Ako vytrieskať peniaze z ex, chcem sa rozviesť
Ahojte mamičky a budúce mamičky 🙂 Na začiatok napíšem, že som tu nová, nakoľkok som na "surfovanie" po internete nemala doteraz veľa času. Mám na to svoje dôvody, ktoré tu ale rozoberať nechcem. Aspoň nie tu a teraz. S manželom sme spolu 8 rokov. Nedávno sa nám narodilo dieťa, syn. Už ani počas tehotenstva to nebolo to pravé orechové, boli tam hádky, vymeny názorov a podobne. Určite uznáte, že to nie je život aký by ste si predstavovali. Chcem teda od neho odísť aj s mojím synom. Viem, že nás bude čakať súd a on je tvrdá povaha. Mám na mysli hlavne majetok a dieťa. Verte že mám dôvod k takémuto radikálnemu rozhodnutiu. Chcem to mať rýchlo za sebou. Ide mi o to, aby som po rozvode mala za čo a z čoho živiť svoje dieťa. Chcem tým povedať, že z rozvodu a budúceho ex chcem "vytrieskať" čo sa dá. Viem, že to ide, že sa to dá. Viem, že súdy sú naklonené matkám, tak si myslím, žeby to nemalo trvať dlho. Viete mi poradiť čo by som do návrhu, resp. na súde nemala zabudnúť uviesť?
Takto....robila som na sude asistentku. Cize zabezpecovala vsetko na pojednavania a realne na nich bola. S postojom aky mas mozrs este trpko plakat. Ak si nerozumiete rozved sa kludne a dostojne. A budes to mat rychlo z krku. Nezabudaj ze otec je stale. Syn bude mat 3 zacne ti robit co ty jemu, poziada striedavku ktora je dost oblubena a si v prdeli. Ani cent uz neuvidis. Nezabudaj ze vyzivne sud pocita z prijimu ktory ma otec v SP z ktoreho dava odvody. Prihliada sa na pocet vyzivovanych deti, realne naklady na dieta. S ebou to nic nema. Ak nie si schopna tetaz pracovat kvoli md, rd mozes poziadat o vyzivne aj na seba. Dalsie pojednavania, ako to dopadne tazko povedat. Prikraslovanie skutocnosti je detinske a odhalitelne. Nakolko v spore kde vystupuje malolete dieta je kolizny opatrovnik zo socialky ktory presetruje pomery, dalej sud moze stanovit znalecke dokaxovanie u odbornikov. Vypovede svedkov, atd. A krive svedectvo ak nevies je trestny cin. Pred vypovedou je kazdy svedpk o tom pouceny.
Preco si neodisla od neho ked si este nebola tehotna? Bolo by to lahsie.ci ti ide len o peniaze?tak si si dala spravit dietatko aby si bola zabezpecena?
@lucia147852 Klucove slovo, ktore je "svedok". Ak budes klamat pred sudom ako ucastnicka rozvodoveho konania, tak ti ziadny postih nehrozi. Nemozes falsovat dokazy (tam uz postih je), inak si mozes vymyslat a ociernovat partnera do aleluja. Ale ako som napisal, bezny sudca videl stovky rozvodov a vie si spravit nazor. Natiahne sa akurat rozvodove konanie a zbytocne minu peniaze na pravnikov. Sud taketo ociernovacky vacsinou zhrnie s tym, ze dokazuju, ze manzelstvo je rozvratene a ze nebude skumat, kto ma pravdu. Nasledne realne zhodnoti ake su potreby deti a dovi, dopo.
@ink tiež mám ten pocit
@jessica247 ako to dopadlo po roku?
@mrkvicka060 nezistíš, užívateľka je neaktívna

@muz123456 Je xy bývalých manželstiev kde stačí že žena/ muž sa snaží vymaniť z manželstva a druhý partner nechce . Tu nejde o žiadne vnútorné bloky ale o čistú pomstu voči tomu kto chcel odísť. U ženy je to to že bráni zubami nechtami kontaktu s otcom , muži idú na to cez peniaze . Takže aj keď sa žena snaží rozviest dôstojne , stačí keď pošramotí ego muža a už sa to vezie . Alebo sa rozvedú na základe dohody a muž si najde druhú ženu a tá začne robiť neplechu .
Jedno aj druhé je čistý primitivizmus.