icon

Ako súd vymáha účasť na test DNA?

jankasalagova
21. máj 2025

Milé žienky,chcem sa opýtať tak stručne,idem sa rozvádzať a čakám dieťa s druhým mužom.Zapretie otcovstva je isté,manžel ho bezpodmienečne zspiera ale he tam háčik.Otec dieťaťa ktoré sa zachvilu má narodiť samozrejme nechce uznať otcovstvo.Súd ho vyžiada na DNA a chce sa tomu vyhnúť a hlavne že vraj na súd vôbec nepríde.Keď odmietne výzvu na predvolanievna súd dovedú ho policajti alebo ako to funguje? Otec dieťaťa je z Česka a podľa zákona vybmal byť súd v mieste bydliska kde sa bude jeho synček nachadzat.Môžu ho nasilu doviesťvna súd? Ďakujem za všetky odpovede.

lily246
22. máj 2025
@jankasalagova

@lenkasarka tak nech plati, ked mu to bude radsej vyhovovat ako byt spolu aj s dietatom

@jankasalagova máš tu celé svoje meno, vycapenú fotku detí, čiže ochrana súkromia detí nula bodov, robíš otrasné vzťahové rozhodnutia, chúďatká tvoje deti, aj chudák ten 12 ročný chlapec.
Chlapov si vyberáš neschopné sebecké hovädá, ty si naivka level milión, keď si hentakým lúzrom naletela.
Na všetkých chlapov sa vykašli, lebo ty zase donesieš vadný kus, venuj sa už len svojim deťom, budeš mať čo robiť aby si ich slušne vychovala a uživila.

zuzanka.zuzu
22. máj 2025

ženy ženy... ale jej tu dávate. toto je ukážková šikana 🙈 keby chceli v škole názorný príklad, stačí otvoriť hocijakú tému kde sú všetky pápežskejšie než pápež 👎 čo vy budete za tie deti platiť? vy sa o ne budete starať? pýta peniaze po vás? HANBA VÁM... a nezabudnite nadávať iným ženám pred potratom v druhých témach!!!!

tairyx
22. máj 2025
@zuzanka.zuzu

ženy ženy... ale jej tu dávate. toto je ukážková šikana 🙈 keby chceli v škole názorný príklad, stačí otvoriť hocijakú tému kde sú všetky pápežskejšie než pápež 👎 čo vy budete za tie deti platiť? vy sa o ne budete starať? pýta peniaze po vás? HANBA VÁM... a nezabudnite nadávať iným ženám pred potratom v druhých témach!!!!

@zuzanka.zuzu to je tu vždy tak.. a najlepšie je, keď posielajú ženy, ktoré majú problém sa zamestnať do Bratislavy robiť, alebo niekde dobreženie s dochádzaním 100km každý deň, a v druhej téme napíšu, že by viac ako 20km nedochádzali :D
A potom, že odkiaľ to tie deti majú, no keď majú takých rodičov, tak niet divu. Svet sa v riť obracia

kvietok1992
22. máj 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu ale veď ona sama sa tu dožaduje peňazí, skrz ten test, tak ako kto jej za to môže? S pištoľou ju niekto nútil robiť si ďalšie dieťa? Keď nemá nič poriesene s prvým?

lienka.7
22. máj 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu ale prosím ta, zase tu nedramatizuj... ake šikanovanie??? Mi pripomínas terajších mladých ľudí, ktorí keď im povieš a opravis, ze robia v ptaci chyby, tak ich sikanujes! Sa fakt ukludni a dychaj z hlboká. To, ze ta žena nemala detskú izbu a tak sa aj chova, je proste fakt. Si precitaj jej komentáre... chlap len ako zdroj peňazí, ta ešte zďaleka neskončila...to je sila.

kavasmliekom
22. máj 2025
@jankasalagova

@rozculena on taky nebol vsetko to robi jeho 12rocny syn lebo nemoze zniest ze jeho otec budevmat syna a on nevlastneho brata a nemoze mat otca pre seba,tam je pes zakopany,ziarli

@jankasalagova ty si urobila naschvál svojmu manželovi, s ktorým sa podľa všetkého rozvadzas kvôli milencovi, ktorý ťa nabuchal a zdrhol. Teraz chceš pomstu aj pre neho. Len aby si nakoniec nebola ty tá, ktora bude plakať. Možno pre neho nebude umenie platiť výživné, ale ak píšeš, že ma podlžnosti, a je nejaký pofiderny, tak veľa šťastia.
Aký išiel, takú našiel... Ci ako to je. Chudák deti v takých vzťahoch. To dieťa sa určite hanbí za vás už v maternici.

veronikaszabova
22. máj 2025

@jankasalagova prosim ta... Zmaz si foto deti

zuzanka.zuzu
22. máj 2025
@lienka.7

@zuzanka.zuzu ale prosím ta, zase tu nedramatizuj... ake šikanovanie??? Mi pripomínas terajších mladých ľudí, ktorí keď im povieš a opravis, ze robia v ptaci chyby, tak ich sikanujes! Sa fakt ukludni a dychaj z hlboká. To, ze ta žena nemala detskú izbu a tak sa aj chova, je proste fakt. Si precitaj jej komentáre... chlap len ako zdroj peňazí, ta ešte zďaleka neskončila...to je sila.

@lienka.7 ty kde berieš právo sa takto o niekom vyjadrovať? kto si o sebe myslíš že si? vo všetkých témach si ako jed a to už je čo povedať keď ti to píšem ja 😀 a veru áno, hlavne tvoj komentár je buď šikana alebo minimálne k šikane podnecuje a to už nie je len tvoj "názor" ak si myslíš že sa za to skryješ

lienka.7
22. máj 2025
@zuzanka.zuzu

@lienka.7 ty kde berieš právo sa takto o niekom vyjadrovať? kto si o sebe myslíš že si? vo všetkých témach si ako jed a to už je čo povedať keď ti to píšem ja 😀 a veru áno, hlavne tvoj komentár je buď šikana alebo minimálne k šikane podnecuje a to už nie je len tvoj "názor" ak si myslíš že sa za to skryješ

@zuzanka.zuzu jasne, a ty si ta najsvatejsia a najspravodlivejsia, ze? Šikana je niečo upne iné, tak sa už ukludni. A zaujimave, ze iné ju tu nesikanuju, iba ja. Sa laskavo spametaj.

bosorkabb
22. máj 2025

Len pre predstavu. Mám kolegyňu momentálne na RD a je podobný prípad. Otec dieťaťa je Bulhar žijúci na Slovensku.
No dieťa má momentálne 2 roky a ešte nebolo ani prvé pojednávanie. Nevedia ho nájsť aj keď skôr nechcú.
A všade chceli jeho rodné číslo.
Preto som písala že je to zdĺhavé.

anett90
22. máj 2025

Celé zle, pekne si nám tu potencionálneho otecka ohnojila zato ty budeš tiež úžasná "matka roka" keď si tehotná s druhým ešte počas manželstva ...no čo už,chudence deti

lienka.7
22. máj 2025
@anett90

Celé zle, pekne si nám tu potencionálneho otecka ohnojila zato ty budeš tiež úžasná "matka roka" keď si tehotná s druhým ešte počas manželstva ...no čo už,chudence deti

@anett90 ale prosím ta, nesikanuj ju tu (ironia)

mk1111111111
22. máj 2025

Fuuu a z coho budete za mesiac zit? Alimenty ani z jednej strany. Kam pojdes s detickami?

jankasalagova
autor
23. máj 2025
@kavasmliekom

@jankasalagova ty si urobila naschvál svojmu manželovi, s ktorým sa podľa všetkého rozvadzas kvôli milencovi, ktorý ťa nabuchal a zdrhol. Teraz chceš pomstu aj pre neho. Len aby si nakoniec nebola ty tá, ktora bude plakať. Možno pre neho nebude umenie platiť výživné, ale ak píšeš, že ma podlžnosti, a je nejaký pofiderny, tak veľa šťastia.
Aký išiel, takú našiel... Ci ako to je. Chudák deti v takých vzťahoch. To dieťa sa určite hanbí za vás už v maternici.

@kavasmliekom ja som sa ta nepytala na tvoj blby nazor,ked nevies ako to bolo tak bud radsrj bez komentara,jasne?

jankasalagova
autor
23. máj 2025
@mk1111111111

Fuuu a z coho budete za mesiac zit? Alimenty ani z jednej strany. Kam pojdes s detickami?

@mk1111111111 ja strechu nad hlavou aj s detmi mam tak aky je problem?

jankasalagova
autor
23. máj 2025
@anett90

@anett90 tiez som sa ta na tvoj blby komentar nepytala,dobre?

mk1111111111
23. máj 2025
@jankasalagova

@mk1111111111 ja strechu nad hlavou aj s detmi mam tak aky je problem?

@jankasalagova len som sa spytala. Ci to sa nesmie? Ono sa potom lepsie radi. Je rozdiel, ak ma zena s detmi kam a ked nema.

kavasmliekom
23. máj 2025
@jankasalagova

@kavasmliekom ja som sa ta nepytala na tvoj blby nazor,ked nevies ako to bolo tak bud radsrj bez komentara,jasne?

@jankasalagova jasne 😀 na blbú otázku blbý názor 🫣

vroni
23. máj 2025

@jankasalagova, predpokladám, že pri rýchlosti a schopnosti slovenského súdnictva bude dieťa rýchlejšie plnolete než bude rozriešený tento spor. Už len rozvod a zapretie otcovstva je teatro a trvá menšiu večnosť. Potom "nájsť" otca v cudzine, ktorý byť nájdený nechce, to sa vie tiež pekne potiahnuť. A keď mu aj otcovstvo dokážu, stále ti to je na nič, lebo to ešte stále neznamená, že z neho tie alimenty vysteklis. Viem, že si nahnevaná a asi aj nešťastná, ale obávam sa, že tu tahas za kratší koniec. Nie preto, že by si pravdu nemala ale preto, lebo ju podľa mňa nevymozes. Sústredila by som sa na otca starších detí, aby platil aspoň on (len na svoje deti, samozrejme), ale toto malé.... Skôr hľadaj cestu, ako to dáš vlastnými silami. V skutočnosti ani inú moznost veľmi nemáš. Predstava, ako biootca najmladšieho vlečú v putách na súd je síce zadostucinujuca, ale bohužiaľ, úplne nereálna.

jankasalagova
autor
24. máj 2025
@vroni

@jankasalagova, predpokladám, že pri rýchlosti a schopnosti slovenského súdnictva bude dieťa rýchlejšie plnolete než bude rozriešený tento spor. Už len rozvod a zapretie otcovstva je teatro a trvá menšiu večnosť. Potom "nájsť" otca v cudzine, ktorý byť nájdený nechce, to sa vie tiež pekne potiahnuť. A keď mu aj otcovstvo dokážu, stále ti to je na nič, lebo to ešte stále neznamená, že z neho tie alimenty vysteklis. Viem, že si nahnevaná a asi aj nešťastná, ale obávam sa, že tu tahas za kratší koniec. Nie preto, že by si pravdu nemala ale preto, lebo ju podľa mňa nevymozes. Sústredila by som sa na otca starších detí, aby platil aspoň on (len na svoje deti, samozrejme), ale toto malé.... Skôr hľadaj cestu, ako to dáš vlastnými silami. V skutočnosti ani inú moznost veľmi nemáš. Predstava, ako biootca najmladšieho vlečú v putách na súd je síce zadostucinujuca, ale bohužiaľ, úplne nereálna.

@vroni bola sim sa informovat na sude a tam mi povedali,že k otcovi sa dostanú,pretože jemu poslu papier na jeho adresu na zapis otcovstva,priamo na adresu,s tym ze ich podpise a odosle na SK ,jed nechce prist naSK ,a ked vraj odmitne,potom formou sudu testy DNA,a tým sa musí podrobiť,aspoň mi to na sude vysvetlovala,keď aj to bude odmietat samizrejme s pokutami a posledna bodka ho predvedu na sud.A on trvaly pobyt ma,tak pistu bude preberat urcite.Asi takto.

jankasalagova
autor
24. máj 2025
@mk1111111111

@jankasalagova len som sa spytala. Ci to sa nesmie? Ono sa potom lepsie radi. Je rozdiel, ak ma zena s detmi kam a ked nema.

@mk1111111111 ja mam strechu nad hlavou aj deti,tak to je super.A teraz budem svoje riesit

jankasalagova
autor
24. máj 2025
@draik

@jankasalagova
Nejde ani tak o odmietanie, ako iný postup. Beztak to nebude jednoduché, keďže je cudzincom, ktorý nežije na SK. Dúfam, že aspoň máte jeho osobné údaje. V každom prípade najskôr Vás čaká konanie o zapretí otcovstva súčasným manželom.

@draik jeho udaje aj trvaly pobyt mám a to mi aj na sude povedali ze to uplne staci a jemu poslu priamo domov papir na podpis otcovstva s tym ze ho posle spat a pokial to neurobi a odmietne distane pokutu a zo sudu mu poslu nariadenie na testy DNA a ked sa aj tomu bude vyhybat,v tom najhorsom pripade ho caka predvedenie policiou.Tak keby som na jeho mieste si rozmyslim ci sa budem tajit alebo uznam otcovstvo.

jankasalagova
autor
24. máj 2025
@anett90

@kavasmliekom
@anett90 ked nevies ako to bolo tak sa zdrz hlasovania dobre?

bosorkabb
24. máj 2025
@vroni

To kto ti niečo také povedal na súde? To nie je poradňa.
@vroni má pravdu a @draik je právnik vie čo píše.
Inak si pekne naivná a ešte k tomu arogantná.

tamitamitami
24. máj 2025

Ja mám klientku ktorá má 3 ročné dieťa, chlap cudzinec...3 roky sa súdi a stále nie sú spravené ani testy otcovstva (vyzerá to tak že v dohľadnej dobe ani spravené nebudú).

tetapetra
24. máj 2025

Predstavuješ si to ako Hurvinek valku.

heleninamama
24. máj 2025
@tetapetra

Predstavuješ si to ako Hurvinek valku.

@tetapetra Presne, už vidím nejakého pofidérneho Čecha, ako mu príde domov zásielka zo slovenského súdu a on len tak, bez dôkazu, podpíše otcovstvo k decku nejakej Slovenky, mimochodom vydatej a odošle to naspäť na súd. A potom bude dobrovoľne platiť 20 rokov na decko, ktoré nikdy nechcel. A ešte, keď má dlžoby, nemá ani na benzín a býva niekde v prenajatej garsónke, z ktorej ho môžu vyhodiť a platí alimenty na ďalšie decko. Tomu sa fakt povie Skvelý výber otca.🤣
Toho, kým vôbec nájdu, kým pôjde na testy... Dúfam, že autorka bude písať aj pokračovanie, toto bude dlhý
a veselý príbeh.

tetapetra
24. máj 2025
@heleninamama

@tetapetra Presne, už vidím nejakého pofidérneho Čecha, ako mu príde domov zásielka zo slovenského súdu a on len tak, bez dôkazu, podpíše otcovstvo k decku nejakej Slovenky, mimochodom vydatej a odošle to naspäť na súd. A potom bude dobrovoľne platiť 20 rokov na decko, ktoré nikdy nechcel. A ešte, keď má dlžoby, nemá ani na benzín a býva niekde v prenajatej garsónke, z ktorej ho môžu vyhodiť a platí alimenty na ďalšie decko. Tomu sa fakt povie Skvelý výber otca.🤣
Toho, kým vôbec nájdu, kým pôjde na testy... Dúfam, že autorka bude písať aj pokračovanie, toto bude dlhý
a veselý príbeh.

@heleninamama tomu sa hovorí zlaté české ručičky 🤣.

galganka
24. máj 2025

@jankasalagova autorka, zmaž pre dobro svojich detí túto tému aj svoj profil, prosím. Máš tu fotku, celé meno, stačili mi tri kliky a viem, kto je manžel aj nový otecko. A to som totálny amatér.
A tie info zo súdu, to máš z nejakého amerického seriálu? Lebo takto to teda ani náhodou nefunguje.
Najlepšie, čo môžeš urobiť, je tu všetko zmazať, ostatné sociálne siete si aspoň poblokuj, ak to zvládneš, dotiahni do konca rozvod, usaď sa niekde, nech sa deti dajú do kľudu, ty sa daj do kľudu a tak pol roka po pôrode, keď ti aj hormóny trochu skľudni choď do právnej poradne a začni riešiť posledné dieťa. Plus by som zvážila nejakú trvalejšiu antikoncepciu.

slavka1988
24. máj 2025

@jankasalagova príde mu predvolanie na súd ak nepríde dva x tretí x ho policajti zaistia a dovedú ho v putách.