Ako prebieha prešetrovanie matky pri žiadosti o zvýšenie výživného?
Pekný deň prajem, ideme na súd skrz zvýšenia výživného, zo súkromných dôvodov ma zaujíma, či ma ako matku vedia prešetrovať v bežnom konaní ako prešetrujú otca od ktorého žiadam výživné . Mám 3 pracovne pomery, jeden hlavný a 2 menšie vedľajšie. Jednu z dvoch dohôd , som nechcela uvádzať pred súd ako svoj príjem ale nie kvôli príjmu, ten tam je nízky, nepoškodí mi ide o súkromne záležitosti medzi mnou a zamestnávateľom. Moja otázka znie či ma vedia nejak prešetriť alebo budú brat do úvahy iba čo predložím. Opakujem, nerobím to skrz peňazí. Budem vďačná za odpoved
@cacianka ďakujem za info. Mňa by zaujímalo skôr či opacnu stranu si zvyknú preverovať lebo chlapa ako platiteľa zvyknú. Či nemá skúsenosť žena ktorá žiadala výživné
@kristyyyy728 aj navrhovateľ musí preukázať príjmy a výdavky. U nás musela navrhovatelka predložiť výpisy z účtu , , aj potvrdenie o štúdiu,
Takže preveruje aj stranu navrhovateľa.
@kristyyyy728 obe strany

môj chlap mal pojednávanie o zvýšenie výživneho, súd si vyžiadal premer platu za posledný rok, čo mu v práci ochotne vystavili. ale súd si pátral aj sám, rovnako si vyžidala to potvrdenie, a zistil aj to , že mal občasnú brigádu riadne na zmluvu aj u mňa v práci. my sme to zabudli zarátať, sudkyňa to vytiahla. čiže oficiálne príjmy si vie súd dohľadať.
cez sociálnu poisťovňu, kde idú odvody