Boj o dieťa - testy
Dobry den.som vydata a pocas manzelstva som sa zacala stretavat s jednym muzom a otehotnela som...dieta je jeho...manzel mi neveru odpustil a od zaciatku vedel ze dieta ktore cakam nie...berie ho ako svoje a dal mu svoje meno...biologicky otec ma vsak dal na sud a dozaduje sa priezviska a stretavania sa s dietatom.ma na to pravo ak my s manzelom s tym nebudeme suhlasit? Musim dat malu podrobit testom DNA ak svtym nesuhladime?.dakujem
Mne pride ako dobra blbost, zeby sud neuznal biologickeho otca. Ved on moze pred sudom tvrdit, ze o tom nevedel, ze ma dieta a podobne a teraz sa chce starat, lebo je to jeho dieta. A btw. Ty si bola neverna, urobila si si decko s inym a teraz mu chces odopriet moznost stretavat sa s dietatom? Ak toto slovenske sudy dovolia, tak je to len dokaz toho, aky sme "zastaraly", ked otcovia nemaju pravo ani na to starat sa o vlastne dieta. V prvom rade by som sa zamyslela nad sebou, ze co si to za cloveka, ked si spravis dieta s inym a teraz sa ani nechces podrobit DNA testom, pretoze predsa manzel odpustil. A keby neodpustil? To by si sa nechcela sudit s biologickym otcom o otcovstve a o vyzivne? Mozno je to tvoje dieta, ale rovnako je toho chlapa, s ktorym si spala a podla mna je moralne spravne sa zamysliet nad tym, ze aj toto je dosledok tvojej chyby a ten biologicky otec za to nemoze a vy mu prakticky s manzelom kradnete dieta. Neviem, co je to za cloveka, mozno uplny debil, ale vy s manzelom nie ste o nic lepsi, ak sa ani nesnazite spolupracovat a takto sa radis, ci vobec stat ma pravo na to zastavat aj prava biologickeho otca. Uvidis, ked sa to raz napriklad stane tvojmu dietatu, ci budes taka nadsena, ak sa nejaka matka zachova podobne a nebude chciet uznat tvojmu dietatu otcovske prava na jeho vlastne dieta.....
@andrea1112 nie, ako píše vroni, ak obaja manželia tvrdia, že dieťa je ich spoločné, tak bio otec má smolu. Súd ani nenariadi testy, lebo dieťa má otca. Jednoducho manžel má prednosť pred bio otcom.
@ah1234 máš pravdu. Čím ďalej tým viac sa stretávam stym že muži- otcovia sa chcú starať o svoje dieťa a veľa žien im v tom bráni. Fakt len my pošli penezi a nechaj nás napokoji. Strašne :(
@sendy1977 si si tym taka ista alebo si to len myslis?nic v zlom len ma to zaujima pretoze mi je to priliz lahke.to by som si ako zena neplodneho muza mohla odskocit samozrejme s jeho vedomim dat si spravit baby uznat ho za manzelovo a darca spermii ma smolu????to mi nejak nesedi
A este jedna vec preco takto mojmu bratovi nezamietli testy DNA a dceru si vysudil????
@stormie prosim ta nezavadzaj... splietas 2 odlisne pripady. svagrova mala asi nema zapisaneho ziadneho otca, tato mala ma mamu a otca manzela matky. to je zase "ja viem svoje" ale nevies.
@lolita555 nebude, neporovnavaj USA so SR, to su odlisne pravne systemy preboha....
@zuzanka.zuzu neprebohuj tak sme za opicami....
@andrea1112 sud NEZAPRIE ak terajsi otec a terajsia matka budu tvrdit ze su rodicmi
@stormie, ano. Sud neposudzuje moralku rodicov (pochybnu vo vsetkych troch pripadoch), ale vyhradne dobro dietata. Takze ano, ak manzel suhlasi, ze bude vychovavat kukucku, ma darca spermie smolu. A nabuduce neprasit vydatu zenu. Ze to nevedel neberiem. Snad neskace do postele s kazdou, co sa nanho usmiala a ani ju nepozna.
zeny vy si ani neviete predstavit aky precedes a obrovsky problem aj z praktickeho hladiska by vznikol, keby hocijaky muz chcel po vasom dietati krv lebo panko sa domnieva ze je otcom... vzdy sa v prvom rade haji zaujem DIETATA a v slovenskom pravnom poriadku existuju tzv. "domnienky otcovstva". uuuplne zbytocna diskusia, neexistuje... a ci vam to pride ako blbost alebo nezmysel na to az tak nezalezi 😉
@zuzanka.zuzu svagrove dieta ma zapisaneho manzela matky ako otca takze nehovorim o 2 dvoch roznych pripadoch. Je to to iste akurat svagor sa od narodenia o dieta aktivne zaujima zatial co u autorky prispevku nevieme ako to je kedze to zatial nenapisala
@stormie je uplne jedno ci sa zaujima alebo nie, ak sa pravny otec nevzda resp. matka sama neda ziadost tak si bio moze piskat
@zuzanka.zuzu tak sa asi pravnici mojho svagra a aj matky dietata mylia, necham vas teda v tom ze v tomto state je chlap za istych okolnosti iba darca spermii a svojich otcovskych prav sa nedovola
@stormie, podstatne pravdepodobnejsia je verzia, ze je tam niekde nejaky pes zakopany, o ktorom sa svagor nechcel zmienit. Napriklad taky, ze manzel matky je ochotny “spolupracovat“ (tj zapriet otcovstvo) Neviem si predstavit normalneho muza, ktory bude akceptovat cudzie dieta a zaroven suhlasit, aby sa stretavalo s biootcom. Ta tvoja historka ma viac dier nez emental...
@vroni ake diery mysli? prestav si ze cela rodina z toho nechapeme ale je to tak. manzelovi stav nevadi, o maleho sa zaujima, stara (asi preto ze im sa dieta dlho nedarilo? Neviem, nase domienky), matke tiez nie, byva u rodicov v inom meste ako otcovia a ti chodia na striedacku. Dieta ma 2 otcov, svagrovi zacal tento stav vadit aj koli pripadnym situaciam v buducnosti aj koli veciam teraz. S papierovym otcom nic neriesil, matka najprv protestovala a vyhrazala sa ale zistila ze jej to nepomoze
@stormie nemas pravdu, ale je nedela a ja som nerobila niekolko rokov koncipientku aby som tu marne na anonymnom fore presviedcala... ako napisala @vroni tak ty vlastne ani nemas sajn co v danej veci je.
autorke sme uz viacere odpovedali, ostatne je teoreticky hypoteticky z pocutia z rodiny z usa a podobne 😀 lucim sa.
@zuzanka.zuzu moj dalsi svagor asi tiez nerobil nadarmo sudcu najvysieho sudu aby nadarmo presviedcal ..... peknu nedelu prajem
@stormie tak je dobre, pozdravujem pana sudcu a nech si zopakuje obcana, asi druhy semester, rodinne pravo 😉 alebo ty nespravne reprodukujes co si pocula...
kolega mal manželku, ktorá ho podviedla a s milencom ostala tehotná...kolega musel podať rýchlo na rozvod, lebo keby boli ostali v manž. automaticky by bol otcom dieťaťa...dal na rozvod a manž. ako otca zapísala milenca - čo bol aj biol. otcom dieťaťa...
@mixichroch To je hlúposť...podľa našich zákonov je dieťa manželovo, aj keby ho splodil Herkules 🙂
@andrea1112 Ani v takom prípade nebude mať nárok na to dieťa, ani dieťa na jeho priezvisko. Také zákony sú u nás....podľa zákona je otcom manžel.
@cecilia68, ani ten svagor so svagrom sudcom najvyssieho sudu zatial nic nevysudil. Ale vysudi. Raz. Urcite, lebo medved. Uverim, az taky rozsudok uvidim. Zatial taky neexistuje a zakon nic take nepripusta. Takze zaradujem do kategorie: “svagrovho suseda syna pes“. Proste blbost, ale urcite sa stala, lebo tomu verim.
@cecilia68 ano na SR, matka suhlasi, manzel neriesi a svagor bude zapisany ako otec dietata. Ked sa tak aj oficialne stane a nezabudem na vas dam vam vediet, zatial pa a zakladatelke teny prajem pevne nervy lebo to ze ona nieco nechce neznamena ze bio otec sa svojich prav nedovola

@stormie vo svojom blogu tvrdi ze 10 mesiacov a je to pripad jej kamaratky, teraz pise ze to je ona.. no kazdopadne chudak pan manzel.