Ako prebieha určenie otcovstva pre občana EÚ?
Ahojte, viete mi prosím niekto z osobnej skúsenosti povedať, ako prebieha podanie návrhu na určenie otcovstva s bývalým partnerom, ktorý je občanom inej krajiny EU? O dieťa nejaví žiadny záujem, malá má 3 mesiace a neposiela žiadne finančne prostriedky ani sa s ním nedá rozumne dohodnúť. Je vôbec možné ho dostať na SVK kvôli súdu? Viem, že ten by sa konal tu na Slovensku, ale či ma vôbec zmysel sa do toho púšťať. Ďakujem
Baby, dieta je narodené na Slovensku, má moje meno, slovenský pas, v Španielsku sme od jej narodenia neboli, ja som už polovicu svojho tehotenstva už strávila na SVK.
@kiki68 malá je narodená na Slovensku, ma slovenský pas, občianstvo, moje priezvisko, on ju nikdy ani len nevidel. Myslím naživo.
@tenerifka pamätám si na jeden prípad ešte z čias keď som žila v Španielsku, suseda (Bulharka) “uniesla” dcéru, ktorá bola narodená v Španielsku a zobrala ju so sebou do Bulharska. Nakoniec sa musela vrátiť, bola hľadaná interpolom, ale teda dieta malo španielske občianstvo
A stoji Ti to za to, ze on moze Teba trestat tym, ze si o par rokov by moze rodicovske prava a dieta bude musiet lietat do Spanielska, alebo Ty s dietatom sa s nim stretavat. Lebo to mu nepdopru, ked to raz cele prejde sudom. Ako moze sa toho domahat aj tak, ale mozno to necha tak a budes mat uplne pokoj .

@kiki68 ano, ale ona nenapisala viac, preto sa z toho neda vydedukovat, aky by bol najlepsi postup. Ak ten chlap bude musiet priznat otcovstvo, bude sa bit aj za svoje prava