icon

Ako podať návrh na rozvod bez stresu?

7. okt 2024

Baby prosím vás už som sem písala ale upravila som to poraďte mi nie je to moc také prehnane? Vyškrtli by ste najake vety? Nechcem pôsobiť ako nejaká hysterka. Prípadne či by ste niečo inak preformulovali. Mozem sa k styku k deťom aj nevyjadrit že nechám na zváženie súdom? Prípadne len napísať každý parný alebo nepatrný víkend a neriešiť sviatky a prázdniny brať to tak že má nárok keď to padne na ten víkend?

Plus veľký problém už sa to tu riešilo. Ako postupovať keď máme hypotéku na dom ktorý nepatrí nám ale mojim rodičom. Obaja tam máme len trvalý pobyt. Predať nepredané bývajú tam moji rodičia aj súrodenci dokonca aj babka. My sme mali vlastné poschodie. On bude robiť problémy. Hodnota domu teraz môže byť aj 230 000 je tam veľká záhrada. Na prerábku sme brali 100 000. Splatio sa asi 10 000 doteraz možno ani to ešte nie. Koľko ku musím podľa vás vyplatiť a to musí byť jednorazovo? Myslíte že sa bude dať hypo preniesť napríklad na mojich rodičov keď ju máme na 30 rokov a oni majú už po 50tke? Respektíve na mňa ale teda že by rucili? Platiť budem ďalej sama. On stále argumentuje ako sem vrazil peniaze ako mu všetko vrátim ja som to nikdy tak nebrala napríklad nábytok do spálne a detských izieb som kupovala všetko ja zo svojej materskej rovnako aj iné veci do domu. Ale viem že on bude robiť veľmi zle pretože sa mi chce pomstiť neviem za čo asi za to že žijem. Bojím sa že to tam ponici naposledy mi vyrazil dvere do kúpeľne sú síce také labilne ale teraz už sa nedajú zamykať a on nemá problém všetko ponicit preto sa bojím ten návrh už dlhodobo podať :(

Ako podať návrh na rozvod bez stresu?
Strana
z3
aduka4444
7. okt 2024

Odporúčam dopísať, keď som bola ja u právnika, že nemáte žiadne spoločne koníčky, záľuby. Poprípade ak sa ho deti boja aj to treba napísať. A na rovinu ti poviem. Odporúčam navštíviť právnika, mňa návrh vyšiel okolo 120€ a naozaj to bolo úplne inak napísané, akoby som napísala ja. Myslela som si, že aký drahý rozvod u právnika a prd. Hneď mi povedal, že určite by som mala zvážiť jeho služby, že rozvod víde do 600€ a rozvedú má na prvom sedení. Podotýkam, najlepší právnik z nášho širšieho okolia na rozvody.. chvála Bohu u nás stačil len napísaný návrh na rozvod a unormálnili sme sa obaja.

faelyn
7. okt 2024

Ja som zažívala takéto správanie, ale zo strany otca. To sú narcisti. Presne to sedí aj na toho tvojho. Budeš to mať určite ešte ťažké, ale ak sa ti podarí ho zbaviť, budeš mať konečne kľud a pokoj, aspoň po tej psychickej stránke. Pamätám sa, aké to bolo hrozne vraciať sa domov zo školy, keď mal byť doma. Všetci sme z neho boli nervózny. Stalo nás to všetkých dosť nervov najmä mamu, ale stalo to za to. Odkedy odišiel, sme všetci úplne v psychickej pohode. Neporadím ti, snáď ti pomôžu rady iných, ktoré si tu dostala, ale nevycúvaj z toho, držím palce🙏🏼💪🏼 zvládneš to, horšie ako s ním ti už nebude.

netoppierka
8. okt 2024

Ja by som ho zbalila. Keď si ťa ako ženu, partnerku a matku vašich deti neváži. Uvariš, je zle. Upraceš, nakupiš atď je zle. Zbal ho a pošli k rodičom( svokrovcov). A ešte by som mu podala rozvodové papiere do ruky. Že tak čau

autor
22. okt 2024

@netoppierka myslíš že to je také jednoduché? Veď on potom robí také peklo keď to len spomeniem že sa ho bojim

autor
22. okt 2024

@yosi ja mám aj nahrávky a keby to počuješ tak neviem či toto povieš

autor
22. okt 2024

@yosi napríklad teraz mu bolo jedno že malý zaspáva hučal po mne že ma nenávidí že som úplne k ničomu neschopná sviňa a podobne on mi už do hlavy vtlka dlhodobo že ja ako človek nestojím za nič a mať tričku ešte slabšiu psychiku pritom ju odjakživa podľa mňa nemám dobrú tak dávno spácham samovraždu

mk22
22. okt 2024

Vyriešila si niečo?
Pohla si sa za dva týždne?

Strana
z3