icon

Aké výživné môžem žiadať na 13-ročné dieťa?

29. okt 2025

Aké vysoké výživné môžem požadovať od ex manžela ak ma asi 1200€ výplatu v čistom máme spoločné jedno 13 ročne dieťa, ale on ma ďalšie s novou ženou?

autor
29. okt 2025
@anonym_29859f

@anonym_autor
Neviem, ale ja by som sa nenechala ukecať na druhé dieťa, keby som nevedela tomu prvému dopriať krúžky. Urobila by som všetko preto, aby malo všetko. Normálne mi ho je ľúto.

@anonym_29859f prosím? Ľúto? Z akého dôvodu? Jednoducho nemá také záujmy aby navštevovalo krúžky

autor
29. okt 2025
@diablikovci

@anonym_autor Len aby sa to neotočilo a požiada on aby mal v starostlivosti vaše dieťa. Keď ako tvrdších, že lepšie žijú. Aby malo to dieťa lepšii životný štandard a ty budeš budeš platiť 300€ mu vyzivne.

@diablikovci to isto nie... To by jeho nová nezvládla

anonym_3e0f4d
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_3e0f4d nestačí súdu predložiť že na druhé dieťa míňa viac peňazí? Akože kde je spravodlivosť

@anonym_autor Nestačí, výživné sa stanovuje podľa nákladov na dieťa, ak by mal otec vysoký príjem, môže mu ešte platiť sporenie. ku ktorému nemáš prístup. Rozhodne ti nedá 300 € do ruky.

minenkaa
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty nerieš jeho novu ,aby si nebola prekvapena

anonym_29859f
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_29859f prosím? Ľúto? Z akého dôvodu? Jednoducho nemá také záujmy aby navštevovalo krúžky

@anonym_autor
Tak potom načo sú ti tie peniaze? Či má dávať aj vášmu spoločnému dieťaťu na krúžky, na ktoré nechodí? Veď si sadni, vypočítaj, koľko ťa dieťa stojí mesačne, vydeľ dvomi a máš sumu, o ktorú môžeš žiadať.

autor
29. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor ty nerieš jeho novu ,aby si nebola prekvapena

@minenkaa nie to sa fakt nebojím. A ani naše by tam bývať nechcelo a určite by sa ho súd pytal na názor

autor
29. okt 2025
@anonym_29859f

@anonym_autor
Tak potom načo sú ti tie peniaze? Či má dávať aj vášmu spoločnému dieťaťu na krúžky, na ktoré nechodí? Veď si sadni, vypočítaj, koľko ťa dieťa stojí mesačne, vydeľ dvomi a máš sumu, o ktorú môžeš žiadať.

@anonym_29859f ale má iné záujmy veľa číta napríklad. Knihy su mega drahé otec jej kúpi max tak 2 knižky za mesiac
Ma rada módu kozmetiku veď to všetko stojí peniaze

autor
29. okt 2025
@anonym_3e0f4d

@anonym_autor Nestačí, výživné sa stanovuje podľa nákladov na dieťa, ak by mal otec vysoký príjem, môže mu ešte platiť sporenie. ku ktorému nemáš prístup. Rozhodne ti nedá 300 € do ruky.

@anonym_3e0f4d ja si proste myslím že naše dieťa ma tiež nárok rovnaký na všetko ako jej nevlastný súrodenec... Možno budú mať ďalšie.. tak ešte o viac ukráti naše dieťa?!

diablikovci
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A prečo nie? Zaplatíš 300€ vyzivne a ona si ešte najde aj opatrovateľku na deti 😂😂.

autor
29. okt 2025
@diablikovci

@anonym_autor A prečo nie? Zaplatíš 300€ vyzivne a ona si ešte najde aj opatrovateľku na deti 😂😂.

@diablikovci je mladá nedala by to. Zbytočne rypes do mňa

minenkaa
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_29859f ale má iné záujmy veľa číta napríklad. Knihy su mega drahé otec jej kúpi max tak 2 knižky za mesiac

@anonym_autor knihy sú v knižnici ,e knihy niesu drahé ,kozmetika v 13
A veď aj ty ukracujes svoje prvé dieta ,tým že máš druhé a nepracuješ

veronicka1901
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Moje tri dcéry tiež rady čítajú, novú knihu dostávajú, len na keď majú sviatok. Na V... napríklad je kopec kníh alebo takisto je fajn sa prihlásiť do knižnice.

sss777
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
Takže približne vieš, čo dcéra potrebuje. Keby si to spočítala, koľko dcéra za mesiac "stojí" a vydelila dvomi, koľko by to vyšlo? Netuším, koľko také dievča za mesiac minie za kozmetiku, ale asi nenakupuje každý mesiac za 50 eur. Koľko má dcéra rokov?

autor
29. okt 2025
@veronicka1901

@anonym_autor Moje tri dcéry tiež rady čítajú, novú knihu dostávajú, len na keď majú sviatok. Na V... napríklad je kopec kníh alebo takisto je fajn sa prihlásiť do knižnice.

@veronicka1901 baby akože už sa na mňa nehnevajte ale keď oni môžu mať všetko nové tak naša má mať použité z knižnice? Fakt?
Keď jej môžem kupovať ja tak jej môže kupovať aj otec

autor
29. okt 2025
@sss777

@anonym_autor
Takže približne vieš, čo dcéra potrebuje. Keby si to spočítala, koľko dcéra za mesiac "stojí" a vydelila dvomi, koľko by to vyšlo? Netuším, koľko také dievča za mesiac minie za kozmetiku, ale asi nenakupuje každý mesiac za 50 eur. Koľko má dcéra rokov?

@sss777 tak akože je pravda že všehovšudy to bude možno 250€ ale to stále nie je rovnako ako ma ich dieťa

autor
29. okt 2025
@anonym_autor

@sss777 tak akože je pravda že všehovšudy to bude možno 250€ ale to stále nie je rovnako ako ma ich dieťa

@anonym_autor platím jej paušál lekárov.. jedine čo zaplatil alebo teda bude platiť je strojček

veronicka1901
29. okt 2025
@anonym_autor

@veronicka1901 baby akože už sa na mňa nehnevajte ale keď oni môžu mať všetko nové tak naša má mať použité z knižnice? Fakt?

@anonym_autor Ja ťa na jedinej strane chápem. Na druhej strane si myslím, že trošku treba učiť deti vážiť si veci a skromnosti. Nemusí mať tonu kozmetiky, tridsať tričiek a nové knihy. Moja najstaršia má 14 a kozmetiku, ak chce niečo, si kupuje z vreckového. Chápem, že jej chces dopriať, ale niekedy menej je viac. Čo napríklad prihlásiť ju na jazykovku? Bude mať aj nejakú devízu z toho a tam by som mohla žiadať ex o preplatenie polovice nákladov.

anonym_29859f
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
Takže ty len žiarliš na jeho novú rodinu? Načo potrebuješ tie peniaze, keď vlastne stačí to, čo otec dáva?

anonym_3e0f4d
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
Zabudla si na detail, ž to čo má jeho druhé dieťa, neplatí on sám, prispieva aj matka.

sss777
29. okt 2025
@veronicka1901

@anonym_autor Ja ťa na jedinej strane chápem. Na druhej strane si myslím, že trošku treba učiť deti vážiť si veci a skromnosti. Nemusí mať tonu kozmetiky, tridsať tričiek a nové knihy. Moja najstaršia má 14 a kozmetiku, ak chce niečo, si kupuje z vreckového. Chápem, že jej chces dopriať, ale niekedy menej je viac. Čo napríklad prihlásiť ju na jazykovku? Bude mať aj nejakú devízu z toho a tam by som mohla žiadať ex o preplatenie polovice nákladov.

@veronicka1901
To s jazykovou je super nápad.

minenkaa
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dieta ktoré žije v domácnosti s rodičom bude mať vždy od toho rodiča viac ako ad toho ktorý posiela len vyzivne

autor
29. okt 2025
@sss777

@veronicka1901
To s jazykovou je super nápad.

@sss777 skúšala som ale dcéra nechce chodiť... A nepríde mi ok ju nútiť

autor
29. okt 2025
@anonym_29859f

@anonym_autor
Takže ty len žiarliš na jeho novú rodinu? Načo potrebuješ tie peniaze, keď vlastne stačí to, čo otec dáva?

@anonym_29859f jasné žiarlim 🫣🤔

diablikovci
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ty chceš rovnako vyzivne on dá 300€ tak musí dať 300€ aj na to svoje dieťa. A spravodlivé je aj to aby boli rovnaký počet dni v mesiaci. Že so svojim dieťaťom je napr 25 dní tak aj z vašim by mal byt 25 dní. Proste spravodlivosť nedosiahneš. Preto sa hovorí, že spravodlivosť je slepá. 🤷‍♀️

anonym_2113f9
29. okt 2025

Och, hrozne sa to cita.. neporovnavaj sa.. a uz vobec nie pred dcerou. Ked oni mozu, chcem aj ja.. paneboze 🤦‍♀️🤦‍♀️ 2 knihy za mesiac, co jej kupi otec, je malo? Kniznica je nahodou skvely napad, ak su knihy jej zaluba, nerozumiem, preco tam uz nema zriadeny preukaz..
ja dam radu tebe - nezavid, dopraj a bude ti dopriate 🙂

autor
29. okt 2025
@anonym_3e0f4d

@anonym_autor
Zabudla si na detail, ž to čo má jeho druhé dieťa, neplatí on sám, prispieva aj matka.

@anonym_3e0f4d všetci vieme ako to je ona nerobí takže nemá ani peniaze už je dávno po materskej proste je doma

sss777
29. okt 2025
@anonym_autor

@sss777 skúšala som ale dcéra nechce chodiť... A nepríde mi ok ju nútiť

@anonym_autor
Ok, ja keby som mala jedno dieťa, ktoré má nejaké záľuby, tak tiež radšej finančne podporím niečo zmysluplné ako krémiky. Aj to tak doma robíme, obe deti sú moje, teda naše spoločné, staršie má krúžky, tak nás stojí viac ako to mladšie, ktoré zatiaľ na žiadne krúžky nechodí.

autor
29. okt 2025
@anonym_2113f9

Och, hrozne sa to cita.. neporovnavaj sa.. a uz vobec nie pred dcerou. Ked oni mozu, chcem aj ja.. paneboze 🤦‍♀️🤦‍♀️ 2 knihy za mesiac, co jej kupi otec, je malo? Kniznica je nahodou skvely napad, ak su knihy jej zaluba, nerozumiem, preco tam uz nema zriadeny preukaz..
ja dam radu tebe - nezavid, dopraj a bude ti dopriate 🙂

@anonym_2113f9 chcem dopriať mojej dcérke 🙏🏼 zaslúži si rovnako luxus ako jej macocha a nevlastný súrodenec

anonym_122382
29. okt 2025

Fu normálne ze keby nenapíšeš ze ma dcéra 13 rokov, myslím si, ze píše byvala môjho manžela...ta chcela vyzivne počítať ešte aj z môjho platu.

autor
29. okt 2025
@anonym_122382

Fu normálne ze keby nenapíšeš ze ma dcéra 13 rokov, myslím si, ze píše byvala môjho manžela...ta chcela vyzivne počítať ešte aj z môjho platu.

@anonym_122382 no len prosím nevyplakavaj. Našla si si muža so záväzkom tak musíš rátať s tým že sa treba starať