icon

Ako prebieha prešetrovanie matky pri žiadosti o zvýšenie výživného?

kristyyyy728
17. feb 2025

Pekný deň prajem, ideme na súd skrz zvýšenia výživného, zo súkromných dôvodov ma zaujíma, či ma ako matku vedia prešetrovať v bežnom konaní ako prešetrujú otca od ktorého žiadam výživné . Mám 3 pracovne pomery, jeden hlavný a 2 menšie vedľajšie. Jednu z dvoch dohôd , som nechcela uvádzať pred súd ako svoj príjem ale nie kvôli príjmu, ten tam je nízky, nepoškodí mi ide o súkromne záležitosti medzi mnou a zamestnávateľom. Moja otázka znie či ma vedia nejak prešetriť alebo budú brat do úvahy iba čo predložím. Opakujem, nerobím to skrz peňazí. Budem vďačná za odpoved

cacianka
17. feb 2025

môj chlap mal pojednávanie o zvýšenie výživneho, súd si vyžiadal premer platu za posledný rok, čo mu v práci ochotne vystavili. ale súd si pátral aj sám, rovnako si vyžidala to potvrdenie, a zistil aj to , že mal občasnú brigádu riadne na zmluvu aj u mňa v práci. my sme to zabudli zarátať, sudkyňa to vytiahla. čiže oficiálne príjmy si vie súd dohľadať.
cez sociálnu poisťovňu, kde idú odvody

kristyyyy728
autor
17. feb 2025

@cacianka ďakujem za info. Mňa by zaujímalo skôr či opacnu stranu si zvyknú preverovať lebo chlapa ako platiteľa zvyknú. Či nemá skúsenosť žena ktorá žiadala výživné

cacianka
17. feb 2025

@kristyyyy728 aj navrhovateľ musí preukázať príjmy a výdavky. U nás musela navrhovatelka predložiť výpisy z účtu , , aj potvrdenie o štúdiu,
Takže preveruje aj stranu navrhovateľa.

slavomira236
18. feb 2025

@kristyyyy728 obe strany