icon

Aké výživné môžem požadovať pri plate 3700 EUR?

12. júl 2025

Dobrý deň
Koľko môžem žiadať vyzivne pri plate 3700e

Strana
z2
pribinak
12. júl 2025

@anonym_autor koľko deti? Vek? Zdrav..problemy? Krúžky? Škola?

Mini pomôcka ktorá má len odporúčací charakter

https://www.google.com/search?q=tabulka+výživné...

patka06
12. júl 2025

Výživné sa vypočíta predovšetkým podľa nákladov na dieťa/ deti
Nie podľa príjmu - predpokladám, že 3700 je príjem otca /otázne je či v čistom/

sissy27
12. júl 2025

@anonym_autor ake len chces. Sud bude posudzovat aj tvoje prijmy a opodstatnene potreby deti a aj to, ako sa ktory rodic osobne stara a podla toho rozhodne.

minenkaa
12. júl 2025

@anonym_autor 150€

pribinak
12. júl 2025
@minenkaa

@anonym_autor 150€

@minenkaa prečo 150 eur? Nevieme nič o dieťati? Áno vek, ani či je zdravé, …

anonym_9d44ff
12. júl 2025
@minenkaa

@anonym_autor 150€

@minenkaa to určite nie.Ovela vyššie plus môžu určiť, že má ešte šetriť pre dieťa.Brat platí pri podobnom prijme 400 eur a 150 šetrenie.Ale nebojoval čo určili a matka vyrátala zaplatil

minenkaa
12. júl 2025
@anonym_9d44ff

@minenkaa to určite nie.Ovela vyššie plus môžu určiť, že má ešte šetriť pre dieťa.Brat platí pri podobnom prijme 400 eur a 150 šetrenie.Ale nebojoval čo určili a matka vyrátala zaplatil

@pribinak
@anonym_9d44ff ved dala tak blbu otázku ,že normálne sa nedalo odpovedať ,preto tých 150 €
Naozaj sa toto môže niekto opýtať

basska_b
12. júl 2025

Ja som cosi pocula ze tretina platu (spolu na vsetky deti). U mojho muza to tak aj zhruba bolo, sumarne na 3 deti. Ale ak mas len 1 dieta, tak 1200 eur ti asi neodklepnu... 🙏🏻

autor
12. júl 2025

@anonym_autor dieta 15 /ide od septembra na strednú školu
12 ročný ide do 7 triedy /aktívny športovec nákladný šport dosť/zatiaľ ho ťahám sama
Uver na byt od rozvodu cca pol roka som dala na svoje meno takže ho platím ja
Škola...krúžky.. výlet...lekár...okuliare...všetko platím len ja
Môj príjem cca 800e plus rodinné pridavky 120e

patka06
12. júl 2025
@anonym_autor

12 ročný ide do 7 triedy /aktívny športovec nákladný šport dosť/zatiaľ ho ťahám sama

@anonym_autor Splátka úveru na byt nemá vplyv na výšku výživného.
Spočítaj si náklady na deti - strava, škola, podiel na bývaní, oblečenie, hobby, lieky atď
Žiadala by som tak 300 Eur na dieťa /radšej viac ak by ex zjednával/ - reálnych je tak 250 + 50% mimoriadnych výdavkov /okuliare, športové sústredenia. lyžiarsky, plavecký a pod/
Prípadne ešte sporenie pre deti, ktoré by využili až v dospelosti

dadis
12. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ten muzov plat je v cistom na vyplatnej paske?

autor
12. júl 2025
@dadis

@anonym_autor Ten muzov plat je v cistom na vyplatnej paske?

@dadis v čistom na účet...niekedy 4000e
Plus poberá rodinné prodavky zo zahraničia a tie nedava tiež...asi 2xposlal od rozvodu

dadis
12. júl 2025
@patka06

@anonym_autor Splátka úveru na byt nemá vplyv na výšku výživného.
Spočítaj si náklady na deti - strava, škola, podiel na bývaní, oblečenie, hobby, lieky atď
Žiadala by som tak 300 Eur na dieťa /radšej viac ak by ex zjednával/ - reálnych je tak 250 + 50% mimoriadnych výdavkov /okuliare, športové sústredenia. lyžiarsky, plavecký a pod/
Prípadne ešte sporenie pre deti, ktoré by využili až v dospelosti

@patka06 Urcite viac - na starsieho jej daju uz 18% a na mladsieho 16% z cistej mzdy..

dadis
Autor odpoveď zmazal
dadis
12. júl 2025
@anonym_autor

@dadis v čistom na účet...niekedy 4000e
Plus poberá rodinné prodavky zo zahraničia a tie nedava tiež...asi 2xposlal od rozvodu

@anonym_autor Pokojne pytaj tie % - ak ti nevyjdu vydavky, tak detom na setrenie zvysok..deti maju pravo podielat sa na zivotnej urovni rodicov - zaroven, ty sa snaz zmenit pracu, s tou tvojou mzdou to je bieda :(

autor
12. júl 2025
@dadis

@anonym_autor Pokojne pytaj tie % - ak ti nevyjdu vydavky, tak detom na setrenie zvysok..deti maju pravo podielat sa na zivotnej urovni rodicov - zaroven, ty sa snaz zmenit pracu, s tou tvojou mzdou to je bieda :(

@dadis keď zmením tak budem malo s deťmi/toto mam prácu v dedine takže ,, ale samozrejme plánujem ísť ďalej za vyšším platom
Mam dobru školu pre dobrú prácu aleeeeeee každý 2 vik v práci. ..a víkendy chcem tráviť ešte snimi ...

pictbridge
12. júl 2025

Mňa skôr zaujima ako môžeš poberať prídavky aj ty aj on zo zahraničia.

dadis
12. júl 2025

A s otcom budu deti kedy?

tehulka2011
12. júl 2025
@pictbridge

Mňa skôr zaujima ako môžeš poberať prídavky aj ty aj on zo zahraničia.

@pictbridge on pobera asi doplatok do vysky v zahranici

autor
12. júl 2025
@dadis

A s otcom budu deti kedy?

@dadis nema zaujem byt snimi a nemal ani keď tu bol

autor
12. júl 2025
@tehulka2011

@tehulka2011 presne tak

pictbridge
12. júl 2025
@anonym_autor

@dadis keď zmením tak budem malo s deťmi/toto mam prácu v dedine takže ,, ale samozrejme plánujem ísť ďalej za vyšším platom
Mam dobru školu pre dobrú prácu aleeeeeee každý 2 vik v práci. ..a víkendy chcem tráviť ešte snimi ...

@anonym_autor ak boli deti zverené tebe tak musiš s jeho súhlasom žiadať o prídavky zo zahraničia ty . Vyplňuješ tam vseto o ňom o zamestnaní atď o deťoch. Ale Ty. Ak ti to schvália poberáš prídavky zo zahraničia Ty nie on .. schválenie trvá takže vyplácajú spätne. Ale neexistuje poberať aj slovenské aj zahraničné. Toto smrdi riadnym pruserom. Jeden z vás ich totižto bude musieť vrátiť. Za celé obdobie aké poberá.

pictbridge
12. júl 2025
@tehulka2011

@tehulka2011 kde je v zahraničí. Neverím je to blbosť never tonu ani ty. Nijde nemajú take nízke prídavky ako u nas. Takže neverim ze mu doplácajú rozdiel. Verila by som tomu keby sme mali slovenské 590 eir a napr nemecké 200 . Vtedy by ti na Slovensku doplatili rozdiel.

autor
12. júl 2025
@pictbridge

@tehulka2011 kde je v zahraničí. Neverím je to blbosť never tonu ani ty. Nijde nemajú take nízke prídavky ako u nas. Takže neverim ze mu doplácajú rozdiel. Verila by som tomu keby sme mali slovenské 590 eir a napr nemecké 200 . Vtedy by ti na Slovensku doplatili rozdiel.

@pictbridge poberá z Nórska
240e na obe deti mi poslal 2x za dobu poberania jeho poberania cca 6rokov a to v období rozvodu od vtedy nič...
Ja neviem prečo to pobera a ako niekto mu to vybavoval

dadis
12. júl 2025

A kolko teraz plati?

pictbridge
12. júl 2025
@anonym_autor

@pictbridge poberá z Nórska
240e na obe deti mi poslal 2x za dobu poberania jeho poberania cca 6rokov a to v období rozvodu od vtedy nič...
Ja neviem prečo to pobera a ako niekto mu to vybavoval

@anonym_autor ajajajaaaaaaj. No takže v pondelok by som na tvojom mieste zasla na UP a urobila pánovi asi trosku problém. Prídavky patria tebe nie jemu. Úrad práce bude ti presne povie postup . A teraz si to zrataj. 240x12x5 rokov. Bude to musieť vrátiť. Hneď mu padne hrebienok.

pictbridge
Autor odpoveď zmazal
patka06
12. júl 2025
@pictbridge

@pictbridge neviem odkiaľ máš túto info, ale u nás to bolo presne naopak
Z DE doplácali k rodinným prídavkom na Slovensku

caramellka
12. júl 2025
@anonym_autor

@tehulka2011 presne tak

@anonym_autor Autorka, zdokladuj reálne náklady na deti, keďže športujú a pod., fakt to nie je málo a podaj návrh na súd na zvýšenie výživného. A súd mu ešte mimo toho môže určiť prispievať deťom na sporenie do buducna, na ktoré ale nemôžeš siahnuť. Úver na bývanie do výdavkov nespadá. Ak má neporovnateľný príjem s Tebou, trvaj okrem zdokladovanych výdavkov detí na sporení od exmanžela pre deti. Drzim palce ...
(Ilustračne, ja mám 10 ročne dieťa, je to aj exmanželove jedine dieťa, on mal v čase rozvodu príjem 2 tis., ja cca polovicu, výživné po zdokladovaní výdavkov na dieťa je 300€.)

Strana
z2