icon

Ako súd vymáha účasť na test DNA?

jankasalagova
21. máj 2025

Milé žienky,chcem sa opýtať tak stručne,idem sa rozvádzať a čakám dieťa s druhým mužom.Zapretie otcovstva je isté,manžel ho bezpodmienečne zspiera ale he tam háčik.Otec dieťaťa ktoré sa zachvilu má narodiť samozrejme nechce uznať otcovstvo.Súd ho vyžiada na DNA a chce sa tomu vyhnúť a hlavne že vraj na súd vôbec nepríde.Keď odmietne výzvu na predvolanievna súd dovedú ho policajti alebo ako to funguje? Otec dieťaťa je z Česka a podľa zákona vybmal byť súd v mieste bydliska kde sa bude jeho synček nachadzat.Môžu ho nasilu doviesťvna súd? Ďakujem za všetky odpovede.

Strana
z3
tetapetra
24. máj 2025
@galganka

@jankasalagova autorka, zmaž pre dobro svojich detí túto tému aj svoj profil, prosím. Máš tu fotku, celé meno, stačili mi tri kliky a viem, kto je manžel aj nový otecko. A to som totálny amatér.
A tie info zo súdu, to máš z nejakého amerického seriálu? Lebo takto to teda ani náhodou nefunguje.
Najlepšie, čo môžeš urobiť, je tu všetko zmazať, ostatné sociálne siete si aspoň poblokuj, ak to zvládneš, dotiahni do konca rozvod, usaď sa niekde, nech sa deti dajú do kľudu, ty sa daj do kľudu a tak pol roka po pôrode, keď ti aj hormóny trochu skľudni choď do právnej poradne a začni riešiť posledné dieťa. Plus by som zvážila nejakú trvalejšiu antikoncepciu.

@galganka myslíš,že pochopila čo si jej napísala? Dave Gahan asi nebude otcom, však 😁

galganka
24. máj 2025
@tetapetra

@galganka myslíš,že pochopila čo si jej napísala? Dave Gahan asi nebude otcom, však 😁

@tetapetra pochopila, ale dosť pochybujem, že dačo z toho urobí. 🤷‍♀️

vroni
24. máj 2025
@jankasalagova

@vroni bola sim sa informovat na sude a tam mi povedali,že k otcovi sa dostanú,pretože jemu poslu papier na jeho adresu na zapis otcovstva,priamo na adresu,s tym ze ich podpise a odosle na SK ,jed nechce prist naSK ,a ked vraj odmitne,potom formou sudu testy DNA,a tým sa musí podrobiť,aspoň mi to na sude vysvetlovala,keď aj to bude odmietat samizrejme s pokutami a posledna bodka ho predvedu na sud.A on trvaly pobyt ma,tak pistu bude preberat urcite.Asi takto.

@jankasalagova, to, čo ti teta na súde povedala, má jednu chybu krásy. Fungovalo by to len v prípade, že by ten pán bol na sk. Inak nemá slovenský súd možnosť ani právomoc domôcť sa predvolania či predvedenia občana inej krajiny na súd. Nehovoriac o tom, že kým nemáš súdne zaprete otcovstvo, nemôžeš sa domáhať určenia otcovstva inému mužovi. Toto sú celkom vážne dlhoročné spory, pravdepodobnosť, že nejaké peniaze dostaneš ešte kým na ne budeš odkázaná je nulová. Keď nutné chces ísť do sporu, urob to, ale nespoliehaj sa na to, že najbližšie roky niečo od tohto muža dostaneš.

vroni
24. máj 2025
@tetapetra

@heleninamama tomu sa hovorí zlaté české ručičky 🤣.

@tetapetra, ručičky???? Práve naopak, keby použil ručičky, tak baba nemá problém, ktorý má. Tu boli celkom iné časti tela v hre...😜🤣

jankasalagova
autor
24. máj 2025
@vroni

@jankasalagova, to, čo ti teta na súde povedala, má jednu chybu krásy. Fungovalo by to len v prípade, že by ten pán bol na sk. Inak nemá slovenský súd možnosť ani právomoc domôcť sa predvolania či predvedenia občana inej krajiny na súd. Nehovoriac o tom, že kým nemáš súdne zaprete otcovstvo, nemôžeš sa domáhať určenia otcovstva inému mužovi. Toto sú celkom vážne dlhoročné spory, pravdepodobnosť, že nejaké peniaze dostaneš ešte kým na ne budeš odkázaná je nulová. Keď nutné chces ísť do sporu, urob to, ale nespoliehaj sa na to, že najbližšie roky niečo od tohto muža dostaneš.

@vroni vsak ja viem ze najskor zapretie otcovstva az potom urcenie,to viem uz davno

evia13
24. máj 2025
@jankasalagova

@kavasmliekom
@anett90 ked nevies ako to bolo tak sa zdrz hlasovania dobre?

@jankasalagova známa bola vydatá za Čecha, s ktorým má dve deti. Odkedy sa rozviedli a odišla z Čiech späť na Slovensko, odvtedy o ňom nepočula a samozrejme polícia ho nevie nájsť, aj keď im dala o ňom všetky údaje. Výživné za neho platí štát, podala si návrh na náhradu výživného. Polícia ho hľadá doteraz a je to už 12 rokov. Asi tak.

yosi
24. máj 2025

@jankasalagova Ty si chodiaca tragédia

jankasalagova
autor
24. máj 2025
@lienka.7

@jankasalagova prepáč, ale to si radšej do 💩 mohla stupit... kks, ty si matka?

@lienka.7 a ty si co moja zlata? ak mas trepnut blbost tak si ju nechaj pre niekoho ineho,dobre?

jankasalagova
autor
24. máj 2025
@yosi

@jankasalagova Ty si chodiaca tragédia

@yosi napodobne 😂😂😂

yosi
24. máj 2025
@jankasalagova

@yosi napodobne 😂😂😂

@jankasalagova Keď si myslíš, že tvoj príbeh je tak nejak štandardom, tak sa mýliš. Tak ty si otehotnela s milencom, a ešte aj ten sa na teba vykašľal. Do toho rozvod, ale tragéd som ja?

jankasalagova
autor
24. máj 2025
@yosi

@jankasalagova Keď si myslíš, že tvoj príbeh je tak nejak štandardom, tak sa mýliš. Tak ty si otehotnela s milencom, a ešte aj ten sa na teba vykašľal. Do toho rozvod, ale tragéd som ja?

@yosi moja zlata rozvod som planovala uz velmi dlho,a ci sa vykaslal alebo nevykaslal,je už na moc dlhý príbeh,ktory rozhodne nebudem rozoberat a tie blbe komentare si nechaj pre seba,nevies o mojom zivote a ani co je medzi namu,keby to zacnem rozoberat mozno by si pochopila,ale taki to nepochopia

yosi
25. máj 2025
@jankasalagova

@yosi moja zlata rozvod som planovala uz velmi dlho,a ci sa vykaslal alebo nevykaslal,je už na moc dlhý príbeh,ktory rozhodne nebudem rozoberat a tie blbe komentare si nechaj pre seba,nevies o mojom zivote a ani co je medzi namu,keby to zacnem rozoberat mozno by si pochopila,ale taki to nepochopia

@jankasalagova Takže je vlastne všetko v poriadku. Vlastne ti všetko vychádza, že? Tvoja vec, len sa nehraj na obeť

jankasalagova
autor
27. máj 2025
@yosi

@jankasalagova Takže je vlastne všetko v poriadku. Vlastne ti všetko vychádza, že? Tvoja vec, len sa nehraj na obeť

@yosi pýtal sa ťa niekto na tvoj blbý koment? keď nevieš čo tam je tak buď radšej ticho,a komentuj dobre?

lienka.7
27. máj 2025
@jankasalagova

@yosi pýtal sa ťa niekto na tvoj blbý koment? keď nevieš čo tam je tak buď radšej ticho,a komentuj dobre?

@jankasalagova fakt trosku pokory by ti nezaškodilo 🙏 možno by si sa potom v živote mala aj lepšie 😊

veronikaszabova
27. máj 2025
@jankasalagova

@jankasalagova ak sa takto bavis aj s "nadejnym" otcom, necudujem sa, ze zdrhol a zatajuje sa.

jankasalagova
autor
28. máj 2025
@veronikaszabova

@jankasalagova ak sa takto bavis aj s "nadejnym" otcom, necudujem sa, ze zdrhol a zatajuje sa.

@veronikaszabova mas co hovoriť

veronikaszabova
28. máj 2025
@jankasalagova

@veronikaszabova mas co hovoriť

@jankasalagova chaby argument

Strana
z3