icon

Čaká ma rozvod. Aké výživné mám šancu dostať na dve deti, ktoré sú na 2. stupni?

16. máj 2022

Ahojte ženy ako žijete s deťmi same?Ja som sama s dvoma deťmi na druhom stupni rozvod ma čaká ešte nemáme uznané vyzivne ale zaujíma ma aké vyzivne mate?Dá sa z toho vyžiť keď máte aj hypotéku a ste same na deti ?Zatiaľ nemám nič stanovené koľko budem dostávať ale iba ako takú predstavu ze ako sa to pohybuje

anjelicek26
16. máj 2022

Vyzivne sa vyratava podla platu otca... maximalne vyzivne (na vsetky deti dokopi) je do vysky 1/3 mzdy... ale prihliada sa hlavne aj na vek deti a aj na realne vydavky, ktore zena ma...takze uz si zacni skladat ucty za vsetko, co detom kupujes...od vybavy do skoly na telesnu, kruzky, lieky a doplnky stravy, potraviny, rezia, proste cokolvek okolo deti, nech vies tu sumu, ktoru budes pozadovat aj realne dolozit. A este aj keby muz zaraba 6000 mesacne - neznamena to, ze dostanes na deti 2000e... sud prihliada na REALNE naklady na dieta, na ktorych sa maju otec a matka podielat v rovnakej miere... zvysok ti neporadim, ale drzim palce a skutocne si dohliadni na odkladanie kazdeho uctu...

deti95060810
16. máj 2022

záleží od príjmu ocinka a jeho výdajoch... platí ešte nejaké alimenty okrem tvojich detí? inak čo som si tak všimla tak výživné sa pohybuje 100-150e/dieťa na druhom stupni/ mesiac

autor
16. máj 2022

@deti95060810 nie nemá žiadne iné dieťa príjem ma cca 1300 v čistom moja predstava by bola okolo 350-400

anjelicek26
16. máj 2022

@deti95060810 ano co tu sledujem, tak je to v tomto rozpäti.

elizabet173
16. máj 2022

toľko môžeš žiadať, ale reálne by som to videla na tých 300-350.

melanta
17. máj 2022

Hlavne tú tvoju predstavu podlož na papieri reálnymi nákladmi. Čiže daj si na papier všetky výdavky na každé dieťa - strava, krúžky, šport, oblečenie. To, čo neplatíš mesačne, z toho urob priemer na mesiac.

autor
17. máj 2022

@melanta mam a vychádza mi napoly tých 400