Ako sa postupuje, keď sa človek rozhodne pre rozvod?

7. nov 2023

Ahoj.

Prosím ako sa postupuje, keď sa človek rozhodne pre rozvod? S manželom nie je šanca sa dohodnúť, bude robiť všetko pre to, aby mi ublížil. Zachrániť sa to už nedá, môj manžel je sústavne preč a keď je doma, štve len deti proti mne, hrá sa na skvelého otca, kupuje si deti darčekmi a zo mňa robí najhoršiu matku na svete. Sústavné hádky, urážky, nadávky, ponižovanie, ubližovanie.

rachel36a
7. nov 2023

Vyuzi sluzby pravnika, spise ti navrh na rozvod. Ak nechces pravnika, napis si navrh sama, na nete je kopu vzorov. Doloz kopie RL deti, sobasneho listu a potvrdenie o poslednom spolocnom pobyte manzelov. Navrh vytlac 3x, jeden ide na sud, jeden potvrdia tebe a jeden dostane manzel. Zanes do podatelne sudu

autor
7. nov 2023

@rachel36a
A ako posudzujú striedavu starostlivosť, keď to bude manzel žiadať?

katarinaba
8. nov 2023

Priamo v navrhu na rozvod napises ako si predstavujes starostlivost o deti - das, ze navrhujes aby boli zverene tebe, aby otec platil tolko a tolko vyzivne (to potom budes musiet zdvovodnit - prijem, vydavky), stretavanie deti s otcom.
Aj tak sa vsetko bude riesit na sude. Otec povie, ze s tvojim navrhom suhlasi a bude pokoj. Alebo povie, ze nesuhlasi a navrhne ako to chce on. A nakoniec, ked nepride ku kompromisu, dohode, sud rozhodne.

rachel36a
8. nov 2023

To je individualne od pripadu...ale pokial budd mat otec zaujem a vhodne podmienky, a vie sa o deti postarať, tak sud nema dovod mu nevyhoviet

autor
8. nov 2023

@rachel36a
@katarinaba
A keď viem dokázať, že pravidelne chodí spávať 1-2 noci v týždni mimo domu?

katarinaba
8. nov 2023

Chodi spavat mimo domu - co tym chces dokazat? To je dovod na rozvod alebo aby nemal striedavku?
Ked chodi, lebo ma frajerku, tak ako dovod na rozvod je to vazny. Ale ze by sa nevedel postarat o deti - ved asi po rozvode bude zit s frajerkou, bude mat kam vziat deti. Novy partner nie je dovod, preco by sud neschvalil striedavku.
Avsak to je teraz zbytocne riesit. Podaj navrh, navrhni co chces ty. Ostatne uz budes riesit na sude, uvidis co navrhne on. Prednesies tvoje namietky, preco nema byt nieco ako chce on. Sud vsetko vyhodnoti.

rachel36a
8. nov 2023

Ale nedokazes ze to bude robit ked budd mat zverene deti...vtedy to hadam robit nebude...podaj návrh na rozvod a zverenie deti do tvojej starostlivosti a uvidis...možno ani nebude ziadat striedavku, tym s vyhraza veľa chlapov a na rozvode to ani nespomenu