Ako podať žiadosť o zvýšenie výživného?
Ahojte, prosím aký postoj zaujať voči ex. Chcem si podať žiadosť o zvýšenie výživného. Doteraz, za 7 rokov, okrem toho, čo mal platiť nikdy deťom nič nekúpil. Vždy napísal, posielam peniaze, plat to z toho.(A s deťmi sa nestretava, najskôr chodil, potom prestal, deti prestali chcieť. Tlaci na stretnutia, aby ukázal záujem).
Teraz zmenil rétoriku, čo sa týka peňazí.......Keď prídu chlapci za mnou, rád pôjdem s nimi na nákup a kúpim im čo potrebujú.....Syn mal aj 15 a nič od neho nedostal. Tiež ...prídeš osobne, darček ti dám. Nevidel ich už 2 roky, čiže veľmi dobre vie, že toto možne nie je. Ako sa bude súd na to pozerať? Že on má snahu platiť? Je ochotný?
Dobrý deň. Mám jednu otázku. Chcela by som sa spýtať ide o to že môj ex mi zobral deti a sud samozrejme dal deti jemu pretože som nemala stále bývanie a vhodné teda podmienky .Nasla som si priateľa a môj ex teda hucka deti proti mne .Malý ma doma oslovuje vulgárne atď. Mala ta v pohode. On si chce podať o zvýšenie výživného na malého 150e a na malú 120e .Len on zaraba 1500e mesačne a ja mám 933e mesačne.V podstate on sa moc o deti nestará a mala sa mi doma sťažuje na neho.Chodia na základnú školu .Malý ma 12r a mala 9r.Náklady na ich živobytie sa nejak nezmenilo Len sa môj ex chce obohatiť. Môžu mi zvýšiť výživné?Ďakujem vopred za odpoveď a poprosím o nepodstatné komentáre vynechať ďakujem
@jajakika ja len taku otazku: naozaj si myslis, ze 270e na dve deti je obohatenie sa?
@maximiliana no ak sa stará takým štýlom že mala ma vsi a on neurobí nič len ide do senku a ja ju 3 dni dávam do kopy a kupujem jej aj veci keď je treba alebo ju beriem na výlety kupujem im k sviatkom darčeky a on chodí po senkoch a mina peniaze na iné ako by mal a deti nechodia k zubárovi ,nemajú nejaké krúžky a platí iba školu ,obedy cca na obe deti 50e občas oblečenie tak je to obohatenie
@maximiliana Ešte inak keď by to bolo ozaj na potrebu deti nemám problém im zaplatiť,ale keď viem že to je na jeho potrebu čiže senk ,kamaráti, kurvy atď tak je životný štýl financovať nechcem .Je rozdiel financovať jeho a financovať deti .
@jajakika tak potom treba poziadat sud o zverenie deti do starostlivosti, ak je to vsetko pravda
@maximiliana Je to pravda.Stačí sa opýtať v Pastuchove na Ivana Krajčika.

Okrem toho ja nemám syna. Takže to máš trošku popletene. A je mi ľúto že ty si musela súdne riešiť ešte aj to či ex prispeje na vitamíny ale nie