icon

Ako dlho trvá rozvod a súd o dieťa?

18. dec 2023

Ako dlho priblizne trva, kym rozvedu manzelov a muz ma narok na dieta na papieri? Hlavne ta otazka o dietati ma zaujima.

natalymindo
19. dec 2023

Kvoli jednej hádke rozvod? Chceš sa uzmierit a spis na gauci? Ved si ľahni k nemu? A funguj normalne. Nevieš si predstaviť ze budeš bez dietata tak rob vsetko preto aby si bez neho nebola. Vas dovod na rozvod je aky? Jedna hadka? S tým na sud ani nechod. A ked mu vadi ze škaredo pozeráš na jeho mamu tak sa tvar normalne. Tebe by bolo možno tiež neprijemne keby tvoj muz škaredo pozeral na tvoju mamu. Treba si sadnúť a porozprávať sa. Asi nebudeš svata ked sa aj muz na teba hneva.

majka99999
19. dec 2023

Ved popis normalne situaciu. Napr: Moja najlepsia kamaratka prisla z UK na navstevu rodneho mesta a boli sme dohodnute stravit nedelu spolu s nasimi detmi. V nedelu vecer odchadzaju k muzovym rodicom o 100 km dalej a uz sa neuvidime zase do leta. Muz o tomto plane vedel mesiac a aj tak povedal, ze treba ist k svokre, kam aj tak pojdeme o tyzden s darcekmi. On to takto robi casto, ked mam plany, ale este sme sa nepohadali, lebo som vzdy sklopila usi pre dobro v rodine.
Alebo: Chcela som ist len tak sa poprechadzat po meste a na nakupy, hoci nam nic netreba. Muz navrhol, ze by sme mohli zajst za svokrou, ale ja som si nechcela kazit nedelu, lebo ju neznasam....

Kazdopadne nemusis spat na gauci, fucat sa mozete aj v spolocnej spalni. A jasne, ze je tazke nebyt s dietatom cez vikend, ale on s nim nebude 12 dni a ty 2. Hlavne, treba veci riesit s chladnou hlavou. Ma dovod domnievat sa, ze svokru neznasas? Aky je on clovek? Cholericky alebo toto bolo prvykrat, co vybuchol a vycital ti veci?

autor
19. dec 2023

@majka99999 Ano, je to presne tak svokru neznasam, a vyhybam sa jej. Neznasa aj ona mna. A zrazu v nedelu mi manzel povedal, ze treba ist ku svokre. S cim som nesuhlasila, a povedala, ze mal mi to povedat skor, ze mam ine plany, a pojdeme tam o tyzden cez sviatky s darcekmi. A od vtedy sa so mnou nebavi. A ano rozvod bude kvoli svokre. Bohuzial ja sa neviem premoct a byt s nou castejsie ako raz za 2 tyzdne. A darmo mu poviem, ze nech k nej ide bezo mna, tak on vzdy ze mame ist spolu a nejde k nej. Prvy krat je co takto mame tichu domacnost, a prvy krat co takto na mna kyda.

aliaray1
19. dec 2023

Ahoj, pytala si sa ako dlho trva rozvod manzelstva ak je v tom aj malolete dieta, ktore ma byt sverene otcovi.
Prosim ta, preco si myslis, ze by mala byt zverena jemu? Sudy sa v drvivej vacsine priklanaju k tomu, ze zveruju dieta matke, je to v zaujme dietata.
Preco uvazujes nad tym, ze ma ist k nemu???

Mas kde byvat ak by ste sa rozvadzali?
Koho je byt? Kto a kedy ho nadobudol? Pred manzelstvom? Po uzavreti manzelstva?
Je manzel agresivny k tebe ci malej? Mas rodinu ktora ti ochotne pomoze s docasnym byvanim?

autor
19. dec 2023

@aliaray1 Ty kde citas ze ma byt zverene jemu? Samozrejme, ze bude zverene mne. Som mama. Pisala som, ze ako dlho trva kym bude mat na papieri, ze s nim bude kazdy 2 vikend. Byt je spolocny. Samozrejme by sa byt predal, a kupila by som si z tych penazi byt mensi.

mogaa
19. dec 2023

pokiaľ nie sú rozvedení, otec je rovnaký rodič ako matka - s rovnakými právami, takže dieťa si môže zobrať kedykoľvek a kamkoľvek.....a je nai-vná predstava, že za 1 hoci väčší byt kúpiš 2menšie(aby jeden bol aj pre manžela)....

autor
19. dec 2023

@mogaa Predstav si, ze ludia maju aj peniaze nasetrene. A plus peniaze z predaj bytu. Ja neviem, ale tu uz ake veci riesis. Co som prva, co sa ide rozvadzat, se mi tu o novom byvani pises? A nikto nikohoz bytu nevyhadzuje. A po predaji sa da vzdy dohodnut aj na 2 mesacnom vystahovani od tych co kupili byt.

autor
19. dec 2023

Clovek tu polozi otazku, ako dlho trva kym bude po rozvode mat chlap na papieri, ze dieta si moze brat kazdy druhy cely vikend. A pytala som sa to iba preto, ze mam male 2,5 rocne dieta a este bezo mna nikdy cely vikend nebolo. A potrebujem sa zmierit s tym, ze bez dietata tolko budem. A vy tu uz riesite ze kde budem byvat. Na byvanie som sa vobec nepytala.

stanulienkat
19. dec 2023

Buď si veľmi jednoduchá, alebo si toto Troll. Nie je možné, aby priemerne inteligentný dospelý človek takto reagoval.

sense
19. dec 2023

Po dvoch dňoch nerozpráva ia sa rozvádzať? A skúšala si vás problém riešiť aj v kľude ci ste sa len obaja zduli a každý z vás je presvedčený ze ten Druh spravil chybu?
A na to byt bez dieťaťa si zvykneš, ved aj T pôjdeš jedného dňa do prace a dieťa na celý deň do škôlky. Budeš mat čas na seba a na hobby. Veľká chyba veľkého množstva žien je ze ako sa stanú matkami prestanú byť ženami, partnerkami, celkovo samostatnými osobami s vlastnými potrebami

sheanorie
19. dec 2023

Prečo by Vam malo puknut srdce? Ved aj on je rodic a ak maju dobry vztah a bude sa chciet starat, len by ma to tesilo. Apropo, takto velmi zavisla matka na dietati, to skodi aj samotnemu dietatu. Po 2 dnoch tichej domacnosti rozvod? Ak mate vazne dovody, pre ktore dlhodobo riadne nefungujete, ok...ale po 2 dnoch?

aliaray1
19. dec 2023

Citala som co si pisala v uvode a kladies jasnu otazku: ako dlho trva rozvod "a muz ma narok na dieta na papieri". Som pravnicka, dala som ti nazor. Z tvojej odpovede citim hnev a aroganciu, takto sa so mnou bavit nebudes. Pa

h2
19. dec 2023

To snáď nie je pravda toto! Jeden dohodne návštevu bez schválenia druhým, druhý odmietne ísť, tak nejde ani ten prvý, oduje sa a je z toho tichá domácnosť na dva dni, plač, oddelené spanie a hroziaci rozvod?!?! Prestante sa správať, ako malé deti, čo sa na pieskovisku doťahujú o lopatku. Ste rodičia, máte dieťa, tak hádam ste už nejaký čas dospelí, tak sa podľa toho správajte.

dskjhfdlkdjhl
19. dec 2023

@stanulienkat Toto bude jednoduchy troll😝

tykat
19. dec 2023

Cim viac pises tym viac si myslim a dufam ze si troll.

stanulienkat
19. dec 2023
dskjhfdlkdjhl
19. dec 2023

@stanulienkat a zdarma😝

hipuska
19. dec 2023

A nad jeho srdcom nerozmýšľal? Bude ešte viac bez neho ako ty. Ako prepáč, ale ty a tvoje srdce nie si podstatná. Dôležité je dieťa, ktoré ma pravo na obidvoch rodičov a dupľom k tomu ak otec ma záujem. Tak sa prestaň ľutovať. A panebože, kvôli dvom nociam na gauči?

zuzana9393
19. dec 2023

Zrejme zle znášas tichú domácnosť. Ja ťa chápem, tiež s tým mám problém, obzvlášť keď si na materskej a nemáš sa s kým porozprávať. Ale klud, manželstva prekonávajú rôzne krízy, kvôli 2 tichým dňom sa predsa nebudeš rozvádzať. Daj mužovi pokoj, nevnucuj sa mu, ak nemá chuť sa udobriť a uvidíš. Idú Vianoce, snáď nebude taký, že by sa ani na Vianoce s tebou nebavil. Takže nebuď zbytočne zbrkla. Držím palce❤️

autor
19. dec 2023

@zuzana9393 Dakujem ❤️

nikaeli
19. dec 2023

Ako dôvod rozvodu by si uviedla čo? zrušená návšteva u svokry a 2-dňová tichá domácnosť? prečítaj si, kedy sa manželstvo považuje za nefunkčné. Kvôli tomu vás nerozvedú -> to vás pošlú do poradne.

autor
19. dec 2023

@nikaeli Mne vcera este manzel povedal pri tom ako na mna kydal. Ze okrem toho, ze som si dovolila zrusit navstevu, uz dlhodobo sa mu nepaci moj vztah s jeho mamou. Tak ako dovod rozvodu, zrejme da nezhody s jeho mamou. A to som na nete nasla ako jeden s 10 najcastejsich dovodov rozvodu.

autor
19. dec 2023

@nikaeli Ale slovo rozvod nikto nevyslovil. Ale ticha domacnost pokracuje.

andigab
19. dec 2023

Mala som to podobné, aj so svokrom. Aj sme sa dosekali kvôli tomu neraz. No po x hádke pochopil, že ani ja ho nenútim ísť vždy k mojej mamke a teda ani ja nebudem chodiť k jeho rodičom. Návštevy boli 2x týždenne, štvali ho proti mne. No svokra ochorela, prišlo mi jej ľúto. Manžel obmedzil návštevy na 1x týždenne, keď raz za čas idem s ním, je šťastný. Veď aj oni môžu prísť k nám, do týždňa prechádzajú aj 3x okolo nášho domu, keď idú na nákup a nezastavia sa. Takže si možno uvedomil. V septembri sme vzali naše mamky na wellness víkend a čuduj sa svete, svokrička si ma nejako obľubuje. Hoci som sa vždy chovala milo a s úctou, prišlo to až tam. Takže zázraky sa dejú 😊

sima234
19. dec 2023

Tak podaj žiadosť o rozvod ty, načo čakáš na manžela, ak si tak nespokojná.

dzina007
19. dec 2023

a nenapadlo ta ze mozno bude ziadat aj o striedavku? s kludom moze dostat viac ako jeden vikend za dva tyzdne tak asi sa radsej pripravuj aj na taku moznost.

+zeny sa preto pytaju ako to je s byvanim lebo aj o to sa bude sud zaujimat kde a ako budete s dietatom byvat...

Byt je sice na poly... ale ak je na nom hypoteka ta sa najprv musi rozdelit, taktiez muz nemusi s predajom bytu len tak suhlasit a aj tam nastanu natahovacky....

toto si fakt treba premysliet a nehrnut sa do toho po 2 dnovej tichej domacnosti....

huxy
19. dec 2023

Ja odpoviem na úvodnú otázku. Od podania návrhu na súd v menšom meste sme dostali termín na rozvod do 3 mesiacov. Rozviedli nás do 15 minút. V rámci rozvodu sa riešilo aj zverenie dieťaťa, stretávanie s otcom. Rozsudok bol právoplatný do týždňa či dvoch. Po roku žiadal otec o rozšírenie styku (riešili sa prázdniny a sviatky), čiže znovu pojednávanie, rozhodlo sa znovu do cca 15-20 minút.
Nezabudni však, že ak otec by mal záujem o striedavku a okolností by to dovoľovali, súd to môže schváliť.
K dôvodu "rozvodu" sa nejdem vyjadrovať, lebo je to blbosť na mraky. A to som mala tiež zlú svokru, ktorá mi dodnes nevie prísť na meno a kyda na mňa ešte aj mojej dcére.

melanta
19. dec 2023

Milá autorka, ani moja svokra nie je pre mňa kamoška a ani ja nie som jej vytúžená nevesta. Ale je to matka môjho muža. A muža mám skvelého. A je skvelý aj pre to, ako ho vychovala. Už len preto mám voči nej úctu. A preto som od začiatku bola milá, zaujímala sa, veci ktoré mi nesedeli išli jedným uchom dnu, druhým von. A vďaka tomu máme dnes veľmi korektné vzťahy, volávam jej pravidelne ako sa majú aj so svokrom, ako sa máme my. Viem si predstaviť aj lepšie strávený čas ako telefonáty s ňou, ale ako som povedala, je to matka muža, ktorého som si vybrala a preto má v mojom živote miesto. Veľmi často, keď tu čítam o zlej svokre, tak mám pocit, že svokra je iba odrazom nevesty. A toto je zrejme tiež taký prípad.

momoftwo
19. dec 2023

A potom ze preco je na Slovensku taka vysoka rozvodovost😬, toto je absurdne

autor
19. dec 2023

@sima234 Dakujem, ze zene v tazkej situacii pises ako je neschopna. A nebudem podavat navrh na rozvod. Ked rozvod nechcem. Ak da este manzel navrh tak sa s tym zmierim a bude rozvod.