icon

Chcem sa rozviesť a bojím sa, že urobím chybu

24. sep 2023

Neviem ako a kde začať. Ale začnem asi tým že sa chcem s manželom rozviesť. No veľmi sa bojim. Bojim sa reakcie manžela,rodiny a známych. Bojim sa že urobim chybu. Neviem ako dalej.
Manželmi sme 5 rokov.
Manžel je ku mne milý, láskavý, stará sa o mňa. Mám ho rada no mám pocit že láska to nieje.
Milujem muža s ktorým som bola vo vzťahu pred vzťahom s manželom a veľmi by som sa k nemu vrátila,on citi to isté,napriek diaľke ktora medzi nami je a rokov ktoré prešli ( 12 rokov).

S manželom nemáme deti chceli sme no nejde to. Ale myslím si že je to aj tým že aj napriek tomu že ma v posteli uspokojí, necítim žiadnu vášeň a sex poväčšine bol s dôvodu aby sme mali dieťa. Ano viem že to nieje správne. Myslela som ,že ak príde dieťa niečo zase nas spojí a bude to iné.
No potom sa mi ozval bývalý a ja neviem ako ďalej.
Bojim sa urobiť krok ,neviem či sa nemýlim, či to nieje len poblaznenie ( aj ked pochybujem) bojim aa reakcií rodiny a v neposlednom rade bojim sa ze mojmu manzelovi ublizim a to naozaj nechcem pretože mam ho rada a nikdy mi neublizil.

Myslím si ze sa vi vztahu obaja le trápime. Aj keď som sa ho neraz pýtala ci je šťastný povedal že áno je.

Strana
z3
pimpulienka
28. sep 2023

Dosť nefér voči manželovi.. ale nech si každý robí ako uzná za vhodne..

lilivar
28. sep 2023

Vztahy sa menia a najprv to je vasen, laska a potom sa to meni na doveru, spolahlivost, najpriatelstvo. Tazko ti poradit, ty vies co citis. Pokial ale mas vedla seba niekoho, na koho sa vies spolahnut, porozpravat, kto ti rozumie, rozosmeje ta, s kym sa citis bezpecne, nezahadzuj to kvoli par-tyzdennemu vzruseniu. Zial laska sa rokmi meni prave na tu doveru a taky celkovy pocit "domova".

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
vivienkalejova
28. sep 2023

Podľa toho čo píšeš mala bi si zos svojim mužom začať ako ste začínali od znova a najist si k sebe cestu ktorá bude viesť aj do budúcnosti viem je to ťažké ale nechať muža kvôli bivalemu nieje zodpovedne možno sa snim poblaznis,vyblaznis a tá odkopne a budeš ľutovať a hlavné si urobíš veľkú hanbu pred tvojou rodinou,a známymi a ty nakoniec budeš ťa najhoršia a určite nie jedna žena bi ti závidela akého máš muža s jeho charakterom ktorý v sebe má vieš čo predstav si že si na jeho strane a ty o ničom nevieš a on bi sa rozhodol pre bývalú ako bi si sa zachovali ty ?

vivienkalejova
28. sep 2023

Podľa mňa snim potrebuješ len zažiť to čo ste ešte nezažili a bi si aj ty sama pochopila či budeš schopná bez neho byť lebo podľa toho čo píšeš ťa ťa on ľúbi len v tebe je ten nepokoj

lindus555
30. sep 2023

Nevracaj sa ku nemu tvoj ex musel spraviť niaku chybu keď ste sa rozišli kde bol do teraz zabával sa z ďalšími prečo sa neozval skôr manžel ťa miluje ale ex môže mať dobre premyslené čo robí tvoje rozhodnutie ale ak sa vrátiš k ex tak oľutuje s

aurora33
30. sep 2023

@lindus555 ty sa nauč gramatiku

hefo
30. sep 2023

Ako tu už padlo, nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky.

Ak nemôžete mať deti z dôvodu, ktorý by s niekým iným nebol, a ty chceš mať deti, to by dôvodom na rozvod/rozchod mohlo byť. Ale rozvod preto, lebo niekde tráva vyzerá zelenšie, je nezmyslom. Ona býva zelenšia len z diaľky, a naviac, opakovaný vzťah s tým istým človekom málokedy vyjde. Keďže ten vzťah sa rozpadol z nejakej príčiny, a je otázkou, či naozaj táto príčina pominula, alebo si to len nahováraš pod vplyvom emócií či hormónov (veľmi často človek, pri ktorom sa "zapaľujú lýtka", nebýva dobrým partnerom na spolužitie).

Skákať priamo z jedného vzťahu do druhého je veľmi nebezpečná vec. Po rozchode/rozvode je psychológmi veľmi odporúčané držať tiež tzv. vdovský čas (aspoň niekoľko mesiacov až rok), ako po smrti partnera, aby sa človeku utriedili myšlienky a city. Aby to ešte neskončilo tak, že po zmene budeš zas ľutovať, ako bolo dobre s predošlým.

Strana
z3