Ako zvládnuť rozvod s nespolupracujúcou právničkou?
Ahojte, riešim rozvod, bývanie , hľadám prácu.... Našla som si právnicku, ale mám pocit že sme si nesadli ako ľudia... Je veľmi ostrá, mám pocit, že ide na súd obhájiť svoj štýl a neberie veľmi do úvahy aké náročné roky mám za sebou.... Už mi aj naznačila, že ak budem ,,komplikovať " situáciu nejde so mnou do toho.... Ale ja som úplne iný typ človeka ako ona... Ale na druhej strane sa bojím že to bez nej nedám..... Neviem čo robiť... Snažila som sa aby dala neutrálnu žiadosť o rozvod .... Ale aj tak je podľa mňa emotívna... A poznám svojho manžela a je to veľmi prchky manipulatívny človek.... ziadala som ju aby rozvod napísala tak, aby on robil problémy čo najmenej, predsa len ho poznám.lepsie ako ona... Ale mám pocit že ide silou mocou proste bojovať na ten súd.. aby si obhájila meno... . Poraďte ak máte skúsenosti.... Som naozaj v koncoch ako ďalej....
najdi si druhu, aky problem? ako mozes byt z toho v koncoch? ved ty si jej klient tak ju normalne vymen, ved si za to platis. ziadne listy ani upozornenia ani nic jej nepis.
ale druha vec je, ze podaniam na sud a ako ich treba pisat podla mna nemas sancu rozumiet - podania sa nepisu tak aby tvoj manzel nerobil problemy ale tak, ako sa v skutocnosti veci maju. to samozrejme neobhajuje fakticke chyby - to je jej chyba jednoznacne, ze si zle poznacila/nepocuvala, asi je neporiadna. fakt skus inde.
najdi si druhu, aky problem? ako mozes byt z toho v koncoch? ved ty si jej klient tak ju normalne vymen, ved si za to platis. ziadne listy ani upozornenia ani nic jej nepis.
ale druha vec je, ze podaniam na sud a ako ich treba pisat podla mna nemas sancu rozumiet - podania sa nepisu tak aby tvoj manzel nerobil problemy ale tak, ako sa v skutocnosti veci maju. to samozrejme neobhajuje fakticke chyby - to je jej chyba jednoznacne, ze si zle poznacila/nepocuvala, asi je neporiadna. fakt skus inde.
@bg92 tak situácia je už veľmi komplikovaná a velmi som na ňu spoliehala, že sa niekam pohnem.... Ale musím začať od znova v podstate... A všetko čo bolo v pláne padlo.... Budem musieť zmeniť celý prístup a plán....
@anonym_autor Nemám osobnú skúsenosť,ale tí,co sa rozvádzali tvrdia väčšinou,ze na rozhodovom súde sa perie špinavé pradlo a vtedy je dobré mať človeka, ktorý v tom "vie chodiť,,
@anonym_autor mna zastupovala dr. Katarina Drobná a neviem si vynachváliť prístup. Je to mlada advokatka ale velmi velmi sikovna a zaroven ludska.
@bg92 asi si si nevšimla, že advokátku má pridelenú z CPP, teda v podstate zadarmo a neplatí jej. Takže to nie je také jednoduché že "vymeň ju" . Ak autorka nemá peniaze, tzn. ked využila služby CPP, tak asi nemá na platenie nie lacných právnych služieb v reály.
@bg92 asi si si nevšimla, že advokátku má pridelenú z CPP, teda v podstate zadarmo a neplatí jej. Takže to nie je také jednoduché že "vymeň ju" . Ak autorka nemá peniaze, tzn. ked využila služby CPP, tak asi nemá na platenie nie lacných právnych služieb v reály.
@cacianka a ty si si asi nevšimla, že písala, že cpp jej iba dalo kontakt, ale platí si ju sama
@cacianka jediny kto si tu nieco nevsimol si ty 🙄
@baboobchod
@bg92 reagovala som na jej príspevok, 4. od začiatku diskusie

@mimirka32 áno, už na tom pracujem .... Nemám na výber, inak sa od neho nedostanem....
@anonym_autor veď zvýš na ňu hlas - slušne a stroho, aby nejednala zbrklo a nesústredene. Napíš jej list kde uvedieš jej pochybenia, a kľudne konzultuj je prístup aj v Centre. že si vážiš ich pomoc ale robiť také chyby v právnych podaniach sa nedá akceptovať, lebo to vypáli opačne a nie ako vhodný argument pred súdom, kde to protistrana poukáže ako pochybenie a teda celá obhajoba bude neseriózna, čo ťa v konečnom dôsledku môže poškodiť. teba aj deti.