Ako zvládnuť rozvod a problémy s BSM?
Dobrú chuť k obedu ak už máte. Som tu na MK nová a rada by som sa spýtala pár vecí.... rozvádzame sa a rozvod je z mojej iniciatívy, manžel mal bokovku a skrátka celé zle aj po finančnej stránke oddelené účty a ďalších xy vecí. Podala som o rozvod a pojednávanie máme na konci júna ☝️ + máme len 1 dieťa, avšak tu mám otázky na BSM. Sme manželia 4 roky. Nehnuteľnosť je manželova, avšak bez hypotéky.
Žijeme - žili sme ako keby sme boli každý za seba : on sám a ja+dieťa.
Momentálne sa udialo to, že počas hádky ma udrel.vykricali sme si komplet všetko. Mám vypadnúť a snažím sa to riešiť s chladnou hlavou. Vraj dostanem 50 eur na dieťa a môžem ísť.
Manžel pracuje ako zamestnanec vo Volkswagene tam má zárobok 1600 eur a popri zamestnaní pracuje po stavbách,ale nemá to oficiálne ako druhé zamestnanie.
Našla som faktúry nákupu materiálu aj na jeho meno, všetko a tam cement atď skrátka materiál a suma na zaplatenie 3 450€
Ďalšie faktúry 1500€, 2300€ atď atď atď a všetky na jeho meno
Čiže cena za materiál plus navyše k tej sume cena za prácu napríklad 1400€
A napríklad ja som z tých peňazí nevidela nič ani neviem kde ich dal/má.....
Počas riešenia BSM mi vykričal, že nemám na nič nárok. Keď sme manželia a on si ulial mesačne 4500 euro,pritom tiež sa finančne podieľam na chode domácnosti.
Budú mi k niečomu tie faktúry? Nevie že ich mám, každopádne je to nelegálna práca či?
Výživné určí súd a nie on.Material...tak vieš ako to je povie, že to kupoval pre niekoho známeho, rodičov, seba na dom, ak bude mať právnika či niekto mu dá rady vyzuje sa z toho.Ak by mal ten bočný príjem na účte čo určite nemá bolo by to lepšie.V každom prípade mu nepovedz, že ich máš...
Ano odkladaj si faktúry pre súd išlo to aj s tvojich penazi.Aký múdry da Ti 50 eur môžeš ísť. Neviem či sa to len mne zda a to som dospela už strašne veľa rokov že doteraz som si myslela že súd rozhoduje o vyške výživneho a nie nejaký pseudo otec že koľko bude platiť.Všetko čo by ho pred sudom mohla usvedčiť si odkladaj.A ta facka to udretie to by ho vyšlo poradne draho.Ak ťa ešte raz udrie išla by som do nemocnice na ošetrenia a s tým na policíu a podala trestne ozanmenie ešte aj teba aby neplati.Chudák prizemny ON je na to krátky aby hovoril že TI da 50 eur na dieťa to určite. Všetku špinu na neho pred súdom vytiahni.A bonus že na čierno robi to namoči do toho aj zamestnavateľa aj po ňom pôjdu ako že nelegalna práca na čierno. Ak nema ičo dič že podnikal a nema daňove príznanie ktore sa musi preukazovať pred súdom ešte väčšie problémy bude mať. Uplne by som mu to dala vyžrať cez súd až do dna. To by mal za tu facku. Skoda že si nešla na ošetrenie ked ťa udrel aspoň by si pre súd mala dalši papier.A toto veľmi zavažia aj pri striedavke aj stretavanie sa s otec a dieťa.Tam súd už prihliada ináč.
@alickapusinka súhlasím s vetou - Uplne by som mu to dala vyžrať cez súd až do dňa, ja tiež.
Autorka, koľko bude platiť tvoj muž, o tom rozhodne súd, nie on.
@alickapusinka on na stavby nemá zamestnávateľa,on to má ako ,,fušky,, sám za seba
@la_dolce_vita nemá živnosť, nič
Okrem platu sa do výživného rátajú aj majetkové pomery, kvôli takým špekulantom ako je tvoj muž 🙂. Takže s 50€ si môže vytreť zadok, bude mať možno aj 200-250€ výživné
ok ešte lepšie ukaž papiere sudu prosím nič mu o tom nehovor že máš tie papiere
faktúry vytiahnuť to treba na neho rovno pred súdom.A sám neveri to čo hovori že s plátu 1600 eur bude platiť výživne 50 eur.Asi si s teba robi srandu sám tomu neverí len ešte aby to nebolo 300 eur.Aby nebol prekvapeni nič mu netreba hovoriť o tých faktúrach že ich máš.
existuju tabulky kolko ma rodic prispievat na dieta, s tymi 50eurami prehanal. chcel ti ublizit. znamy pri nizsom plate platil 150e na 7r.dieta.
a ako pise alickapusinka zbieraj si rozne dokazy, nehovor mu nic. akykolvek utok hlas na policii, chod na osetrenia. cim viac dokazov tym lepsie pre teba a dieta. a nezabudni podat ziadost o vyzivne aj na seba. a urcite by som riesila to ze vas chce vyhadzovat na ulicu.mozno tu baby poradia ci ist na upsvar ci by oni vedeli nejak usmernit alebo riesit nejake centrum.
nepride mi ok, zeby vas mohol len tak vyhodit na ulicu aj ked je to jeho byt.
a aby ešte nemal problémy že robí na čierno že bez živnosti ON ešte zrejme nevie čo ho pred súdom čaka. Ved ho môžu aj vyšetrovať danovaci úniky na daniach.
@alickapusinka to vies ze budu 🙂 sud to nenecha len tak ked sa o tom dozvie
@alickapusinka a aké problémy by z toho mal? Zaplatí pokutu či ako
Aký sa robi múdry a je to obyčajne tupelo hlúpak.
za podnikanie na cierno: v § 251 definuje neoprávnené podnikanie ako trestný čin, za ktorý môže hroziť trest odňatia slobody až na tri roky, ak osoba vykonáva podnikateľskú činnosť bez oprávnenia a spôsobí tým väčšiu škodu. Ak je činnosť vykonávaná v rámci organizovanej skupiny alebo spôsobí značnú škodu, môže trest dosiahnuť až desať rokov.
a este si na nom zgustne aj danovy urad, zivnostensky urad a kto vie kto este
Pretože on vychádza len z príjmu od zamestnávateľa 1600€ mesačne. A tie peniaze za fušky 3000€-4000€ to mňa do toho nič. Tak preto mám tie faktúry,tam je vidieť, že kupoval stavebný materiál
@lauruska_sumienka ja som počítala len tie faktúry čo mám za materiál a je tam suma 23 tisíc euro
cenu stavebneho materialu neries, teba mozu zaujimat len sumy za pracu. ten material je majetok objednavatela jeho prac
aj pokutu ale však daňovaci ked po ňom pôjde tak môže skončiť vo vyšetrovacej väzbe a bude musieť doplatiť odkedy takto robil. ONI už zistia čo a ako a tam už to pôjde ako lavína never že to nechaju tak ako píšu ostatne čosi súd už potom sa bude zaujimať hlbšie.Kašľať naňho zbieraj dôkazia pred súdom na neho toto vytiahni.hej ale ak neičo robi nelegalne fušky bez živnostenskeho opravnenia je to trestný čin. Tieto papiere si nechaj pre súd.Chápeš.
@lauruska_sumienka ale ja nemám ako dokázať sumy za prácu,keď dostaval vyplatene na ruku. Ale podľa nákupov rôznych materiálov je vidieť, že pracoval
Pretože je tam aj popis že pán XX posielam Vám cenovú ponuku s Vašou 10% zľavou
no všetko toto si nechaj to su dôkazi
@alickapusinka mna len zaujima, ako by si mu to chcela dokazat z faktur za material... povie, ze to kupil pre znameho, lebo ma v stavebninach lepsiu cenu, ale znamy si to platil sam...kde je tam nelegalna praca?
Ešte aj náradie si pokupoval za tie roky čo sme spolu, práve na tieto práce - fušky, takže idem pohľadať bločky
Pásová píla za 450€
Podla nakupu materialu pracu proste nedokazes... naradie moze pouzivat doma... nic, co by sikovny pravnik nerozmetal... potrebujes nieco viac
tie faktury ti bohuzial budu k nicomu... kupoval kamosovi znamemu... dokonca ked povies ze chodi na fusky a ti ludia, u ktorych bol potvrdia jeho vyrok, ze to bola kamaratska pomoc nebude z toho nic... ale neodides s 50tkou...je na tpp takze dostanes normalne vyzivne na dieta
rieš to tak, aby sa ti potom nemstil spätne cez dieťa, ak vieš o nelegálnej práci tak ho tým skús pritlačiť doma, aby ste sa dohodli na výživnom a starostlivosti o dieťa a nie na súde... lebo on možno dostane nejakú pokutu ale potom si bude brať dieťa a tomu bude rozprávať hlúposti o tebe a štvať ho a to nechceš
to že nevieš dokázať nelegálnu prácu nevadí, ide o to, že má aj vedľajší príjem , áno môže sa vyhovárať, že kúpoval známemu, ale sudca nespadol z čerešne a takéto rozprávky počúva každý deň. Súd mu nejde dokazovať nelegálnu prácu, ale určiť výživné.
Tak dnes zajtra fusku má o mesiac nie..výživné bude z TPP.On povie, že si o fuskach a nákupe materiálu vedela a ešte ta budú spovedať ..z fusky musíš odrátať materiál..ak máš zaplatila by som si pravnika
@lucka_ke tiež by som to tak spravila a neťahala to na súd, ale pritlačila s tým muza
Nečítala som.vsetko ale kolegov muz plati vela na deti 😇 vydupala.a nejak vybavila skratka najst dobreho.pravnika plus ako na MK pisu spisat všetky náklady. Na dieta odkladat.blocky ak nepracujete viete si aj na seba vybavit vyzivne...ak date dieta do súkromnej skolky tie naklady tiez by mal.platit ale všetko záleží co.dokladujete a hlavne veeelmo dobry pravnik 😇

Ak ma muz faktury, mal by mat zivnost a ico. Tym padom podava danove priznanie, ktore predlozi sudu.