Ako stanoviť výšku výživného pre dieťa?
7. jún 2025
Ahojte syn ma 1,5 roka, s muzom sa rozvadzame. Aku vysku vyzivneho by ste pytali? Zaratava sa aj prijem mojej mamky, ktora so mnou byva? Mama mi financne pomaha, respektive plati polku stravy a bytu. Prestahovala sa ku mne, svoj byt dala do najmu, aby mi pomohla. Byt je na moje meno. Nemam dlhy ani pozicky.
Mam len rodicak a pridavky cca 540€.
Vydavky cca- 250€ platim byt, 15€ internet, 40€ plienky, 20€ oblecenie, jedlo cca 250-300€, sem tam nejake vyssie vydavky ako babybalance, lekar, nove hracky, topanky, autosedacka.
Muz ma firmu a cisty prijem cca 3700€
Momentalne nema zaujem mi pomahat financne, kedze si nasiel mladsiu, ktora ho vyciciava.
Dakujem za rady.
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

@milaaanko omg milaanko, zato že ty vidíš konkrétne číslo, neznamená, že je to hausnumero od boka ;) autorka tu pomerne presne opísala svoje/manželove príjmové pomery a zároveň náklady na maloleté dieťa, aj jeho vek. Z toho už sa čo to povedať dá. Lebo áno, pri určovaní výšky výživného sú rozhodujúce uvedené kritéria ( zo zákona) a sú na to ( ako pomôcka) aj tabuľky ministerstva spravodlivosti (% z čistej mzdy). Ale autorka sa pýtala na to, koľko má pýtať, preto som jej " omáčky" okolo toho nespominala. A inak v nekomplikovanom prípade výživného ( oficiálny príjem) práve advokát je zbytočný, lebo na všetko majú súdy postupy a tie tabuľky. Len by ju pomerne dosť stál...
@bambulkaaskatulka pozri sa na prispevky ktore tu su ... vystrielane cisla od 200 smerom hore. Autorke som napisal co ma robit, bez vymyslania sum. Vyzivne sa pocita tabulkovo, pri roznom veku, roznych konickoch, chorobach a dalsich vplyvoch sa moze mierne menit. A kedze je taky ochotny aby jej prispieval po dobrom, urcite sa pekne dohodnu bez pravnika po dobrom.