Ako postupovať pri súdnom rozhodnutí?
Dnes sme mali súdne pojednávanie ohľadom výživného. Súd vôbec nebral do úvahy výdavky na byt, kde teraz žijem s deťmi. Priznali mi sumu, z ktorej nezaplatil ani nájom. Máme skončiť na ulici?
A druhá vec - naozaj som povinná dávať deti otcovi aj keď sú choré? Aký má zmysel, že ja ich liečim, dávam do stavu aby mohli ísť do škôlky a potom keď zahlási otec, tak mu ich musím odovzdať? Styk nám nespravili lebo pracuje v zahraničí a nechodí domov pravidelne. Zaujíma ma len, aké mám možnosti odmietnuť, aby som mu nebránila, ale zároveň, aby choré deti boli s matkou. On sa o nich postarať nevie, nedodržuje liečebný režim, neuznáva antibiotiká. Dcéra nebola od 1.12. v škôlke, stále ju niečo bolelo a keď už bola v poriadku a šla k nemu, vrátila sa opäť chorá.
Moja známa, keď jej dcéra ochorie, napíše ex sms, že je dcéra chorá a presúvajú víkend. Mne dnes vraveli, že sa to považuje za bránenie a môžu mi vziať príspevky.
Aké mám možnosti?
@anonym_autor ucelom vyzivneho nie je pokryt cely tvoj najom
mala si právnika? ak nie, tak chyba. Takéto hlúposti by nedopustil aby po tebe špliechali.
@anonym_9c4b3f mala som právničku.
@anonym_autor ucelom vyzivneho nie je pokryt cely tvoj najom
@anonym_54d97a ex nás vyhodil z bytu, kde sme s deťmi žili. Musela som sa zariadiť, inak by sme skončili na ulici
Choré dieťa by som od seba nedala. Napísala by som mail/sms s tým, že dieťa je choré, užíva lieky a ponúkam iný termin a bodka
No veď a na základe čoho bude prebiehať styk? Čo máte v rozsudku? Napíš toto, budeme vedieť poradiť viac.
prečo si sa dala vyhodiť z bytu. Deti sú chránené, to nie je len tak vyhodiť.
Právničku vymeň. Nestojí ani za deravý groš.
@anonym_54d97a ex nás vyhodil z bytu, kde sme s deťmi žili. Musela som sa zariadiť, inak by sme skončili na ulici
@anonym_autor Vyhodil? Ani keby bol byt v jeho výhradnom vlastníctve,nemôže ťa vyhodiť s deťmi
Toto je divne
@anonym_autor Vyhodil? Ani keby bol byt v jeho výhradnom vlastníctve,nemôže ťa vyhodiť s deťmi
@rozculena Zrejme to bol len nájom, nie vlastný byt. A spomína dávky, teda asi nepracuje, prípadne je stále na OCR, takže to nebude normálna komunita. A očakávala, že vďaka deťom jej bude bývalý platiť komerčné nájomné niekoľko stoviek a ešte zaplatí aj ostatné výdavky na život. Ona plánovala byť len doma so sopľavým deckom, lebo veď je matka.
Toto je ukážka toho, prečo sociálne a mentálne slabé jedince bez akéhokoľvek zabezpečenia rodia deti.
Prepac, ale ak si si myslela, ze vyzivne pokryje najom, tak to bola trochu naivna predstava vzhladom na vysky vyzivneho, ake sa priznavaju dnes. Aj ked, ked tvoj muz robi v zahranici, tak by si mohla mat vyzivne vyssie, ale i tak..s takouto vecou radsej neratat.. odvolat sa samozrejme mozes, ale velmi sa na ovela vyssiu sumu , nez mas, netreba spoliehat. Su to male deti a tam je to vyzivne nizsie.
@anonym_autor kde chodite na takych debilov? ozaj? s takymto deti? chudak taketo deti, aky priklad si ponesu do zivota. smutne
@anonym_autor s detmi tak len tak vyhodit nemoze. ozaj?
Byt bol jeho, neustále mi to jeho mama vyhadzoval na oči, chodila tam, ja som bola ako v podnájme pocitovo. Keď to už medzi nami nefungovalo, chceli aby som držala hubu a krok. V každej hádke padla veta - byť môjho syna...od exa že bez neho by som nemala ani strechu nad hlavou. Takže áno, vyhodil, ja sa psychicky týrať nenecham
Prepac, ale ak si si myslela, ze vyzivne pokryje najom, tak to bola trochu naivna predstava vzhladom na vysky vyzivneho, ake sa priznavaju dnes. Aj ked, ked tvoj muz robi v zahranici, tak by si mohla mat vyzivne vyssie, ale i tak..s takouto vecou radsej neratat.. odvolat sa samozrejme mozes, ale velmi sa na ovela vyssiu sumu , nez mas, netreba spoliehat. Su to male deti a tam je to vyzivne nizsie.
@dadis mám 400 eur na dve deti. Ex si znížil výdavky, berie veľa zakazok na ruku. Ja som na RD s mladšou. Ešte nemôže ísť do škôlky, nevzali by ju a na jasle nemám peniaze, keďže teraz vychádzame úplne tesne. Pokiaľ viem, aj náklady na bývanie sa rátajú do nákladov na dieťa, v tomto prípade to ale nebrali do úvahy. Ex vravel, že bývanie som mala. Ale odišla som.
@dadis mám 400 eur na dve deti. Ex si znížil výdavky, berie veľa zakazok na ruku. Ja som na RD s mladšou. Ešte nemôže ísť do škôlky, nevzali by ju a na jasle nemám peniaze, keďže teraz vychádzame úplne tesne. Pokiaľ viem, aj náklady na bývanie sa rátajú do nákladov na dieťa, v tomto prípade to ale nebrali do úvahy. Ex vravel, že bývanie som mala. Ale odišla som.
@anonym_autor veď aj ty by si tým pádom mala dať 400 zo svojich na svoje deti . Tak jedine malú do jaslí a ty do práce . Niektoré ženy ani toľko nemajú ako dostáva ty
@anonym_autor inak chcela by som vidieť akú si ty mala predstavu o výživnom aby aspoň bolo na nájomné
@anonym_autor ja mám na dcéru 200 eur a to chodí do školy. Nájom mám 3 krát viac pomaly. Nikdy by mi nenapadlo žiadať výživné skrz nájom. Sú to peniaze na dieťa - škôlka, škola, lekári atď.
Ja sama som rozvedená ale mám pocit, že ženy čo dovtedy viedli domácnosť chcú naraz od expartnerom preplatiť aj toaletný papier, ktorým utru deckam zadok.
Neviem koľko má mladšie dieťa, ale mas rodičov? Alebo niekoho? Možno by postrážili aspoň na pol dňa a môžeš ísť niekam na brigádu, polovičný úväzok.
Čo sa týka tej úpravy styku - ja s exom komunikujem a mám to presne tak, že keď je dcéra chorá, napíšem, zavolám a dohodneme si iný termín. Ale v okolí mám podobný prípad, nevedia medzi sebou vôbec komunikovať, len cez správy a im súd určil podobnú podmienku, ak je dieťa choré, potrebuje doklad od lekára. Ak ho nemá, je povinná dieťa dať otcovi.
@anonym_autor inak chcela by som vidieť akú si ty mala predstavu o výživnom aby aspoň bolo na nájomné
@parvinka0001 žiadala som 500 eur
@parvinka0001 žiadala som 500 eur
@anonym_autor veď si to skoro dostala .
Akože žena, trochu maj Boha pri sebe. Čiže ty si žiadala 500 eur na dve malé deti, z toho jedno je doma, nechodí ani do zariadenia? Čiže čo to dieťa prosím ťa také drahé potrebuje k životu? 500 eur znamená, že 500 eur máš dať aj ty, a teda tvoje deti potrebujú na mesiac 1000 eur? Samotné tvoje dve malé deti ťa stoja mesačne 1000 eur? Ak už by si chcela prerátavať nájom, tak by si musela iba pomernú časť, na tie deti, nie plný nájom.
Akože žena, trochu maj Boha pri sebe. Čiže ty si žiadala 500 eur na dve malé deti, z toho jedno je doma, nechodí ani do zariadenia? Čiže čo to dieťa prosím ťa také drahé potrebuje k životu? 500 eur znamená, že 500 eur máš dať aj ty, a teda tvoje deti potrebujú na mesiac 1000 eur? Samotné tvoje dve malé deti ťa stoja mesačne 1000 eur? Ak už by si chcela prerátavať nájom, tak by si musela iba pomernú časť, na tie deti, nie plný nájom.
@anonym_9b2eb2 malé deti nepotrebujú nič? Plienky, ešte na noc pije Sunar, lieky keď je chorá, potraviny sa snažím kupovať im kvalitné. Cestovanie, keďže sa s nimj musím presúvať autobusmi...
@anonym_9b2eb2 malé deti nepotrebujú nič? Plienky, ešte na noc pije Sunar, lieky keď je chorá, potraviny sa snažím kupovať im kvalitné. Cestovanie, keďže sa s nimj musím presúvať autobusmi...
@anonym_autor samozrejme, že potrebujú? Ale oni samé dve, ťa stoje mesačne 1000 eur? Bez teba? Na to malé, čo nemá ešte ani 3r platíš autobus? Kam chodí to dieťa denne, keď nechodí do zariadenia?
@anonym_9b2eb2 odkial mas tento blud, ze ked da otec 500€, musi dat i matka?
Toto falosne 50:50?
A ked bude nezamestnana, tak staci ak otec da iba trosku, lebo i matka ma malo? Akoby k tomu prisiel, keby dal na svoje vlastne deti o euro viac ako ich matka, ci?
A ked matka bude zarabat 5000€ a povie, ze mina na deti mesacne 2500€, lebo im dopraje kvalitu a sukromne skoly, musi otec dat kolko, aby ju dorovnal 50:50?
A ze male dieta nepotrebuje nic, lebo je doma…
Najskor budes celkovo bezdetny a celkovo divne rozmyslajuci jedinec.
@anonym_autor ale ty chápeš že aj ty musíš zo svojich peňazí prispieť k deťom svojim 500 a nie čakať že muž zaplatí všetko. Určite mas len rodicaku na to jedno dieťa plus prídavky . Ako som písala daj deti do jaslí a hajde do práce aby si aj ty mala pre nich 500€ navyše
@anonym_9b2eb2 odkial mas tento blud, ze ked da otec 500€, musi dat i matka?
Toto falosne 50:50?
A ked bude nezamestnana, tak staci ak otec da iba trosku, lebo i matka ma malo? Akoby k tomu prisiel, keby dal na svoje vlastne deti o euro viac ako ich matka, ci?
A ked matka bude zarabat 5000€ a povie, ze mina na deti mesacne 2500€, lebo im dopraje kvalitu a sukromne skoly, musi otec dat kolko, aby ju dorovnal 50:50?
A ze male dieta nepotrebuje nic, lebo je doma…
Najskor budes celkovo bezdetny a celkovo divne rozmyslajuci jedinec.
@moonlight1210 prečo by jej chlap mal zaplatiť nájomné ?
V tomto prípade fandím mužovi. Výživné dostala slušné, pracovať môže aj ona, nielen riešiť jeho zákazky. Ak má rodičák a prídavky má ďalšie peniaze navyše. Ak jej rodičák skončil, mohla by ísť pracovať. To, že nemá vlastné bývanie a spoliehala sa na chlapa, že ju zabezpečí, je jej hlúposť.
Koľko majú deti rokov keď pije v noci sunar? Mohla si žiadať aj na manželku.
Výživné nemá pokryť tvoj nájom, a do výdavkov sa berie len podiel výdavkov na bývanie.
Dieťa do jaslí a ty do práce, náklady na jasle pokryje rodičak. Obzvlášť ak si mala ten vyssi
Kde sú všetky tie,čo radia,okamžite odísť od muža,nenechať sa týrať alebo tie,čo kvakaju,daj výživné aj na seba. Zrazu nič, zaujímavé. Zrazu je to fifty fifty. Zrazu budú dve malé deti zázračné zdravé,žiadne ocr,žena to dá s prehľadom sama. 🤣Inak MK je nádherný materiál pre psychológov,psychiatrov,sociálnych pracovníkov. Úplná nádhera.

mala si právnika? ak nie, tak chyba. Takéto hlúposti by nedopustil aby po tebe špliechali.