Čaká ma rozvod. Aké výživné mám šancu dostať na dve deti, ktoré sú na 2. stupni?
Ahojte ženy ako žijete s deťmi same?Ja som sama s dvoma deťmi na druhom stupni rozvod ma čaká ešte nemáme uznané vyzivne ale zaujíma ma aké vyzivne mate?Dá sa z toho vyžiť keď máte aj hypotéku a ste same na deti ?Zatiaľ nemám nič stanovené koľko budem dostávať ale iba ako takú predstavu ze ako sa to pohybuje
záleží od príjmu ocinka a jeho výdajoch... platí ešte nejaké alimenty okrem tvojich detí? inak čo som si tak všimla tak výživné sa pohybuje 100-150e/dieťa na druhom stupni/ mesiac
@deti95060810 nie nemá žiadne iné dieťa príjem ma cca 1300 v čistom moja predstava by bola okolo 350-400
@deti95060810 ano co tu sledujem, tak je to v tomto rozpäti.
toľko môžeš žiadať, ale reálne by som to videla na tých 300-350.
Hlavne tú tvoju predstavu podlož na papieri reálnymi nákladmi. Čiže daj si na papier všetky výdavky na každé dieťa - strava, krúžky, šport, oblečenie. To, čo neplatíš mesačne, z toho urob priemer na mesiac.
@melanta mam a vychádza mi napoly tých 400

Vyzivne sa vyratava podla platu otca... maximalne vyzivne (na vsetky deti dokopi) je do vysky 1/3 mzdy... ale prihliada sa hlavne aj na vek deti a aj na realne vydavky, ktore zena ma...takze uz si zacni skladat ucty za vsetko, co detom kupujes...od vybavy do skoly na telesnu, kruzky, lieky a doplnky stravy, potraviny, rezia, proste cokolvek okolo deti, nech vies tu sumu, ktoru budes pozadovat aj realne dolozit. A este aj keby muz zaraba 6000 mesacne - neznamena to, ze dostanes na deti 2000e... sud prihliada na REALNE naklady na dieta, na ktorych sa maju otec a matka podielat v rovnakej miere... zvysok ti neporadim, ale drzim palce a skutocne si dohliadni na odkladanie kazdeho uctu...