icon

Ako vytrieskať peniaze z ex, chcem sa rozviesť

jessica247
28. dec 2018

Ahojte mamičky a budúce mamičky 🙂 Na začiatok napíšem, že som tu nová, nakoľkok som na "surfovanie" po internete nemala doteraz veľa času. Mám na to svoje dôvody, ktoré tu ale rozoberať nechcem. Aspoň nie tu a teraz. S manželom sme spolu 8 rokov. Nedávno sa nám narodilo dieťa, syn. Už ani počas tehotenstva to nebolo to pravé orechové, boli tam hádky, vymeny názorov a podobne. Určite uznáte, že to nie je život aký by ste si predstavovali. Chcem teda od neho odísť aj s mojím synom. Viem, že nás bude čakať súd a on je tvrdá povaha. Mám na mysli hlavne majetok a dieťa. Verte že mám dôvod k takémuto radikálnemu rozhodnutiu. Chcem to mať rýchlo za sebou. Ide mi o to, aby som po rozvode mala za čo a z čoho živiť svoje dieťa. Chcem tým povedať, že z rozvodu a budúceho ex chcem "vytrieskať" čo sa dá. Viem, že to ide, že sa to dá. Viem, že súdy sú naklonené matkám, tak si myslím, žeby to nemalo trvať dlho. Viete mi poradiť čo by som do návrhu, resp. na súde nemala zabudnúť uviesť?

Strana
z2
maminuska
28. dec 2018

@jessica247 z vlastnej skúsenosti ti radím snaž sa rozviesť dôstojne . To tvoje vytrieskanie čo sa dá ti spôsobí také problémy do budúcna o ktorých ani len netušíš, zo súdnych ťahaníc budeš vyčerpaná , unavená.

jessica247
autor
28. dec 2018

Myslím si, že sa zbavím manžela = zbavím sa problémov.

maminuska
28. dec 2018

@jessica247 no tak to je naivná predstava. Zbavením manžela sa zbavíš určitého druhu problémov a vhupneš rovnými nohami do iných , zvlást ak chceš íst systémom hlava nehlava, čo to dá .

beky1813
28. dec 2018

Dieta ma par tyzdnov, ked teraz pojdes hlava, nehlava a budes mat priveľké naroky, zhorsis si situaciu do buducna, ked aj financne naroky na dieya budu ovela vyssie

kubkovamama
28. dec 2018

@jessica247 je naivné myslieť si,že súdy sú naklonené matkám.A tiež je naivné myslieť si,že z neho vytrieskas čo to dá.Vlastná skúsenosť.Poznam x mužov čo majú dieťa/deti v opatere alebo v striedavke(tvoj syn je asi ešte maličký,takže to zatiaľ asi nie).Môj ex ma 3nasobny plat ako ja, momentálne som na rodičáku s 2r 214€+prídavky,starší je na druhom stupni,tak si predstav tie výdavky.A hádaj koľko platí "výživné".Na narodky,Vianoce žiaden darcek,žiaden záujem ako otec,iba ma terorizuje a na súde už je 3tie podanie.Mam pravnicku,pretože presne ako tvoj,tvrdá povaha,agresívny manipulátor..požičala som si od rodiny,bez nej(aj bez právničky) by som to nedala.Psychicky som vieš kde.Dobre si premysli a zváž čo a ako ďalej.Pokial sa nedohodnete ešte predtým,čaká ťa tvrdý boj možno na niekoľko rokov a nemusíš to nakoniec ani vyhrať

sense
28. dec 2018

V prvom rade mysli na dobro duetata ako na osobnu pomstu...a vytrieskabie cobsa da...popozeraj sa po dobromnpravnikovi a odkladaj zatial blocky a aj matersku bokom

mogaa
28. dec 2018

@jessica247 rozvodom sa ty zbavíš manžela, ale tvoje dieťa bude mať stále otca. Či teda chceš alebo nie, tak sa s ním budeš stretávať aj v budúcnosti....a čo máš na súde uviesť? no pravdu.....nikto nepozná tvoju situáciu, tak ti ani nemôže radiť čo uviesť....hlavne je zbytočné si niečo vymýšlať. lebo na súde platí len to čo sa dá dokázať - nie tvrdenia ale dôkazy....

xxxkatka
28. dec 2018

@jessica247 vidno, ze si este "sudnicky a rozvodovo naivna". Vytrieskat co sa da v preklade znamena vykopat vojnovu sekeru. Ci sa ti to podari alebo nie, jeho akurat naseries a bude ti robit zo zivota peklo uz len preto, ze si to skusila. Co sa tyka toho, ze sudy su naklonene matkam zabudni. Staci ak dostanes sudcu chlapa, ktoreho zena chcela osklbat, robi mu prieky, nechce s nim spat, mal prblem s matkou atd. a si v haji. A detto pri sudkyni - je mlada, stara, nema rada pekne zeny, nie si jej sympaticka, ex bude mat lepsieho pravnika atd. Ak veris na spravodlivost a to, ze sudy su naklonene matkam (v praxi som sa stretla s kadecim, az mi rozum zastaval), tak si vo vlastnom zaujme zloz ruzove okuliare. A rozviest sa dostojne je ta najväcsia vyhra pred sebou aj vlastnym dietatom. Ak si myslis, ze bez vytrieskaneho majetku dieta neuzivis, tak do toho nechod, lebo neraz som bola svedkom, ze tata, ktory platit nechcel, ani neplatil. Stacilo mat dobreho pravnika alebo "filipa".

fokuska
28. dec 2018

@jessica247 Nie je to tvoje dieta - je to vase dieta. On ostane navzdy jeho otcom.
Rataj s tym, ze ked ty chces vytrieskat co sa da, tak rovnako to urobi on - aby si este neplakala (neskor striedava starostlivost a pod.)

Na sude hovor pravdu a v zaujme dietata (a aj svojom) sa snaz o korektne vztahy. Neries si problemy a komplexy cez vztah dieta-otec.

A zabudni na to, ze sudy su naklonene matkam. "Vyhodu" mozes mat kym dojcis (neviem aky stare je dietata) - ostane zverene tebe, ale pokojne rataj s pravidelnym stretavanim v tvojej pritomnosti.

jessica247
autor
28. dec 2018

Na internete všade aj kamarátky mi vraveli (z vlastnej skúsennosti) že sa im to podarilo, majú mastné výživné a to aj za cenu toho, že svoje výpovede trochu "okrášlili" a prípadne si to poistili aj nejakým trestným oznámením. Im to vyšlo, prečo mne nie? Áno môžno som súdne a právne naivná, ale vidím čo je skutočné. A jasné že mi ide o dieťa.

fokuska
28. dec 2018

@jessica247 Tak nech ti poradia tie kamosky.
Mysli aj na to, ze kriva vypoved na sude je trestna a kazda loz sa raz obrati proti tebe.

Trestne oznamenie chces podat za co? Je na to dovod?

sense
28. dec 2018

Ak je dovod na trestne oxnamenie uz si ho mala dsvno podat....

henikav
28. dec 2018

Ak chces zivit a uzivit dieta a odist od manzela, hladaj jasle a sup do prace, kolko si zarobis tolko budes mat lebo zo ziadneho "mastneho" vyzivneho ty nebudes velmi vyskakovat, ked budes sama vsetko platit. Na niekoho podat trestne oznamenie len preto aby si si to prikraslila a pritiahla sudcu na svoju stranu nie je sranda, hlavne ak podas trestne oznamenie a o mesiac podas ziadost o rozvod, bude sa to povazovat za tendencne, aby si este ty nemusela dokazovat ze si nepodala krive obvinenie... Len tak ti poviem kto hra so spinavymi kartami, casto sa sam zaspini

mogaa
28. dec 2018

@jessica247 jaj moja zlatá...čo je to mastné výživné? Pri výživnom sa vychádza z príjmu otca a rovnako aj z výdavkov aké preukážeš na dieťa....ak má otec príjem 700-800 eur, tak určite mu nedajú platiť výživné ani 300ani 400eur....ale poraď sa s kamarátkami....pokiaľ si nemala vyslovene nejakého riaditeľa banky alebo podnikateľa s príjmom 2000-3000 eur, tak na mastné výživné zabudni🙂90% rozvedených žien je rado že ako tak výde so svojim platom a výživným a aj to si nemôžu nejako vyskakovať....toľko k mastnému výživnému....pobavilo ma aj to prikrášlenie prečo sa rozviesť - tak na súde nestačí niečo tvrdiť, musíš mať aj dôkaz - trestné oznámenie nie je žiadny dôkaz - je to dôkaz len v prípade že sa to potvrdí, inak je to len zdrap papiera ktorý o ničom nevypovedá....ale poraď sa s kamarátkami😀😀😀😀

sissy27
28. dec 2018

@jessica247 pozeráš veľa amerických filmov. Kroť sa, vo vlastnom záujme a aj v záujme dieťaťa, lebo si tak akurát nasereš do vlastného hniezda.
Výživné na dieťa sa určuje v prvom rade podľa potrieb dieťaťa, čo pri zdravom batoľati nie je zas tak veľa a potom podľa príjmu povinného. Z dokázateľného príjmu, takže ak oficiálne zarába minimálku a nežije si okato nad pomery, tak vieš čo... Kým si na rodičáku, máš nárok aj na výživné pre seba - no ale keď bude rozvod naťahovať, tak ti malý aj do školy pôjde kým budeš rozvedená... A opäť to výživné pre teba nie je suma, s ktorou si budeš luxusne bezstarostne žiť.
Samozrejme výživným ťa môže každý jeden mesiac držať v šachu - pošle nepošle? Pošle načas? Pošle celú sumu? A môžeš sa aj na hlavu postaviť...
Po čase si môže požiadať o striedavku, nie je vylúčené, že ju dostane a tým pádom si pravdepodobne prišla o výživné alebo aspoň väčšiu časť.
Samozrejme môžeš robiť peklo aj ty jemu, ale trpieť bude hlavne dieťa.
Byť tebou tak sa spravím všetko pre to, aby rozvod a všetky veci okolo toho prebehli aspoň trochu ľudsky a dôstojne.

janickacrazy
28. dec 2018

@jessica247 Možno by si mohla nejaký čas počkať, teraz s tebou lomcujú hormony po porode, každá žena je vtedy extra citlivá a naštve ju čokoľvek, ja som tiež mala občas také stavy, žeby som muža aj uškrtila kvôli hocijakej kravine, lebo som bola nevyspatá, unavená, rozbolavená, nálady lietali hore-dole, atd. Ked dieťa trošku povyrastie, bude to lepšie, uvidíš.

zuzanka.zuzu
28. dec 2018

@jessica247 mňa by zaujímalo, kde na internete? môžeš aj cez IP

sissy27
28. dec 2018

@jessica247 inak zaujímalo by ma, čo je v tvojich očiach "mastné výživné" 🙄. Ale ak sa nechystáš rozviesť s nejakým veľkopodnikateľom, ktorý si 500eurovkami utiera zadok a zároveň je tak jednoduchý, že tieto veci nemá dobre ošetrené, tak fakt sa preber. A ešte by stálo za zváženie, či kamošky tak trochu neprikrášľujú realitu alebo sa s exami náhodou nerozišli v dobrom a ich nadštandard je výsledkom dohody a ústretovosti. Mimochodom, keď kamošky sú také zbehlé a vedia ako na to, tak prečo ti nedajú návod? 🤔 že by to nebolo tak ako prezentujú? 🤔

nikaeli
28. dec 2018

ja by som k tomu dodala este nieco - sud mu moze urcit aj 300 eurove vyzivne, ale nik ho nedonuti, aby ti tie prachy aj realne poslal.. staci, ak ti raz za tri mesiace posle mozno len stovku - poslal? poslal.. bodka.. aby si bola trosku v realnejsom obraze - ja som rozvedena uz 4 roky a moj ex posiela na takmer 12.rocnu dceru 40e mesacne.. a nie, nekupuje jej oblecenie, drogeriu, neplati skolske pomocky, ci vylety,.........

moze sa stat, ze tvoj manzel na pojednavanie nepride.. staci, ze bude chory, ci uz realne alebo fiktivne a doruci na sud ospravedlnenie.. pojednavanie sa odroci.. staci, ze tvoj manzel nebude suhlasit s rozvodom a pojednavanie sa opat posunie.. mozu vas poslat do poradne.. a opat sa to posunie.. nie je to take jednoduche ako vo filmoch.. rovnako ako neplati, ze majetok sa deli 50:50 - na to pozor..

rovnako ako ostatne holky predomnou, aj ja ti odporucam rozviest sa co najdostojnejsie, slusne.. ono aj na rozvodove konanie moze byt prizvany svedok, ktory moze svedcit v tvoj neprospech.. takze si to naozaj poriadne premysli a radsej sa s nim vopred dohodni..

romiada
29. dec 2018

@jessica247 už Tvoj slovnik mastne vyživne, okrašlena vypoveď, nejake trestne oznamenie nenasvedčuje tomu že Ti ide o dieťa ale fakt skor o prachy,pomstu, ubliženie Tvojmu mužovi. Máš "dobré kamaratky" keď Ti radia vytrieskať rozvodom niečo na ukor rodiny možno. Myslim že tu je viac žien čo sa snažia rodinu tvoriť a udrzat si ju, ako tych co ju idu na radu kamaratky rozbiť aby z toho niečo vyžmykali. Je mi uprimne ľuto takychto deti ako bude to Vaše (nielen Tvoje). Prepač, aj keď neviem v akej si pozicii, neviem prečo "tužiš" po rozvode, ale Tvoj slovnik akym to prezentuješ vo mne proste evokuje vypočitavosť a nekale umysly.

ink
29. dec 2018

@romiada mne zas tento slovník vôbec nepríde ako od čerstvej mamičky, ale skôr od nejakého chlapa, ktorý skúša, aké rady by mohla žena dosťa na Modrom Koníkovi. Proste mi bliká nejaká kontrolka a nemôžem sa zbaviť tohto pocitu.

evalin88
29. dec 2018

Sudy nie su vzdy naklonene matkam. Pobacsinou sudca robi iba rozvody s detmi.. resp. Kazdy sa secializuje na neaky typ sporov ..cixe ludia sa v sudnej sieni cely den vadia o tom, kto kolko zarobi, kedy, kolko co stoji, kedy kupil dietatu naposledy cokoladu akolko stala (niekedy doslova) alebo donesu blocky kde su napr 3 jogurty, horalka a 6 piv. Vysledok je ze sudca uz po par rokoch vie slusne odhadnut ake naroky su opodstatnene. Kto sa snazi nieco vytrieskat. Spis si naklady na domactnost + dieta.. plienky mlieko strava oblecenie kozmetika. Neaje blocky si odlozit mozes ale radsej taje cisto dwtske napr oblecenie... ale nerob si nadeje na rychly rozvod. Ak nemas fest vazny dovod.. napr. Nasilie v rodine, tak ta mozno poslu do manzelskej poradne a konanie na pol roka prerusia. Poznam jednu pre ktoru ani nevera manzela nie je dovod na rozvod a par s malym dietatom posiela do poradne casto

romiada
29. dec 2018

@ink aj mne to v jednu chvilu napadlo

jessica247
autor
29. dec 2018

Poradňu sme už skúsili, za čas to bolo ok, ale neskôr sa to vrátilo do starých koľají. Vrátilo sa to k hádkam, nezrovnalostiam ... Takže rodinu som sa pokúšala udžať už dosť dlho, ale nedá sa to donekonečna. Nemôžem vždy len ja ustupovať. On nepozná iný názor ako ten svoj, nepozná kompromis. Čo sa týka mojích hormónov po pôrode, tak poviem len to, že s touto myšlienkou som sa zaoberala už dlhšie, ale až teraz som si povedala, že už dosť, už stačilo. Nechcem aby môj malý vyrastal v takom prostredí. Chcem aby mal spomienky na niečo príjemné, nie na krik v domácnosti. Na všetko čo ma čaká, čo ste už spomínali sa chcem pripraviť. Mám poodkladané bločky z nákupov ako je strava, oblečenie, veci pre syna.

fokuska
29. dec 2018

@jessica247 Prekvapilo ma, ze ked je to uz dlhsiu dobu take zle, tak ste sa rozhodli mat dieta.
Mohli ste si asi vyriesit svoj vztah a nie teraz pouzivat syna ako nastroj pomsty :(

Stale pises moj maly, moj syn... manzel nie je jeho otec alebo co? Ze je syn len tvoj?

dzjanetta
29. dec 2018

@jessica247 ahoj..prepac ale slovo..,,vytrieskat,, co sa da...??🤔...nezelam nikomu nic zle ale keby sa takto chcel zachovat tvoj bud. ex??? Co by bol??? ...neviem co sa u Vas stalo ze bude rozvod...ale??? Pre boha taketo vyjadrenia pusti z ust len osoba nevyrovnana s rozchodom aj ked tu tvrdis ze to bude najlepsie....ved odit ako vyrovnana sebavedoma zena/ matka....a vyser sa nanho..a zi si spokojna stastna..naco to potrebujes???? Nicit dietatu zivot?

mogaa
29. dec 2018

@jessica247 ok tak si zrátaj tie bločky a z nich môžeš počítať polovicu(lebo nielen ex prispieva na dieťa ale aj ty)...a povedzme si úprimne - oblečenie a obuv sa tiež nekupuje mesačne a dieťa nemusí mať zase značkové veci...žiadny sudca nie je sprostý že ked mu tam dáš pre dieťa bločky na oblečenie za 1 mesiac za 200eur tak ti bude rátať na oblečenie každý mesiac čiastku 200eur....ak dobre manžel zarába, skús počítať s 300eur - čiže ak zarobíš ty napr.600,- eur máš príjem dokopy cca 900 eur ale na všetky náklady budeš sama - nájom, elektrika, strava, škôlka, obedy, oblečenie na seba na dieťa, výlety zo školy, pokazená práčka, zubár ty, zubár dieťa....ex ti už nemusí prispievať na nič - bude platiť výživné....celá starostlivosť len na tebe, ráno škôlka, poobede vyzdvihnutie do toho práca nedajbože ty v práci a zavolajú ti že dieťa treba vyzdvihnúť lebo je choré, nie každý zamestnávateľ ti bude ochotný akceptovať každý mesiac OČR...akože račej nižšie výživné ale s ex mať korektné vzťahy a ak je choré dieťa vie pomôcť, či ak dieťa ide do školy v prírode -tak prispeje (a teda aj na iné veci) ako na súde na neho nakydať, pokaziť si vzťahy len aby bolo vyššie výživné. Dôsledkom potom môže byť že bude platiť len to výživné, ty budeš na všetko sama, od neho žiadna pomoc, akurát na teba bude posielať stále kontroly zo sociálky a časom možno požiada o striedavku alebo zmenu starostlivosti, lebo ty samotná niečo nebudeš stíhať....detto ak bude mať byť dieťa s ním, ak mu ho nedáš lebo je choré - pošle na teba sociálku lebo mu brániš v styku s dieťaťom, ale on nemusí prísť pre dieťa v daný termín(neoznámi ti to a ty budeš mať už svoj program....teraz je dieťa malé, ale pôjde aj do školy....2mesiace prázdnin a on si ho zoberie na 1 víkend, ty musíš chodiť do práce....so svokrou a jeho rodinou tiež po rozvode príliš nepočítaj že ti budú chcieť pomôcť...

katka2602
29. dec 2018

Fuha viem, že písaním sa ťažko vyjadrujú určite pocity, ale toto mi príde ako keby si žena nabalila prachača, nechala si spraviť dieťa a teraz chce "zdrhnut" a cez dieťa dostať čo najviac peňazí, aby nemusela ani palcom pohnúť a mesačne jej chodilo 1000€. Netvrdím, že to tak je, ale ja mam z toho taky pocit. Aa skrášliť výpoveď na súde?? Podať TO,akože vážne??? Len tak chceš prísť podat TO, že čo?? Udrel ta?? Musíš doložiť lekársku spravu, aby to bolo dôveryhodné. A aby tie TO mali aj nejakú výpovednú hodnotu , tak ich musí byť niekoľko, aby to súd bral plnohodnotne na vedomie. Po ďalšie, si myslíš, že prídeš na súd a hotovo? Ak je manžel taky ako píšeš s rozvodom súhlasiť nebude a budete sa naťahovať a naťahovať. A pokiaľ ma peniaze a známosti tak to bude opäť len tvoja smola. Takže radšej sa skúste porozprávať a dohodnúť sa normálne. Povedala si mz už o rozvode? Alebo chceš zbaliť kufor, keď mu príde predvolanie na sud?

muz123456
15. jan 2019

Moja osobna skusenost - pohlad druhej strany. Ked na mna prislo prve oznamenie na policiu, tak ma pravnik upokojil, ze sa tym nikto zaoberat nebude. Ak su manzelia v rozvodovom konani a nejde o domace nasilie dolozene na urovni lekarskych sprav, tak to nikto neriesit nebude. Takych obvineni maju v ramci rozvodov celu hrbu. Zavolali si ma na vysluch, prva otazka bola, ci sa rozvadzam. Nasledne sme formalne spisali zapisnicu a slo to niekam do suflika. Tu si treba uvedomit, ake tazke to ma s dokazovanim skutocne tyrana zena. Nieto este niekto, kto fabuluje z pomsty a/alebo kvoli hmotnemu prospechu. V ramci rozvodoveho konania som bol obvineny zo vsetkeho mozneho. Neriesil som to, formalne som sa vyjadril len k najdolezitejsim veciam. Vecne a strucne, bez snahy hadzat spinu na byvalu partnerku. Moj pocit je, ze si pokusmi o ociernovanie za kazdu cenu zbytocne pritazila. Nie, ze by sudcu/sudkynu vyslovene nahnevala, skor bola rychlo zaskatulkovana. Bezny sudca ma za sebou tisicky pojednavani, takychto partneriek videl stovky. Vplyv takehoto postupu partnerky na vyzivne alebo na upravu styku s detmi? Nulovy.

muz123456
16. jan 2019

Este doplnim. Vy sa rozvediete ale rodicia zostanete do konca zivota. Bez ohladu na to, aky lahostajny je ti byvaly partner alebo ako ho neznasas. Ver mi, ze aj ty to budes mat tazsie, ak hned na zaciatku takto hlupo nastavis buduci vztah. Moze sa ti naviac stat, ze ,,nic nevytrieskas'' ale este na tom stratis, lebo tvoj partner dostane vnutorny blok a okrem uplne bezneho vyzivneho nicim na viac nikdy neprispeje.

Strana
z2