Ako prebiehala návšteva sociálky doma?
Ahojte, boli uz u vas s tym, ako sa strate o dieta? Ak ano, ako to prebiehalo? Dakujem
@anonym_587f65 Toto je presne odpoveď hodná anonyma 🙂
Debatu do mnou si začala ty, ja som o to nestála 😉
@jaja20 nemusela si odpisovať keď si nestala o debatu
Ale vidíš, evidentne si lietadielko, lebo tebata s tebou je i ničomu
A nemusíš odpisovať
@biba_18 Veď ak by prišla, tak by sa presvedčili, že je v domácnosti aj v rodine všetko v poriadku a dieťa má všetko, čo potrebuje. Ak to má autorka tiež v poriadku, nemusí mať žiadne stresy.
@jaja20
vies, vselico sa deje. Ty mas v podstate pravdu. Ja to tiež poznám tak, ze matka by hrozne veci musela robit aby jej dieta vzali, ale....
Kamaratka mala 3 deti, stvrte porodila ked muz "zmyzol". Uz tehotnej jej dr radila, nech ho dá na adopciu. Kamaratka zhrozene odmietla! Vychvava 3, výchova aj stvrte! Priska jej sociálna hned do pôrodnice, nech dá dueta na adopciu, odmietla. O 3 roky neskôr bol súd, dueta jej vzali. Právnik jej po prešetrenie prípadu pivedal, ze este oni jej nudu platit za takúto chybu. Ved je to jasne.
V den pojednávania si toho právnika zavolal sudca. Po rozhovore sa vzdal prípadu, tesne pred začiatkom. Povedal kamoske, ze prípadu je kúpený a pokial nema velky finančný obnos, nech to ani neskúšal. Len jedno jej poradil - nech v nijakom pripade nevydá rodny list! On mal sam slzy v očiach z bezoravia a ina z bezmocnosti.
Velmi zaujimave bolo, ze o ostatne male deti jej nechali, o tých nepadla ani zmienka.
Vďaka tomu RL sa mohla po dovŕšení jeho 18 rokov dozvedieť, kde chlapec je.
Poznam ludi, co maju napr nejake prispevky od statu skrz dg dietata a raz za par rokov pride socialka. Ale ako bolo pisane, pozru kde byvate, ci ma dieta napr svoj priestor, spytaju sa par otazok a idu prec. Kamosku pochvalili ako mala rieseny hraci kutik, ze uplne super napady, ze je vidiet ako sa ma dieta dobre. Nemusi to byt iba negativne.
@kiki68 zaujímalo by ma, ako potom "hodnotia" takých cigánov, ktorý berú príspevkov plnú rit a trocha.
A podmienky pre výchovu detí samozrejme 0 bodov. Jaj, k takým nechodia. Buzeruju iba bielych.
@kiki68 zaujímalo by ma, ako potom "hodnotia" takých cigánov, ktorý berú príspevkov plnú rit a trocha.
A podmienky pre výchovu detí samozrejme 0 bodov. Jaj, k takým nechodia. Buzeruju iba bielych.
@anonym_92109c pozri, vieme kolko deti v prave romskych v domovoch. Tiez viele ake maju tie deti sance. Je to tazko zmenit, Toto ani neriesim.
@anonym_587f65 Súd odoberie dieťa matke naozaj len vo výnimočnom prípade. Pokiaľ nie je narkomanka, psychicky chorá alebo nebýva pod mostom, tak to nehrozí. Sudcovia majú prax s takými otcami, ktorí sa partnerke len priečia.
@jaja20 no mojej švagrinej deti odohral súd, a to nie je nič z toho, čo si napísala. Len mala veľmi vplyvného bývalého manžela aj svokra. Že sa z toho už 11 rokov ide zblázniť a nepohne tým, o tom písať nebudem.
Aj u nas boli na podnet manzelovej exmanzelky. A to bolo jeho dieta u nas len na prazdninach. Nakoniec ani nesli dnu, ostali na zahrade, rozpravali sa s muzom a sli prec.
@jaja20 no mojej švagrinej deti odohral súd, a to nie je nič z toho, čo si napísala. Len mala veľmi vplyvného bývalého manžela aj svokra. Že sa z toho už 11 rokov ide zblázniť a nepohne tým, o tom písať nebudem.
@anonym_ea648c Väčšina z vás tu rieši návštevu zo sociálky a následné udalosti z dôvodu rozvodu. Autorka založila diskusiu, ale nič konkrétne k tomu odvtedy nenapísala, takže ani ja to už neriešim.
Ten prípad, ktorý si popísala, je samozrejme možný, ale je to skôr výnimka potvrdzujúca pravidlo.
Ku mne naa kontrolu chodia obcas mam ztp dieťa.....poberam opatrovak a nechodia preto ,ze sa nestaram.......
@anonym_92e056 .... Myslela som to tak, že sociálka koná na podnet . Nejaké anonymné udanie alebo tak.
@doriiis veď práve, musia preveriť aj anonymné udanie
@anonym_92109c pozri, vieme kolko deti v prave romskych v domovoch. Tiez viele ake maju tie deti sance. Je to tazko zmenit, Toto ani neriesim.
@kiki68 a koľko ich je v osadách? Volne pobiehajucich a zanedbaných? Spinavych, nahych? Myslíš, že im niekto vezme nejaké príspevky? Asi ťažko! Ale normálneho človeka tu buzerovat budú.
@anonym_autor prišli, pozvala som ich dovnútra, chcela som im aj skrine a chladničku ukázať, ale už vonku sa citili trápne a ľutovali, že toto musia podstúpiť. 😀 sadli si, porozprávali sme sa, nejaké formality prebehli a odišli. Boli u nás preto, že dcéra trpela úzkosťami a ma psychiatrickú diagnózu. Nie preto, že by sme sa nestarali. Paradox je, pracujem v školstve.
@anonym_autor mna nahlasila byvala sefka
Nevedela prehryzt moju vypoved
Dokonca nahlasila zle meno dcery a nevedeli ju nájsť ani v skole
Mna nasli a aj choru dceru doma
Pozreli ospravedlnili sa a sli
Kedze sme boli nahlaseni ako alkoholici, ktori dieta biju a chodi spinava, otrhana no take dieťa u nas nenasli 😅
Najviac v soku z toho bola asi pediatricka
@jaja20
vies, vselico sa deje. Ty mas v podstate pravdu. Ja to tiež poznám tak, ze matka by hrozne veci musela robit aby jej dieta vzali, ale....
Kamaratka mala 3 deti, stvrte porodila ked muz "zmyzol". Uz tehotnej jej dr radila, nech ho dá na adopciu. Kamaratka zhrozene odmietla! Vychvava 3, výchova aj stvrte! Priska jej sociálna hned do pôrodnice, nech dá dueta na adopciu, odmietla. O 3 roky neskôr bol súd, dueta jej vzali. Právnik jej po prešetrenie prípadu pivedal, ze este oni jej nudu platit za takúto chybu. Ved je to jasne.
V den pojednávania si toho právnika zavolal sudca. Po rozhovore sa vzdal prípadu, tesne pred začiatkom. Povedal kamoske, ze prípadu je kúpený a pokial nema velky finančný obnos, nech to ani neskúšal. Len jedno jej poradil - nech v nijakom pripade nevydá rodny list! On mal sam slzy v očiach z bezoravia a ina z bezmocnosti.
Velmi zaujimave bolo, ze o ostatne male deti jej nechali, o tých nepadla ani zmienka.
Vďaka tomu RL sa mohla po dovŕšení jeho 18 rokov dozvedieť, kde chlapec je.
@svetlonos tejto rozprávke a podobným niekto verí?
@anonym_ea648c Väčšina z vás tu rieši návštevu zo sociálky a následné udalosti z dôvodu rozvodu. Autorka založila diskusiu, ale nič konkrétne k tomu odvtedy nenapísala, takže ani ja to už neriešim.
Ten prípad, ktorý si popísala, je samozrejme možný, ale je to skôr výnimka potvrdzujúca pravidlo.
@jaja20 ano,ale ty si tvojim prispevkom hned odsudila autorku,ze ty pani uzasna sa staras ,tak tebe socialky chodit nemusia...Preto to tu zeny poburilo,nech je autorkin dovod akykolvek,ty si clovek ,ktory sudi na zaklade nicoho .to je vsetko 🙂
@svetlonos tejto rozprávke a podobným niekto verí?
@mateson2004
Bohužiaľ toto nie je rozpravka. Zisti si niečo o odoberanie detí matkám, hlavne pokial tam nefiguroval muž. Bola to velmi zauzivana praktika aj vo východnom Nemecku.
Rozprávky su pre deti, toto je reálny horor, ktorý zničil nejeden zivot.
Dieta sa dostali do prachatej rodiny, dlho nemohli mať deti a chceli chlapca. Tak si ho vďaka konexiam kúpili.
Potom zena otehotnela a hadaj co sa stalo? On bol viac bity ako sýty lebo vlastná krv bola milsia!
Poznam tu ženu, neklame. Ale samozrejme ze toto v novinách neuvidíš.
No ako som uz spomenula, je hromada takychto hroznych pripadov. Dokonca su organizacie, ktoré pomáhajú vyhľadávať tieto uz dospele deti a opačne aj rodicov.
Stalo sa to pred 25 rokmi. Dodnes mam slzy v očiach, ked si na to spomeniem.
A na druhej strane som veľmi rada, ze ty si nikdy nič také nepočula ani nezazila a si šťastná. To myslím uprimne.
@jaja20 sociálka môže byť aj u toho, kto sa stará riadne.. stačí, že to bývalému/bývalej prepne. Poznám prípad z rodiny, keď ex poslal 3 x a vždy všetko v poriadku. Tretí krát už to bolo len také, že proste museli prísť. A to o deti nemal záujem, len jej proste chcel urobiť zle.
@anonym_bb3926 presne tak, staci nezmyselny podnet..
Mojej kolegyni sa zase stalo, ze podnet podala partnerka jej byvaleho, len z dovodu aby urobila nieco zle, nevedel o tomto kroku ani otec dietata😁
Totizto kolegyna s ex uz par rokov nezila a dieta mali akoby v striedavke, len nic nemali sudom urcene, dohodli sa slovne a vsetko fungovalo bez problemov, vzdy sa vedeli dohodnut.... ale novej partnerke sa to z nejakeho dovodu nepacilo a dala podnet... Bolo to hrozne, zistovali si o nej vsetko v praci, boli na navsteve 2x... Stresy zbytocne a nakoniec museli ist sudnou cestou vsetko riesit, aby mali vsetko na papieri.
@mateson2004
Bohužiaľ toto nie je rozpravka. Zisti si niečo o odoberanie detí matkám, hlavne pokial tam nefiguroval muž. Bola to velmi zauzivana praktika aj vo východnom Nemecku.
Rozprávky su pre deti, toto je reálny horor, ktorý zničil nejeden zivot.
Dieta sa dostali do prachatej rodiny, dlho nemohli mať deti a chceli chlapca. Tak si ho vďaka konexiam kúpili.
Potom zena otehotnela a hadaj co sa stalo? On bol viac bity ako sýty lebo vlastná krv bola milsia!
Poznam tu ženu, neklame. Ale samozrejme ze toto v novinách neuvidíš.
No ako som uz spomenula, je hromada takychto hroznych pripadov. Dokonca su organizacie, ktoré pomáhajú vyhľadávať tieto uz dospele deti a opačne aj rodicov.
Stalo sa to pred 25 rokmi. Dodnes mam slzy v očiach, ked si na to spomeniem.
A na druhej strane som veľmi rada, ze ty si nikdy nič také nepočula ani nezazila a si šťastná. To myslím uprimne.
@svetlonos hrozné a ten chlapec sa nakoniec stretol s vlastnou mamou?
Dakujem za prispevky. 🙏 a ano, ide o boj s otcom mojho dietata. Od toho sa bojim, ze to zahra na socialku a bude dokonaly ocko. :( A realita je niekde inde.
Dakujem za prispevky. 🙏 a ano, ide o boj s otcom mojho dietata. Od toho sa bojim, ze to zahra na socialku a bude dokonaly ocko. :( A realita je niekde inde.
@anonym_autor držím palce, u nás v rodine sa vydržal hrať na otecka chvíľu. A zase na sociálke nie sú úplne padnuté na hlavu. Tých "dokonalých" oteckov už majú v oku.
A to chodia aj keď niekto podá anonymný podnet?
A to chodia aj keď niekto podá anonymný podnet?
@anonym_f0869a ano

Je uplne bežne ze pridu ked niekto ziada zverenie do starostlivosti, uprava vyzivneho, styku a tieto veci, dalej rozvod, obcas na podnet (paradoxne tych navstev na podnety, kde by mali ist je malo). A tiez pravidelne chodia aj pri tych co poberaju opagtrovatelsky. A zalei od paní, mne stali medzi dverami, kamoske kukali do hrncov ...(dovod ten isty, opatrovatelsky)