icon

Chcem požiadať o zníženie výživného

kristinka1990
24. aug 2023

Dobrý deň chcem sa poradiť a pomôcť, nevedel by my niekto pomôcť zo žiadosťou na zníženie výživného,syn je pri otcovi ja platím mesačne 130eur výživné z rodičovského príspevku a ešte mám ďalšie dve deti,a chcem požiadať a zníženie výživného.

erikavesela
24. aug 2023

@mell27 to nie je dovod...to je setrenie...pretoze moze ist pracovat a to sa jej evidentne nechce, ved je na rodicaku, takze chce usetrit niekde, kde by sa dalo, aby vysla s peniazmi bez dalsej namahy...

huxy
24. aug 2023

@erikavesela mňa skôr zaráža aj fakt, že dieťa je v starostlivosti otca. Samozrejme nechcem nikoho súdiť. Poznám však prípad, kde žena nechala 2 deti otcovi, žije si svoj "lahký" život. A na tie deti viac menej kašle. Tá žena si ani nezasluzi oslovenie matka. Samozrejme, toto nemusí byť taký istý prípad.

kristinka1990
autor
24. aug 2023

@huxy ja som sa na syna nevykaslala nevieš čelí môj pribeh

huxy
24. aug 2023

@kristinka1990 ja to vôbec netvrdím. Však píšem, že toto nemusí byť ten prípad. Ale vždy ma napadne dotyčná "rodička", keď počujem že dieťa je v starostlivosti otca.

stanulienkat
24. aug 2023

Kazdy ma mat tolko deti, kolko uzivi.

anjelicek26
24. aug 2023

Preco je dieta u otca je momentalne irelevantne. Ty ako druhy rodic mu mas zabezpecit dostojny zivot. Kedze mas doma este babatko, tak ti ostavaju vikendove brigady, ked muz postrazi. Ale na tych 130€ to bohate staci.

ropucha6
24. aug 2023

A to dieta ma teraz nejest, ze ty si na RD? Chod do roboty alebo brigaduj cez vikend. Aby ti sud naopak este vyzivne nezvysil…

erikavesela
24. aug 2023

@huxy ja tiez taku poznam...dokonca na sude povedala, ze je rada, ze ich ma z krku...

huxy
24. aug 2023

@erikavesela 😲 to je sila

chillibubble
24. aug 2023

@erikavesela neviem no, odist od pol rocneho babatka sa mi zda strasne skoro.

huxy
24. aug 2023

@chillibubble ako odísť? Tak hádam to dieťa má aj otca, ktorý by v čase kedy by žena šla na brigádu, sa mohol kľudne o to dieťa postarať.

chillibubble
24. aug 2023

@huxy ale to by musel ist na matersku. takze by cast prijmu aj tak vypadla. a napr. szco neviem ci moze ist na matersku. pripadne urcite nie kazdy zamestnavatel s tym suhlasi.

huxy
24. aug 2023

@chillibubble prečo by musel ísť na materskú??? Píšem o brigáde, alebo nejakom privyrobeni, nie Full tíme prácu.

chillibubble
24. aug 2023

@huxy ked chlap pride napr. o piatej vecer z prace, tak ten vyber brigad by bol pre zenu asi dost obmedzeny. ale mozno take su, neviem. a tiez by musel byt muz ochotny, a ktovie ci ten jej by bol. ano, su chlapi co komplet obriadia dieta a este aj s radostou. ale stale je dost takych, co sa s nim maximalne vecer trochu pohraju.

huxy
24. aug 2023

@chillibubble chápem. Ale jednoducho žiadať zníženie výživného nie je pre ňu riešenie. Hlavne v dobe, keď všetko šlo hore. Neverím, že by na súde pochodila. Riešením je zvýšiť si príjem.

zafir01
24. aug 2023

@erikavesela aj ja takú poznám .. moja mama 😒 ..síce sme so súrodencami mali 9 ,12 a 15 r . Ale presne na súde povedala ,že sa o nás už starala dosť a je rada ,že nás má z krku .
Výživné nikdy neplatila .otec to od nej nechcel .

chillibubble
24. aug 2023

@huxy hej, samozrejme ze je nonsens ziadat znizenie.

erikavesela
24. aug 2023

@chillibubble to dieta urcite par hodin vydrzi s otcom...

erikavesela
24. aug 2023

@zafir01 je mi to moc luto...moja matka to sice na sude neurobila, lebo nasi sa nerozviedli, ale ku mne da tak spravala...niektore zeny by nemali byt matkami

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
luccija
25. aug 2023

@kristinka1990 na nete máš vzory tak si podľa toho napíš a opis situáciu prečo ziadas...

nika523
29. aug 2023

Ženy vy ste choré čo tu píšete, že sa jej nechce robiť a neviem čo veď je na materskej, stará sa o ďalšie dve deti, šibe vám či čo? Absolútne neviete prečo je to dieťa pri otcovi, koľko zarába ten otec atď a idete súdiť? Pýtala si radu a nie vaše,, múdre" reči, tu to je ako spolok bosoriek 🙉

nika523
29. aug 2023

@kristinka1990 samozrejme že môžeš požiadať o zníženie výživného, nájdi si vzor na internete a odnes do podateľne na súd, napíš tam všetky dôvody a všetko podľa vzoru. Podanie na súd je zadarmo, neplatí sa nič

mimka1402
30. aug 2023

@nika523 Chce sa zbaviť zodpovednosti, to isté čo by som sa písala mužovi. Ak nevie používať ochranu hold, mrzí ma to, ale nemá dôvod aby jej ďalšie dieťa trpelo tým. Len tak v dnešnej dobe dieťa nedajú otcovi, stále sa preferuje matka. Takže očividne je vec jasná. Načo si ďalšie deti robila ak o jedno sa vlastne de facto úplne nestará a výživné by ešte znížila? 🙂 Kto ju nútil si robiť ďalšie deti? No nikto. Vždy platí, že dieťa by nemalo trpieť na úkor rodiča. A tu, ak to nevie platiť je iba jej chyba. Mala si to uvedomiť predtým než si spravila ďalšie dve deti. To nie je, že jedno sa šmykne.😀 Ale vedela, že stále má dieťa v starostlivosti muža, takže finančne cca 25r stále bude platiť naň a možno aj viac... No rozhodla si zväčšiť rodinu. Super, ale nech sa zariadi. Ani v diskusii keď sa rieši muž ktorý neplati alebo by mal platiť sa nerieši koľko zarába rodič u ktorého je dieťa. Spraviť si dieťa vie každý, ale postarať sa? To už nie.

daniela1911
30. aug 2023

@nika523 či ako si to predstavuješ ty? Keď autorke nevyjde vzťah, tak si nájde tretieho chlapa, a zas bude mat dieťa (lebo šak to sa patrí a treba si chlapa poistiť - rozmýšľanie 70% žien), a čo s tými už troma deťmi? Tie nemusia jesť kým bude zas autorka mimo prácu?
V dnešnej dobe chodia dosť SLUŠNÉ peniaze od “štátu” či už tehotenské, materská je 75%, potom vyšši rodičovský 473 €, plus prídavky na 2 deti to má zas 593€ mesačne - 2,5 roka.
Už mám pocit, že deti začínajú byt biznis pre vypočítavé matky.

nika523
30. aug 2023

@daniela1911 nijako si to nepredstavujem lebo nepoznám okolnosti ani život danej osoby ale vy tu asi áno

nika523
30. aug 2023

A nie je ani pravda ako tu poniektoré píšete že rodičia sa majú podieľať polovicou na životné náklady dieťaťa toto absolútne nie je pravda, nič o tom neviete a píšete tu dristy

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
huxy
30. aug 2023

@nika523 nič o tom nevieme? A píšeme drísty? Pred 2 mesiacmi som mala pojednávanie za zvýšenie výživného. Tak očividne ani sudkyňa nevedela, o čom.hovori 🤦‍♀️

nika523
30. aug 2023