icon

Bitka o dieťa

10. dec 2022

Keď sa rodičia "bijú" o dieťa a obaja ho chcú do svojej starostlivosti, zrejme len striedavka nám hrozí, však?

mogaa
10. dec 2022

záleží od okolností a od sudcu...ale je to jedna z možností....

pribinak
10. dec 2022

Súš posúdi rodicovke zručnosti a kompetencie rodičov a taktiež posúdi podmienky oboch rodičov, podľa toho rozhodne

Čo sa týka striedavky, tak veľa závisí aj od veku dieťaťa, pracovných podmienok rodičov

magdus89
31. dec 2022

@pribinak keď má dieťa 3 roky o chvíľu a on robí krátky a dlhý týždeň? Môžu schváliť striedavu?

pribinak
31. dec 2022

@magdus89 v takomto prípade si to neviem celkom predstaviť

magdus89
31. dec 2022

@pribinak no on ho ma stále keď má krátky týždeň tak ho má pondelok, utorok, sobota a nedeľa. Piatok mu neschválili ešte a stále ho chce..aby to bola tým pádom striedava.. a cez dlhý ho má streda štvrtok.
A čo som počula taká striedava neexistuje. Ja síce ešte nemám prácu ale aj tak ťahať 12 tky pri takom dieťaťu nechcem. Robila som tak a nebolo to dobre.

stannkas
10. jan 2023

Súd nariadi striedavú osobnú starostlivosť, len ak je to v najlepšom záujme maloletého dieťaťa, resp. ak je to v záujme dieťaťa a ak budú takto lepšie zaistené potreby dieťaťa. V praxi sa často stáva, že hoci obaja rodičia chcú mať dieťa v osobnej starostlivosti, resp. jeden z nich navrhne striedavú osobnú starostlivosť, súd mu nemusí vyhovieť a striedavú osobnú starostlivosť nenariadi.