icon

Ako často si otcovia berú deti?

11. júl 2024

Ahojte. Malý bude mať rok a ex si ho berie raz do týždňa. Zaujíma ma ako často si berú otcovia vašich deti, deti? Ďakujem

Strana
z2
dadis
16. júl 2024

@damian85 Neviem kde pracujes, ale je to dost nahoda poznat 3 otcov, co maju deti v os. starostlivosti. Ja nepoznam osobne ziadneho. Teraz v Bratislave vacsinou schvaluju striedavku a ja s tym suhlasim. Takto ten vztah s oboma rodicmi je rovnocenny.

aryana
16. júl 2024

Môj ma teda už 12 ale s otcom je každý víkend, okrem víkendov keď ideme sami dvaja spolu niekam , ale väčšinou ideme aj s jeho otcom na výlet ...vždy keď môže si ho vezme aj na týždeň, keby nežijeme v rozdielnych štátoch tak kľudne máme aj striedavku...neviem si predstaviť že by s ním nechcel byť alebo ho ignoroval, som vďačná za to že sme ostali kamoši a žije len pre svojho syna 🙏

damian85
16. júl 2024

@dadis Tak som si pre istotu prebehol súd ako to bolo za posledný zverejnený mesiac február a nemyslím si že je to niečo až tak " čudné ". 12 rozhodnutí súdu za 1 mesiac 6 pre osobnú matky , 4 pre osobnú otca 2 do SOS. Každopádne ani to nič nehovorí o tom , či sa napríklad tá matka ak dieťa nemá v osobnej starostlivosti o dieťa zaujíma , alebo nie. Predsa len nemusí mať rodič dieťa v osobnej starostlivosti a môže sa o dieťa zaujímať. Deti do osobnej starostlivosti otcov prechádzajú zvačša vo veku 10 + , kedy je ich slovo na súde už akceptované. Každopádne reagoval som na to " žiaľ výnimka " .

dadis
16. júl 2024

@damian85 Pozerala som ti statistiky a to si zamerne tak urezal, aby nebolo vidiet ine kosicke okresy (kde bolo 0 rozhodnuti)?

kristiii
17. júl 2024

@dadis to sa mu určite takto podarilo náhodou 🤣. Preto ja už s ním ďalej ani nediskutujem na túto tému, lebo poznám jeho názory aj v iných, vždy vie všetko, má o všetkom prehľad, o štatistikách, ale keďže človek tiež sleduje a má trošku prehľad, tak je mu jasné ako si kdeco prikrášli v prospech otcov.

damian85
17. júl 2024

@dadis nie vybral som náš okres. Pýtala si sa citujem " neviem kde pracuješ ". Tak som si pozrel súd pod ktorý spadáme my. A áno pozeral som aj iné a napríklad Bratislava bola ako spomínaš cez 50% sos a spoločna. Každopádne chcela si vedieť môj okres.

mia781312
17. júl 2024

U nás naposledy keď mala dcéra 3 roky teraz ma 9 od Vtedy sme ho nevideli

sense
17. júl 2024

@dadis inak ja poznám 3 aj keď deti sú veľké a nie je to na svk. V 2 prípadoch odišla žena s milencom a ani jedna nemala záujem viac o deti. V jednom prípade pomáhala babka, v druhom najprv suseda budila deti do školy keď bol on v práci a neskôr si ten chlap vzal za ženu matku dvoch detí kt. Muž týral, deti sa už poznali vzájomne zo školy). V 3 prípade chceli deti k otcovi, lebo bol viac cool, ale kontakt s matkou majú pravidelný keďže býva o ulicu ďalej.

kristiii
17. júl 2024

@sense ja keď som sa nad tým pri tejto téme zamýšľala, tak tiež som napočítala troch otcov, ktorí majú zverené deti. V jednom prípade matka feťáčka, otec síce magor, ale asi stále menšie zlo pre syna, druhý matka úplná trúba, jej nový muž nasilnik, tam si chalana vybojoval v 12r. otec (toho osobne nepoznám) a tretí je otec taká domáca puťka (navarí, napecie, ale písací stôl mu musela ísť zmontovať kolegyňa) a matka kamionistka, čiže v tomto prípade je trošku diskutabilné, kto hral doma akú rolu 😅.
Ale čo ma prekvapilo, keď som nad tým rozmýšľala, že v mojom okolí je napríklad viac starých rodičov než otcov, ktorých poznám a majú dieťa v starostlivosti. O tých sa napríklad ani nehovorí, pritom často supluju rodičov tam, kde zlyhali obaja.

Strana
z2