icon

Ako postupovať, keď manželka dala dcéru do jaslí?

martin0440
26. aug 2025

Dobrý deň moja manželka odomna odišla 7.7 mame malú dcérku ktorá ma 2roky s ktorou som od 2.7na materskej manželka nastupuje do roboty 1.9 ja mám ukončiť materskú 13.1 2026 rozvodové papiere už podala manželka dala malú do jaslí od 18.8 do 29.8 je v adaptačné dobe mala v mojich očiach je ešte na to mala v jej očiach je presný opak nesúhlasím stym aby chodila do jaslí keď snou môžem byt doma ja a plnohodnotne sa jej venovať viete mi niekto poradiť ako postupovať? Ďakujem

Strana
z9
pribinak
26. aug 2025

Nájsť si právnika

anonym_2cac1c
26. aug 2025

Jedine sa dohodnúť. Iná možnosť nie je.

anjelicek26
26. aug 2025

Ved sa dohodnite. Jaslicky nemaju non-stop miesta a teda ty ides do prace uz od januara, lepsie ked sa zabehne teraz, ked ty doma mozes byt na "ocr" a nechat si ju doma a postarat sa lepsie tak vybudovat imunitu a zvyknut si na kolektiv. A ma normalny vek na jaslicky... Kompromis je chodit na zaciatok napriklad 4 dni do tyzdna. Ze sa rozvadzate hm, ak sa fakt neviete dohodnut, tak si musite urcit tieto veci cez predbezne opatrenie...

pe_mi
26. aug 2025

@martin0440 robí ti len na prieky,keďže nastupuje manželka do práce.
Vie,že s ňou čerpaš materskú do januára a aj tak to urobila

martin0440
autor
26. aug 2025
@anonym_2cac1c

Jedine sa dohodnúť. Iná možnosť nie je.

@anonym_2cac1c žena trvá natom aby tam chodila lebo že jej malú zoberiem a nebude ju mať v starostlivosti ona pri rozvode idem trvat na striedavej starostlivosti a niesom zato jej ju vziať dieťa ma mať oboch rodičov Nie len jedného..

martin0440
autor
26. aug 2025
@pe_mi

@martin0440 robí ti len na prieky,keďže nastupuje manželka do práce.
Vie,že s ňou čerpaš materskú do januára a aj tak to urobila

@pe_mi áno

derdia
26. aug 2025
@martin0440

@anonym_2cac1c žena trvá natom aby tam chodila lebo že jej malú zoberiem a nebude ju mať v starostlivosti ona pri rozvode idem trvat na striedavej starostlivosti a niesom zato jej ju vziať dieťa ma mať oboch rodičov Nie len jedného..

@martin0440 jasne ze trvaj na striedavej vidno ze ti na nej záleží viac. Manželka je možno unavena, frustrovana. Tak ju tam dala. A plus potrebuje peniaze.

lienka.7
26. aug 2025

@martin0440 v prvom rade s nou nemôžeš byt na materskej, keď chodi do jaslí. Toto si daj do poriadku ako prve. Ostatne ries s právnikom.

pe_mi
26. aug 2025
@martin0440

@pe_mi áno

@martin0440 obrať sa na právnika
Každopádne,poznáme len jednu stranu , ťažko sa vyjadriť.
Manželka sa boji, že keď bude denne mala s tebou,navykne si a nebude už s ňou chcieť byť..

anjelicek26
26. aug 2025

Ci teraz ci neskor do tych jasli ta mala bude musiet, hlavne, ked ju chces do striedavej a normalne pracovat. Nie je lepsie, ked uz bude zvyknuta a choroby a imunita trochu odkrutene? Skus sa na to v blbej situacii pozriet z tejto strany...

janinah
26. aug 2025

Co je najlepsie pre dieťa? V tomto veku domace prostredie a rodič . Bez pravnika neurobis nič.

anonym_6164e8
26. aug 2025

Ideálne sa dohodnite ako normálny ľudia, zbytočne budete dieťatu robiť zmetok.
Idete sa rozvádzať, žena ide do roboty, ty ostaneš na materskej iba "chvíľu" aj tak dcéra bude musieť nastúpiť do jaslí počas školského roka.
Ak tam už chodí, zvláda to dobre, jasle vám vyhovujú do budúcnosti tak by som ustúpila.

pribinak
26. aug 2025
@anjelicek26

Ci teraz ci neskor do tych jasli ta mala bude musiet, hlavne, ked ju chces do striedavej a normalne pracovat. Nie je lepsie, ked uz bude zvyknuta a choroby a imunita trochu odkrutene? Skus sa na to v blbej situacii pozriet z tejto strany...

@anjelicek26 rozhodne je pre ňu lepšie byt doma

anonym_eb6a32
26. aug 2025

Odkedy dieťa dcérka chodí do jasieľ nemáš nárok na materskú
Na prihlášku do jaslí mali žiadať aj tvoj súhlas
Nevidím nič zlé na tom, že 2 ročné dieťa chodí do jasieľ

vevesh
26. aug 2025

@martin0440 kontaktovat pravnika a apriori nie som proti jasliam, skus sa dohodnut na striedavke a kratky-dlhy tyzden. V tie dninpri tebe nebude chodit do jasli a v tie dni pri mame moze normalne ist. Ako uz bolo spomenute, od januara tie jasle budete potrebovat a ak sa nechystas platit nieco sukromne a drahe, tak by som zotrvala v tychto, ak sa dcerka prisposobi...

anonym_499bd5
26. aug 2025

2 ročné deti bežne chodia do jaslí. ty choď do práce a máte to vyriešené. či ti je ľúto že nemôžeš byť doma?

lienka.7
26. aug 2025

@martin0440 este otázka, od januára pôjde potom dcéra kam? Vtedy do jaslí? Ci budeš s nou ďalej doma ty?
Robí naozaj napriek len manželka alebo aj ty, hm? Vzťah s dcérou si buduješ aj mimo materskej predsa.

anjelicek26
26. aug 2025
@lienka.7

@martin0440 este otázka, od januára pôjde potom dcéra kam? Vtedy do jaslí? Ci budeš s nou ďalej doma ty?
Robí naozaj napriek len manželka alebo aj ty, hm? Vzťah s dcérou si buduješ aj mimo materskej predsa.

@lienka.7 v januari mozno ani nedostanu v jasliach miesto a len zene narobi v praci problemy, ze zrazu zaucat dieta jeden tyzden druhy tyzden... urobit to pred nastupom do prace dava zmysel pre nu urcite...

lienka.7
26. aug 2025
@anjelicek26

@lienka.7 v januari mozno ani nedostanu v jasliach miesto a len zene narobi v praci problemy, ze zrazu zaucat dieta jeden tyzden druhy tyzden... urobit to pred nastupom do prace dava zmysel pre nu urcite...

@anjelicek26 suhlasim. osobne si tiež myslím, že prieky tu nerobí len žena, niekde bude pes zakopaný. ale ok.

tamitamitami
26. aug 2025

Chceš riešiť striedavú starostlivosť, čo je pri 2 ročnom dieťati podľa mňa veľmi skoro. Budete sa musieť spolu naučiť veľmi dobre komunikovať. Ideálne je teda aby dcéra bola v jasličkách. Manželka bude k tebe nosiť každý deň dieťa a poobede si ho bude brať?

veklipo
26. aug 2025

Kazdy den tu pisu zeny, ako sa potrebuju dostat z toxickeho vztahu, prec od manipulatora, tyrana. Vacsina rad je: ber dieta, zacni pracovat, dieta do jasli, podaj ziadost o rozvod. Nepoznam Ta, ale co ak prave tvoja zena je jeden z tych pripadov a dat dieta do jasiel je pre nu a pre dieta to najlepsie riesenie? Lebo uprimne, normalny chlap moc o rady na MK nestoji.

sss777
26. aug 2025

@martin0440
Otázka znie, čo plánujete v januári. Chceš pokračovať na rodičovskej dovolenke? Možno by sa to dalo skombinovať so skráteným uvazkom a striedavou starostlivosťou. Vo všeobecnosti je jasné, že pre dieťa je lepšie, keď je doma, kde sa vie rodič prispôsobiť jeho potrebám, lebo nech sú v jasliach akékoľvek malé skupinky, neverím tomu, že tam tie vychovávateľky zvládnu objať a uspať každé dieťa vtedy, keď to potrebuje. Pokiaľ si schopný a ochotný postarať sa o dieťa lepšie ako v jasliach, riešila by som to cez súd. Veď každá normálna matka chce pre dieťa to najlepšie

martin0440
autor
26. aug 2025
@veklipo

Kazdy den tu pisu zeny, ako sa potrebuju dostat z toxickeho vztahu, prec od manipulatora, tyrana. Vacsina rad je: ber dieta, zacni pracovat, dieta do jasli, podaj ziadost o rozvod. Nepoznam Ta, ale co ak prave tvoja zena je jeden z tych pripadov a dat dieta do jasiel je pre nu a pre dieta to najlepsie riesenie? Lebo uprimne, normalny chlap moc o rady na MK nestoji.

@veklipo nie manželka odišla lebo je vtom tretia osoba vieš? Nemálo sme žiadny toxický vzťah dával som jej všetko popri robote som robil ďalšiu robotu nie koli mne ale aby sme my mali len toľko

som_realistka
26. aug 2025

@martin0440 V prvom rade rozhovor s manželkou, ak sa rozvádzate, je logické, že aj manželka potrebuje príjem, musí chodiť do práce a dieťa ide do jaslí. Miesta v jasliach nerastú na stromoch a ak by ho nevzala teraz, tak ho nemusí dostať. To, že je malá je síce fakt, ale dieťa ani manželka nemôžu žiť zo vzduchu. Striedavku môžete a pravdepodobne budete mať, ale priprav sa aj na OČR.

iivancova
26. aug 2025

Mne je vtipný ten dvojaký meter 😀 Keby napíše žena, ze je ešte na materskej, ale otec už dal dieťa do jaslí, radili by ste jej minimálne volať políciu. Autor, toto ak nevyrieši normálna komunikácia (možno naozaj má tvoja partnerka na toto relevantný dôvod), obráť sa na príslušné orgány (neviem ktoré).

sense
26. aug 2025

Požiadať o zverenie dieťaťa môžeš aj teraz. Nemusíš čakať na rozvod. A najlepšie ti poradí pravnik, nie MK

anjelicek26
26. aug 2025

Autor ty to dieta ak ti ho daju do starostlivosti v tom januari do jasiel nebudes davat? Zo vzduchu tiez zit nemozes. Budes musiet, len to par tyzdnov oddialite... a nabeh do prace budes mat lemovany riesenim ocr... skus aspon trochu racionalne uvazovat, verim, ze ta to boli a prijde ti to cele inak ako si to planoval a predstavoval, ale take su rozvody...

anonym_6053a4
26. aug 2025
@anjelicek26

Autor ty to dieta ak ti ho daju do starostlivosti v tom januari do jasiel nebudes davat? Zo vzduchu tiez zit nemozes. Budes musiet, len to par tyzdnov oddialite... a nabeh do prace budes mat lemovany riesenim ocr... skus aspon trochu racionalne uvazovat, verim, ze ta to boli a prijde ti to cele inak ako si to planoval a predstavoval, ale take su rozvody...

@anjelicek26
Tak teoreticky môže ísť na rodičák a žiadať o výživné bývalú manželku, teda tak to robia ženy.

viestta
26. aug 2025

Ja len tolko: Chuda dieta ked sa stane rukojemnikom a predmetom pomsty dvoch dospelych ludi, ktori nie su schopni sa dohodnut. Najdite si mediatora a nehandrkujte sa o dieta ako kofy na trhu.

anjelicek26
26. aug 2025
@anonym_6053a4

@anjelicek26
Tak teoreticky môže ísť na rodičák a žiadať o výživné bývalú manželku, teda tak to robia ženy.

@anonym_6053a4 teoreticky ano, ale aj vacsina zien v takychto pripadoch ako rozchod voli pracu.. lebo vyzit z rodicaku aj vratane vyzivneho je fakt obracanie kazdeho centu a dieta ma nad dva roky, uz nie je malicke babatko... v idealnom svete by sme robili ine rozhodnutia, ale nie vzdy sa to da.

anonym_b2921a
26. aug 2025

Pokiaľ na ňu berieš materské dieťa nemôže byť v jasliach

Strana
z9