icon

Ako riešiť nezodpovednosť bývalého manžela?

9. jan 2025

Dievcata ahojte.
Prosim o radu. Uz som tu pisala v decembri ako si manzel nasiel frajerku a odisiel od nas. (2r a 8r. deti)
Zacala som sa riadit vasimi radami, aby som mala aj ja cas pre seba a davala mu deti. Chcela som , aby to bolo spravodlive, aby bol dva dni v tyzdni po dve hodiny s detmi (a kazdy druhy tyzden tri dni dve hodiny), kym chodim cvicit a par hodin jeden den pocas vikendu, ..inak som s nimi nonstop ja a zacina mi kricat , ze keby som bola stastna a dospela zena, ze ho nepotrebujem, ze on mal predstavu , ze posle na deti peniaze a pride kedy on uzna za vhodne, najlepsie raz za tyzden , ze on chce mat novy zivot (ja asi na neho nemam pravo), ze si myslel, ze sa ma zbavi a pod. Je mi zle z tych reci, z tej nenavisti voci mojej osobe a z toho, ako pre neho nase deti nic neznamenaju. Zatial nie sme rozvedeni, neviem ako mam postupovat, no nezda sa mi spravodlive , ze on posle pemiaze a tym to skoncilo, ved aj ja platim, aj ja sa staram, ..:(
Ako ste to riesili vy? Dakujem

Strana
z2
nynia
9. jan 2025

mozes aj bez rozvodu dat navrh na sud nech o tom rozhodne

deti95060810
9. jan 2025

neprinútiš ho . a ani súd aby si deti brával a trávil s nimi čas...
otecko dostane povinnosť na deti platiť, dostane návštevné hodiny kedy pre deti môže prísť - ale nemusí , nie je povinný sa s nimi stýkať vôbec. je to jeho vôľa.

lenka.25
9. jan 2025

Nezabudni , on vždy bude mať iba práva a jediná jeho povinnosť je platiť výživné . tak to proste je .

petulda333
9. jan 2025

Daj mu na vyber. Bud toto,co je zalostne malo a este sa mu zda vela,alebo budes trvat na striedavke

autor
9. jan 2025

Jaj, a striedavu starostlivost zasadne odmieta, ze to ho nedonutim

hipuska
9. jan 2025

Tak, v prvom rade, sa sustred na deti a zariad sa podľa toho, ako sa cítia deti. Pohadzovat si ich a nútiť mu ich, lebo "ty chces mať čas pre seba"..to musí byť pre nich hrozne.

A ano, keď je takýto chlap, bozuial, ak chces aby deti mali pocit, že ich aspoň ty máš rada, budeš s nimi oveľa viac času ako on. To je proste fakt. Jeho, jediná súdom vymáhana povinnosť je platiť výživné. Aj keby ste si upravili súdom styk, nemusí za nimi chodiť, lebo je to jeho právo a nie povinnosť. Neboj sa, časom sa situácia obráti (za niekoľko rokov) a deti pochopia, kto ich v skutočnosti vychoval

deti95060810
9. jan 2025

myslím že striedavka sa ani nedá nanútiť... to rodič musí chcieť...

lenka.25
9. jan 2025

Samozrejme že nikto vám neodklepne striedavku , keď on ju nechce .

autor
9. jan 2025

@hipuska ale on je s nimi v nasom dome , kym ja v nasej dedine chodim cvicit, deti nikam nepohadzujem

sense
9. jan 2025

Ako prinútiť ho neprinútis keďže muž (resp ten čo sa vzdá rodiny, sú prípady kde je to žena) má povinnosť platiť ale stretavat sa je jeho pravo.
Mozes ziadat aj striedavku ak si k nej naklonená ale neviem či súd tak rozhodne ak jeden rodič nechce. Žiaľ iné páky rodič u ktorého deti ostávajú nemá....

autor
9. jan 2025

Striedavu by som ani nechcela , pre dobro deti

hipuska
9. jan 2025

@autor no veď to pohadzovanie je obrazne povedané. Stačí jedna zvada pred deťmi...si na rade byt s nimi....jedno slovo: musím byť s vami lebo matka išla cvičiť...a je to. Deti na iné sú hlúpe.

betulinka1
9. jan 2025

To je debil. Normalny chlap berie dieti v tom veku na vikendy cele a nie par hodin. Nevies ho donutit ale vies mu povedat svoj nazor, ze proste aj on je rodic a tie deti ho potrebuju. Ten 8 rocny to vníma najviac, ze otec je prec. To co je z detmi je nic, nech sa uvedomí, ze to nerobi pre teba ale pre deti, lebo su jeho a potrebuju ho. By som sa pekne svokre posťažovala, ze to sa ako sprava. Ma novu zenu a na deti zabudne??? Ze nech mu skusi dohovorit. Pripadne, ci v jeho okoli nema kamosa, co je rozvedený ale berie si aj deti. Ze by sa s nim on porozprával na tu temu. Lebo evidentne to tvojmu muzovi nedoplo, ze to ze je s detmi, nerobi pre teba. A asi s tebou nevie komunikovat, mozno tretia osoba by mu to vysvetlila lepsie.

januska12323
9. jan 2025

Má pravdu, povinný je len platiť výživné, to už máš vybavené? Aj podaný rozvod a tak? Jeho reči si nevšímaj.

gaborka28
9. jan 2025

ak nema zaujem, nesnaz sa, sustred sa na seba a deti. chapem, ze vsetko je na tebe a je to unavne a aj to, ze deti maju aj otca, ktory by sa mal zaujimat. ale niekedy je aj pre samotne deti najlepsie, ked takyto otec ozaj len posle peniaze a nerobi ziadne starosti, prieky a nevyhraza sa.

presla som si vsetkymi fazami - ked sme spolu zili, o deti nejavil zaujem (v tom zmysle, ze by sa s nimi pohral, obriadil ich a uz vobec neostal s nimi sam. jediny zaujem bol ist k svojim rodicom, kde mal vlastne zase klud, lebo sa starali oni). ked sme isli od seba (ale on nemal frajerku), vykrikal mi, ako mi znici zivot, oberie ma o deti, ako im on da lepsie podmienky ako ja. nakoniec to ostalo vsetko na mne, doslova som lietala ako handra, robota, skola, skolka, domacnost... ak som niekam chcela ist, isli so mnou, lebo on nikdy nemal cas. ja to nazyvam, ze bol animator - na poobedie, neskor na noc vzal deti k babke a dedkovi. neriesil nikdy nic, doktorov, skolu, aktivity, trapenia, chorovy... absolutne nula bodov. chalani rastli, ja som nanho nikdy pred nimi nenadavala. ale ako rastli, pytali sa a vztah k nemu mali dost vlazny a uz nechceli ani len cez vikend s nim byt. az vtedy mu to vsetko doplo, vela veci pochopil (vela este nie) a mozem povedat, ze teraz je ako otec fajn, velmi sa zaujima a s detmi travi vela casu. nauci sa s nimi, vezme ich na vylet, navari im, ked su tam. hocikedy ich vezme na cely vikend, dokonca ked mame nejake plany na vylet, velakrat sa k nam prida. raz sme mali taky rozhovor a sam povedal, ze az ked zacal zit sam, si uvedomil, o kolko vela prisiel pri detoch, ked boli male. my nemame nic stanovene sudom. ale tiez je to viac menej o tom, kedy on moze. ked sa to tak lahko povie, jeho jedina povinnost je platit a ostatne je na baze dobrovolnosti. tak ja len ze drzim palce, zazraky sa vedia diat, ale odporucam ti - nesnaz sa robit detom vztah s otcom, ked nejavi zaujem. ale kedze ma frajerku, ries si vsetko pre seba a deti tak, aby ta zrazu nezaskocilo, ak poziada o plnu starostlivost, striedavku alebo podobne chutovky. aj take pripady poznam.. ale rozhodne v nich neslo o deti, skor o pomstu manzelke.

mogaa
9. jan 2025

nuž ten čo mu ostanú deti ťahá vždy za kratší koniec....daj si žiadosť o zverenie detí do svojej starostlivosti a trvaj na určení styku otca s deťmi....obvykle je to víkend obtýždeň...ak ti to tak schvália, ty mu ich musíš dať len vtedy a nie kedy si zmyslí on.....čo sa týka toho , že deti si musí zobrať - nie nemusí,,,je to vtedy jeho právo ale nie povinnosť...a povinnosťou to nie je ani vtedy, kedy má súdom stanovené že ich má mať on, hoci ty mu ich vtedy dať musíš....

bonboniera
9. jan 2025

Prepáč radu nemám ale to je atrapa chlapa fuj ako môže vôbec niečo take vypustiť z úst 😡

arasidka123
9. jan 2025

Co by som ja dala za to, keby ex iba poslal peniaze...

autor
9. jan 2025

@betulinka1 jeho matka ma v zivote nepriala, oni si pritakavaju navzajom, chorobny vztah a jeho dve kolegyne su rozvedene, tak od nich berie rozumy kolko ich ex travia casu s detmi a kolko prispievaju.
Mna to tak boli, ze ich vlastny otec s nimi nechce byt, nema zaujem o ne, lebo on chce novy zivot a mna konecne kopol do riti :(

zuza265
9. jan 2025

Bohuzial jeho povinnost je platit. Ale je “len” jeho pravo byt s detmi. Dokonca ak sudom bude vycleneny cas s nim, tak on nema povinnost prist, iba pravo…

luccija
9. jan 2025

Keď už je s deťmi venuje sa im?Keby on bol dobrý otec nemusíš mu deti núkať.Hned by som mu to splechla do tváre.Ked je zlý otec rovnako ako bol partner kašli na neho a radšej by som si to zariadila inak.

damian85
9. jan 2025

A prečo to neriešiš súdne ? Nehovorím že všetci sudcovia to riešia rovnako , ale ak nemá záujem si deti brávať súd mu môže vyrúbať také výživné že sa mu hlava prekrúti. Píš si s ním len sms , tie pridaj k návrhu ( treba na to myslieť , nevyplakávať sa iba vecne ) aby bolo jasné , že má záujem iba platiť. A možno potom budú peniaze aj na to , aby si si v sobotu našla nejakú študentku čo ti na 5 hodín deti postráži , ak už on má iné , dôležitejšie veci.

breznica
9. jan 2025

Bohužiaľ ako píšu ženy, má povinnosť platiť a je na ňom, či chce byť s deťmi. Ak nechce, je to samozrejme cocot ale nič s tým neurobíš. Môj syn má 14 a stretával sa so svojím otcom do 2 a pol roka,potom už vôbec, ani ho netrápi ako sa má. Kým bol syn menší, ma to trápilo, teraz už vôbec, dokonca sa stalo,že sme zaparkovali pred obchodom a uvidela som exa ako sa vykladá z auta aj s novou rodinkou,tak som odišla do iného mesta na nákup, neurobilo by nám dobre stretnúť sa s ním po toľkých rokoch

adaam
9. jan 2025

poradiť neviem, ale to výživné by som navrhla extrémne vysoké

adkoalauri
9. jan 2025

Ja by som mu povedala,že som sa zamyslela nad tou striedavou a keďže to je neprístupné pre neho, nech si berie deti on a ty budeš platiť výživné.Koniec koncov sa aj takto môžete dohodnúť

autor
9. jan 2025

Tak ja som na rodicovskom este, musi platat aj na mna, uz mi krical, ze ho chcem osklbat, a to som zatial ostala s detmi v nasom novom dome, kde platim aj hypoteku a energie, nam trom ostane 550e a to som este nezaplatila skolu, kruzky, benzin, oblecenie,…

autor
9. jan 2025

@adkoalauri tak to by bol gol:D

adkoalauri
9. jan 2025

Však si aj myslím...u nás raz manžel zo srandy povedal niečo, čo by bolo,keby...a keď som mu povedala že do 5 minút by som bola pobalená a odišla samozrejme bez detí, tak sa nevedel narýchlo nadýchnuť..

iwwetka
9. jan 2025

chudatka deti, toto je pre nich najvacsia bolest, ponesie sa to s nimi uz navzdy, ze ich nechce ich vlastny otec😢

nika523
9. jan 2025

Nijako ho neprinutis ak nechce byť s deťmi, nie je to povinnosť, povinnosť má len platiť výživné ale to že s nimi nie je, nechce byť, nijako sa im nevenuje to môže zavážiť pri určovaní výživného, na toto prihliadne súd

Strana
z2