky za súd ešte?

laguna28
16. júl 2020

@pumperlik to neviem. Skús pozrieť na nete

simuskaaa123
22. júl 2020

@pumperlik ak sa jedná o dieťa, poplatky sa neplatia

fredy29
23. okt 2020

@pumperlik mozem sa spytat kolko ste manzelia? .. kedze to teraz riesime my s manzelom tak kolizna namiesto toho aby nam pomohla len donekonecna odhovara a stale sa odvolava na byv. Manzela ktory s malym neni v kontakte od narodenia resp. maleho nechcel plati aj ked nie plnu sumu tiez suhlasi s osvojenim len problem nam robi kolizna (maly ma 3r) a mam s terajsim partnerom dalsie dieta