Ako zistiť, kde sa nachádza synovec?
Pekný deň, bratova expartnerka odišla žiť za frajerom mimo Slovensko. Spolu s bratom mali dieťa, aktuálne má drobec tri roky, matka ho so sebou mimo Slovensko nevzala. Viem nejako zistiť kde sa chlapček nachádza? Oslovila som sociálku, nevedia mi pomôcť. Dieťa potrebuje špeciálnu zdravotnú starostlivosť, lieky kvôli vrodenej diagnóze, už viac ako dva mesiace nemám žiadne info o ňom .
@katie253 nechcem tu veľmi rozoberať celú situáciu, tam boli komplikované vzťahy aj medzi nami a bratom, vždy keď sme sa snažili s nimi niečo riešiť tak sa zduli a kľudne aj na rok odmlčali , rodičia sa toho báli, že keď si podajú na súd tak prestane úplne komunikovať a súd bude ignorovať , mali obaja aj problémy so zákonom pred tým ako mali dieťa, ale už majú podaný návrh na stretávanie... O siedmej končím v práci,potom pôjdem na tú políciu.
Policia s tymco urobi. Matka je s dietatom. Ty ju nemas pravo dat hladat policii.
Bola si ? Ako si dopadla ? V prvom rade by mali riešiť tvoji rodičia, starí rodičia dieťaťa. Brat je zosnulý, a ak vám čo len trochu záleží na tom chlapcovi, ste vy na ťahu.
Možno sa biomatky rodičia iba tvária že nevedia, možno ho niekomu zverila na pár dní, kamoške, susede, tiež takej bláznivej dore, lebo tu je namieste vedieť čo sa deje s dieťaťom. Ak by išlo o opustenie dieťaťa, tak si matka koleduje o prúser, je to trestný čin. Keď to jej odtolerujete, je to vaše maslo na hlave. Áno, môže sa stať že vy rodina dieťaťa z otcovej strany nebudete mať predpoklady a možnosti vychovávať toho chlapca, ok, sú pochopiteľne okolnosti, ale treba stále preverovať matku a prípadne riešiť náhradnú rodinnú starostlivosť
A ak aj niekomu zverila dieťa, a odisla na nejaky cas prec, je to v poriadku podla nasej socialky a policie urcite ...v skole bol chalan ktorý šikanoval (uznali urady) a rodičia obaja niekolko mesiacov v amerike ...Ale socialka nenasla ziadne pochybenie v starostlivosti (že voci chalanovi prijali opatrenia, to je uz vec druha)
ale uplne mozne je ze matka je s dietatom, len nechce aby to niekto vedel ...Mozno ma aj ona dovod tajit svoj pobyt s dietatom
@cacianka áno bola, podala som oznámenie o nezvestnosti, skúsil policajt predomnou telefonicky kontaktovať matku na poslednom známom telefónnom čísle, to nefungovalo ,povedal, že možno preto, že je mimo krajiny eu a zrejme používa ich telefónnu kartu. Skúsia získať kontakt a zastihnúť ju .
@pink_lady tak ona svoj pobyt netají, podľa toho čo zdieľa ti viem presne povedať kde je .
ak dava fotky bez dietata neznamena ze ho tam nema
👍 pokračuj, nech viete kde chlapček je a či je v poriadku.
Nevieš, koho má pediatra?
@pink_lady nemám síl to už teraz viac riešiť momentálne, ale nemyslím si, že človek, ktorý 4x do týždňa pridá fotku z rôznych nočných klubov má pri sebe trojročné dieťa. V jednom kuse samá fľaška alkoholu odfotená, miesta kde sa zdržiava označí takže keď si trochu googlim tak naozaj vidím, že fotka je fotená tam kde označila.
@ibrunova viem, malý chodí tam kde moje deti, ale pediatrička mi nič nepovie, už som sa skúsila opýtať aspoň to, či jej nenahlásila pobyt mimo krajinu s dieťaťom.
Ešte ti poradím - to že matku považuješ za nezodpovednú môže byť pravda, ale zakiaľ svojim konaním dieťaťu nespôsobila nejakú preukázateľnú ujmu tak to úrady riešiť nebudú a je považovaná za dobrú matku, najmä ak je jediný žijúci rodič - takze skús trochu taktizovať a jej negatívne vlastnosti a skutky pred úradmi a autoritami radšej nespomínať, ale skôr sa skúsiť dohodnúť - napr. ale veď pekne sa o malého stará, ale aj my ho máme radi atď. - ide o to, že aj keď by už máš v rukách rozhodnutie súdu vo svoj prospech, tak jej rodičovské práva isto neodoberú a vám ako širšej rodine priklepnú tak jeden víkend do mesiaca s malým….no a matka ti problémy môže robiť aj keď máš súdne rozhodnutie…vzdy je lepšie sa dohodnúť, lebo veď nechceš prísť synovca vyzdvihnúť na víkend s policajnou hliadkou - to by ho mohlo poriadne traumatizovať. Skôr tej žene (jeho matke) skús brnknúť na strunu niečim v zmysle - chápem že to máš ako ovdovená matka samoziviteľka ťažké a chceme ti pomôcť…atď. Aby aj ona nemala takú trpkosť a mrzutosť voči tomu dať vám dieťa…lebo to je potom ťažko a hlavne pre malého aj riadne psycho.
Mňa napadlo či matka nedala dieťa do detského domova, keď nik nevie kde to dieťa je.

A čoho sa boja tvoji Rodičia? Ved ani teraz nevedia kde je ich vnuk. Majú právo na stretávanie, nech požiadajú súd o stretávanie sa.