Chcem požiadať o zníženie výživného
Dobrý deň chcem sa poradiť a pomôcť, nevedel by my niekto pomôcť zo žiadosťou na zníženie výživného,syn je pri otcovi ja platím mesačne 130eur výživné z rodičovského príspevku a ešte mám ďalšie dve deti,a chcem požiadať a zníženie výživného.
@nika523 Drísty píšeš akurát tak ty. 130 eur na dieťa sa ti zdá nadštandardný blahobyt?
Dospelý človek má zodpovednosť za svoje rozhodnutia a svoje činy. Aspoň by teda mal mať.
Neriešime, prečo je dieťa ubotca, i keď je to nie bežné. Riešime, že suma 130 eur na dieťa je sotva postačujúca od jedného rodiča a nie, že ju ešte budem žiadať znížiť.
To prvé dieťa potrebuje jesť, bývať, obliekať sa, chodiť do školy, mať nejaké záujmy a aktivity bez ohľadu na to, že jeho matka má ďalšie dieťa, deti, že momentálne nepracuje? Tie náklady na život to dieťa bude mať, i keby rodič vážne ochorel, vyhorel, či stalo sa čokoľvek iné.
Áno, môžu sa znížiť, ak nastane skutočne tragická situácia. Avšak, niekto ich zaplatiť tak či onak musí. Ak sa v takej situácii ocitla autorka, nech sa obráti na súd a uvidí. Ak to však je len z dôvodu, že pribudli ďalšie deti a ona nepracuje, lebo sa o ne stará, no hold smola!
@nika523 Prečo nemôže chodiť do práce? Nebola by ani prvá, ani posledná pracujúca žena s malým dieťaťom. Tak buď premýšľam a plánujem a nesiem zodpovednosť, alebo nesiem tu zodpovednosť tak či onak. Sedieť doma s deťmi 3 roky je možnosť, nie povinnosť. A našťastie to vedia i sudcovia.
Každý rodič prispieva podľa svojich možností, schopností a majetkových pomerov nie že každý rodič rovnakým dielom taký je zákon, toto som písala že sú dristy
@fotoportret lenže toto jej žiadny súd nenariadi že má ísť do práce keď je na MD a žiadať o zníženie výživného môže lebo to že je na MD je dôvod
Pokým prebehne súd, už na MD nebude.
@nika523 nemáš reálnu skúsenosť, vytiahla si niečo "staré", takže tvoje komenty sú úplne irelevantné
Áno, nemusia sa podieľať presnou polovicou. Ale tých 130 ani zďaleka nie je polovica nákladov na dieťa, chápeš???
A ďalšia vec, zohľadňuje sa aj to, s kým dieťa žije v domácnosti, teoreticky by rodič ktorý s ním nebýva, mal prispievať viac. I keď v praxi sa to často nedeje.
Napíšem to ešte po lopate, aby z tých skoro 600€, mala autorka problém poslať 130€ pre syna je hanba.
Skôr to tu zaváňa nátlakom od nového partnera, ktorý sa sťažuje, že autorka “míňa” peniaze mimo ich domácnosť. A tu sme zas pri otázke, prečo novy partner neživí svoje dve posledné deti väčším podielom z príjmu, keď jeho partnerka ja na RD? Ta istá situácia, ale to už nevadí…
@mell27 čo čakala od MK? A čo má čakať jej prvé dieťa od matky? V prvom rade sa má rodič postarať už o deti ktoré má, a nie narobiť si ďalšie a nerozmýšlať, z čoho bude to prvé žiť. Nie je jej povinnosťou mať 2,3 deti. Ale postarať sa už o tie narodené. Mám súcitiť so ženou, ktorá kašle na svoje dieťa? (nie, nevieme, čo sa stalo, prečo je s otcom, nebudem ju súdiť, to nie je na mne,) ale ak by som už jedno dieťa mala, tak sa snažím, aby jemu nič nechýbalo, a nie spraviť si ďalšie a potom ho odstaviť, pretože na to nemám.
@fotoportret och bože neviem prečo lebo ju nepoznám, ja len píšem že môže dať na zníženie lebo má na to nárok tak isto má nárok byť do troch rokov na MD a žiadny súd jej nepovie že má ísť od detí do práce keď je na MD a nemusí prispievať polovicu, každý prispieva podľa svojich schopností, možností a majetkových pomerov a sme na Slovensku nie v Taliansku tu je MD tri roky

Minimálne výživné je v súčastnosti myslím 36 eur a áno to že je žena na MD a nemôže chodiť do zamestnania je dôvod na zníženie výživného