icon

Ako zvládnuť rozvod, aby dieťa netrpelo?

marvar
7. jan 2012

Ja a manželka sa rozvádzame. Máme 3 ročného syna. Ako to zvládnuť aby malý čo najmenej, alebo vôbec netrpel ............

diid
21. feb 2012

@szdan oni nastastie dieta este nemaju

diid
21. feb 2012

@nikuskacucuka ale to nebudete chodit k psychologicke na 2hod. s kazdym problemom. To teraz ani nemate problemy, uvidis ked pridu deti, nocne vstavanie, vycerpanost, choroby, menej penazi atd. On sa viac boji o mamu ze ju strati ako o teba, ty si teraz na vedlajsej kolaji a na tebe si svoju frustraciu vybija.

nikuskacucuka
21. feb 2012

@diid po dnešnom urážaní a vykrikovaní mi,čo som urobila alebo neurobila končím.nebudem s človekom,ktorému na prvom mieste je mama,ktorý sa ma nezastane a ktorý vyčíta všetko len mne a on nič. nikto na svete mi nestojí za to,aby ma takto ponižovali a urážali.nikto...

wrok
22. feb 2012

@nikuskacucuka hmm, mam presne opacnu skusnost... v hierarchii som pri manzelke nizsie ako jej rodicia, dokonca nizsie ako jej pes...

maminuska
22. feb 2012

@nikuskacucuka
@wrok nikdy ale skutočne nikdy nepochopím vaše konanie. Druhá strana si vás neváži, ponižuje a vy pomaly zo seba robíte blbcov ( prepáčte prosím ), neustále sa snažíte dat niečo dokopy čo ani nestojí za to.
K čomu ? Kvôli tomu aby si vás ten druhý znova ešte menej vážil , ešte viac po vás dupal ?
Som trocha nabrúsená ale zatra mám pojednávanie s bývalým manželom a preposielam emaily právničke ktoré mi písal bývalý aká som nemožné , neschopná a ja neviem čo ešte - myslíte si že si ma vážil? Ani tolko aby sa k matke svojich detí správal aspon trocha slušne.
Rozviedla soms a aj s postihnutým dietatom , a vy tu nemáte ani deti alebo len jedno a nariekate tu miesto toho aby ste jasne dali najavo že toto teda nie !!!!

macamac
22. feb 2012

@nikuskacucuka aha. no ja som myslela,či si náhodou neprehliadla nejaký problém.lebo niekedy sa nám zdá,že žijeme pohodový život-a zrazu bum. možno tvojho muža niečo zožieralo už dlhšie,možno to nosil v sebe-a potom po hádke mal "akože" dobrý dôvod na rozvod 😒 no dosť nečakané radikálne riešenie 😒

nikuskacucuka
22. feb 2012

@wrok tak sme teda dopadli.u nás bola svokra,robota ja a kamaráti,podla potreby . človeka to riadne se..e

nikuskacucuka
22. feb 2012

@macamac áno prehliadli,zobrala som si jedináčika závislého na jeho matke a otcovi,ktorého neznáša za to,že podvádza jeho mamu.každý problém sa dá riešiť,ale len s tým,kto hľadá riešenia a nie s tým,koho ešte aj v našom veku dokážu ovplyvniť rodičia.psychologička mala dnes pravdu

nikuskacucuka
22. feb 2012

@maminuska človek potrebuje čas, aby mu došlo pár vecí,ktoré prišli na neho v priebehu troch týždnov.až časom začne chápať skutočnosti a pravú tvár človeka,keď príde do takej situácie, v akej sme my. po vykrikovaní,urážaní,ponižovaní a klamstvách sa oči aj slepcovi musia otvoriť.len nie každému to chápanie tak rýchlo ide.

macamac
22. feb 2012

@nikuskacucuka ja chápem,že si v šoku a je to pre teba riadne zaucho.
ako píšeš-pomaly to opadáva,oči sa viac otvárajú. a možno prídeš do štádia,že mu raz poďakuješ 😉
a on bude banovať

maminuska
22. feb 2012

@nikuskacucuka skutočne ja všetkému rozumiem aj času že je to potrebné, ale preboha už sa nemieš dávat zhadzovat a nechat ponižovať.

nikuskacucuka
22. feb 2012

@macamac no možno aj to príde časom.uvidíme.ja som mu musela včera po tom všetkom,čo mi povykrikoval a poubližioval povedať,že ho nenávidím.jeho slová boli samá výčitka a práve vtedy som pochopila,že som bola celých 11 rokov nikto pre neho.aby som mu nekrivdila,tak teda ak nie toľko,tak posledné dva roky nikto.oči zatláčam okuliarmi,aby mi načisto nevybehli von z dierky 😀

macamac
22. feb 2012

@nikuskacucuka 😀 no vidíš-a už sa aj smeješ 😉 dobré znamenie 😉 🙂

nikuskacucuka
22. feb 2012

@maminuska stačilo.už stačilo. ja mám tiež len jedny nervy a nikto ma nebude urážať a vyhadzovať z bytu,kde je všetko , čo som si poctivo odrobila a makala na to x rokov. kto chce bitku,môže mať vojnu ako sa hovorí

nikuskacucuka
22. feb 2012

@macamac no načo plakať?ničím samú seba tým.počkám do rozvodu,zbalím nabytok,veci a všetko okrem stien a začnem od znova.aj ked to nebude ľahké veriť niekomu.už som dosť plakala,trápila sa,kým iní ktovie čo robili

wrok
23. feb 2012

plne suhlasim, clovek dokaze milovat az tak, ze prehliada, odpusta aj veci ktore by nemal... ale nastane situacia, kedy si musi povedat, ze mu za to osoba, ktora mu len ublizuje, ktora nie je schopna sebareflexie za to nestoji, ze si nou nenecha dalej nicit zivot...

marvar
autor
3. mar 2012

Otazka : moze manzelka aj ked niesme rozuvedeny, odist s dietatom zo spolocnej domacnosti? Ziadne domace nasilie tu nieje ! Mozem vobec daco spravit aby sa to nestalo? Dohoda s nou nieje mozna ale 🙂

maminuska
3. mar 2012

@marvar manželka nie je tvoj majetok . Može odíst zo spoločnej domácnosti kedykolvek sa jej zachce. Ak vezme dieta nie je to ani trestný čin , hlavne ak vieš kde je.
Môžeš rovnako ako ona požiadať o zverenie dietata do osobnej starostlivosti .

pastelka74
3. mar 2012

@marvar ...u nás celý rozvod trval asi 20 minút,nikdy sme sa s manželom nevadili,tak naša dcéra,vtedy mala 3 roky ani nevedela čo sa deje....dnes je v puberte a dáva nám to obom pocítiť a poriadne....nikto neuchráni deti pred tým aby netrpeli rozvodom rodičov....nás dobehla minulosť po desiatich rokoch....dcéra je agresívna na ex,aj na mňa a našich nových partnerov...vieš,každé dieťa je jedinečné,iné....to naše reaguje až teraz....je mi ľúto že ako manželia končíte,ale radšej zísť s kratšej cesty.....ako by malo byť pre vás oboch neskoro.....

nikuskacucuka
16. mar 2012

baby, ako si mám po rozvode zmaniť priezvisko?čo k tomu budem potrebovať?

zuzkaaaa
8. máj 2012

Tiež potrebujem poradiť, rozvádzame sa, dcérka je závislá na otcovy! stále sa pýta kedy dojde tato, teší sa keď sú spolu, ešte bývame spolu kým nepredáme byt a až potom sa rozvedieme, neviem si predstaviť ako vysvtliť malej že otec nepríde domov otec nebude s nami, v septembri nastupuje do škôlky bojím sa toho celého... neviem si to celé predstaviť :(

hradnapani
8. máj 2012

@zuzkaaaa budete to mat velmi tazke. to sa dietatu v takom veku proste vysvetlit neda. zazila som to na vlastnej kozi...
mozno by ste mohli tu otcovu nepritomnost vopred trochu trenovat, aby proste nevypadol z dcerkinho zivota zo dna na den, ked predate byt. Takze by napriklad mohol ist byvat on do nejakeho podnajmu a domov k vam prichadzat stale menej a menej a postupne a trpezlivo pripravovat malu na novu situaciu.
a okrem toho, je tu aj otecko na to, aby malej nieco vysvetloval, resp. vysvetloval nie je spravne slovo, skor pripravoval na novu situaciu... Ak to zostane iba na tebe, tak sa to napokon moze obratit aj proti tebe.
a obidvaja jej nezabudnite stale pripominat, ze ju velmi lubite a pred nou o tom druhom hovorte len v dobrom!

zuzkaaaa
8. máj 2012

@hradnapani on s ňou nie je veľa, ráno odchádza do roboty domov chodí okolo 5tej pol 6tej, a malá nám chodí do postele okolo pol 8mej a cez víkend sme spolu tiež máličko bud len tak doma sedíme alebo ja idem s malou k rodičom a on je furt doma, lenže malá sa stále vypytuje čo robí ocko, čo robí mmin? kde ide odko, kedy sa vráti? ocko ma nepolubil, ked odíde do práce a zabudne jej dať pusu, ona je ctlivka je po mne, a bojím sa že to bez plaču nezvládnem ani ja, bojím sa toho velmi :(

diiid
9. máj 2012

@zuzkaaaa
Myslim, ze vala zmien robite naraz. Ona zacina skolku, bude menit byvanie, otec nebude doma. Neda sa pockat s predajom bytu?
Znama to tak vyriesila ze ex chodil k detom po praci od tej 5-do 7 kazdy den a potom odisiel do podnajmu na noc to uz nevedeli. Ked spolu dobre nevychadzate mohla by si v tom case odskocit nakupit alebo do fitnes na hodinku -dve. Ak nechces aby ti liezol napr. do spalne tak zamkni ked budes prec. Nech ju okupe da nieco zjest a ulozi spat alebo pozru spolu rozpravku. Postupne sa to vyriesi, bude na vykendy chodit k nemu, zisti ze ma druhy domcek. deti tiez mala 3-4r. , neskor deti braval na veceru 1-2 krat tyzdenne a na vykendy ako chceli. a vies co? deti koncia vysoku skolu a oni sa dali znova dokopy, stahuja sa on k nej a bude asi svadba.

hradnapani
9. máj 2012

@zuzkaaaa chapem ta, kto by sa tejto situacie nebal? z toho co pises, tak otec sa zrejme nepretrhne od nejakej aktivity alebo prejavom citov smerom k dcere, takze to situaciu vlastne aj stazuje. Bolo by fajn, keby mohol za nou chodit casto aj po predaji bytu, tak ako tu pisala diiid vyssie.
No, velmi tazko sa radi... caka vas vela zmien, zmena bydliska, skolka, rodinne pomery... prilis vela na to, aby to maly rozumcek pochopil. Ja by som sa isla poradit za odbornikmi do nejakeho psych.centra, kde maju skutocne vela skusenosti s takymito situaciami a urcite ti najlepsie poradia, ako to zvladnut. Cim skor pojdes, tym lepsie. Pretoze je dost mozne, ze sa tam ocitnete aj tak, ked sa mala zacne pocikavat, zajakavat a terorizovat ta otazkami, (kde je? preco? a pod). Nehovorim, ze to tak musi byt, ale je to dost casty problem, ako reakcia na stresovu situaciu a potom sa to riesi tazsie. Drzim palce!

nikuskacucuka
11. máj 2012

babule, keď som sa dala zastupovať pri rozvode právnikom, príde aj mne domov niečo zo súdu,že kedy je pojednávanie,alebo to príde rovno právnikovi???

momko
12. máj 2012

ahojte, aj mna čaka rozvod, teda zatial čakam na navrh, ktory podal manžel a dosť sa toho obavam....
mame dve deti 5 a 1. uz nebyva s nami 2tyz. malemu vola len aby sa nepovedalo cca3x za tie 2tyz. na malu sa ani neopyta a to sme v jednej dedine. nechce uz byt s nami vsade rozprava ako som bola hrozna a neznaša ma. na manzelske poradne mam zabudnut. chcem sa spytat či ma niekto skusenost či musia suhlasit obaja alebo to prideli sud? čo mam robit ked mi pride navrh?

mery.maja
12. máj 2012

@nikuskacucuka malo by to prist pravnikovi a ten by ta o tom mal informovat....u nas to tak bolo sice neslo o rozvod ale tiez to bola právna vec

terka258
12. máj 2012

ja sa momentalne tiez teraz rozvadzam bohuzial ale ja mam broblem trosku iny.ja som s manzelom jeden rok a mam teraz maleho samuelka ma mesiac ake to preto ze moj manzel ma zbil ked som bola tehotna a v ziadnom pripade by som s nim nesla na ziadnu poradnu,robi dlhy a nepracuje a to vsetko zacalo po svadbe s nim nevidim vychodisko ale toto je lahsi pripad kedy sa da dohodnut len treba vela rozpravat spolu,a cesta sa najde urcite koli dietatu treba

momko
13. máj 2012

@terka258 tak tu by som nevahala ani chvilu, aby videl aj tvoj syncek nasilie doma tak to teda nie.....