icon

Chcem sa rozviesť a bojím sa, že urobím chybu

24. sep 2023

Neviem ako a kde začať. Ale začnem asi tým že sa chcem s manželom rozviesť. No veľmi sa bojim. Bojim sa reakcie manžela,rodiny a známych. Bojim sa že urobim chybu. Neviem ako dalej.
Manželmi sme 5 rokov.
Manžel je ku mne milý, láskavý, stará sa o mňa. Mám ho rada no mám pocit že láska to nieje.
Milujem muža s ktorým som bola vo vzťahu pred vzťahom s manželom a veľmi by som sa k nemu vrátila,on citi to isté,napriek diaľke ktora medzi nami je a rokov ktoré prešli ( 12 rokov).

S manželom nemáme deti chceli sme no nejde to. Ale myslím si že je to aj tým že aj napriek tomu že ma v posteli uspokojí, necítim žiadnu vášeň a sex poväčšine bol s dôvodu aby sme mali dieťa. Ano viem že to nieje správne. Myslela som ,že ak príde dieťa niečo zase nas spojí a bude to iné.
No potom sa mi ozval bývalý a ja neviem ako ďalej.
Bojim sa urobiť krok ,neviem či sa nemýlim, či to nieje len poblaznenie ( aj ked pochybujem) bojim aa reakcií rodiny a v neposlednom rade bojim sa ze mojmu manzelovi ublizim a to naozaj nechcem pretože mam ho rada a nikdy mi neublizil.

Myslím si ze sa vi vztahu obaja le trápime. Aj keď som sa ho neraz pýtala ci je šťastný povedal že áno je.

majkamasar
27. sep 2023

Vies co je podstatou manzelstva? To ze sa stale zamilujes do toho isteho cloveka. Tak ako ti tu pisali nevies aky bude ten tvoj byvaly. Ak mas dobreho mamzela tak hladaj zasa to co bolo na zaciatku to krasne.

renyga
27. sep 2023

Smiem vedieť, kde bol bývalý, keď bolo treba bojovať o Vás? Prosím buďte opatrná, aby ste sa nesklamali.

elly23
27. sep 2023

Ak si uz manželovi načrtla rozvod a vyjadril sa ok, bude pokoj, mala by si sa porozumel predovšetkým s ním. Pokúsila si sa zamyslieť, prečo ste sa vzali? Čo vás spojilo? Neviem ako veľmi si si priala dieta, ale neprenášaš svoje sklamanie, že sa vám nedarí na manžela a odmietaš ho?

maminkadeticiek
27. sep 2023

Bez ohladu na byvaleho,rozved sa lebo vztah s manzelom skoncil.Netrap seba a ani jeho.Aj tie deti pre nieco asi nemate.Drsim palce.

aurora33
27. sep 2023

Preco si si manžela vlastne vzala?

19mylittlepony83
27. sep 2023

Boze, chudak chlap

luizina
27. sep 2023

Ja nechcem byt hnusna, ani nic proti tebe, ale ano, rozved sa. Tvoj chlap si zasluzi zenu, ktora ho bude lubit. Pisem ti to preto, lebo aj ja som bola v rovnakej situacii, az na to, ze ja som nemala v hlave ineho chlapa. Moj muz bol dobry, staral sa, ale ja som ho prestala po case lubit, tak som mu dala slobodu. On ma teraz inu zenu, ma dieta ktore chcel (ja som uz druhe nechcela) a je spokojny. Bavime sa spolu do teraz, chodime ich sem tam pozriet, zavola mi, ked potrebuje napr niekam odviest, alebo pozicat auto, ak ma svoje pokazene a ja viem, ze sa mozem na neho obratit, ked by som ja, alebo dcera nieco potrebovala. Proste sme ku sebe nepatrili a urobila som dobre, ze som sa s nim rozviedla. Obaja sme spokojni a tak by to malo byt. On by pri mne ostal, ani sa nechcel rozviest, ale ja som vedela, ze to tak bude lepsie pre oboch a aj je.

domca2705
27. sep 2023

Podľa mňa to nevedie nikam... Rozved sa, trápiš seba aj manžela. Deti nemáte. Radsej by som bola sama ako v takom vzťahu pokračovať. Dokedy by ste týmto štýlom pokračovali?..

domca2705
27. sep 2023

A čítala si si po sebe to co si napísala?
Keď už to manželstvo nechceš zachrániť, čo zjavne nie, podaj žiadosť o rozvod. Zbytočne tu diskutovať. Koniec, bodka... Alebo ostan s manželom a hraj mŕtveho chrobáka 😏

hendikep
27. sep 2023

podla mna by si tak nezreli ludia ako Ty vobec nemali nikoho brat … “ myslela som si ze dieta nas spoji” to ako vazne? od zaciatku vies ze to nie je ono tak preco si si ho brala? aby si neostala na ocot? alebo preto ze Ta byvaly prave nechcel? podla mna budes lutovat ale podla popisu manzela si on zasluzi nieco lepsie

patress112
27. sep 2023

Otázka je, či toho ex fakt miluješ alebo to je len pobláznenie. To si musíš ujasniť. Viem, že ste chceli dieťa, ale ak by si sa chcela naozaj rozviesť, v Tvojom prípade je asi výhoda, že ho nemáte, je to veľký záväzok a už by vás to dieťa spájalo navždy. Avšak ja by som to ešte nehádzal do koša, skús nejakú partnerskú poradňu, prípadne odporúčam knihu 5 jazykov lásky od Garyho Chapmana. Možno by pomohlo aplikovať veci aj z tejto knihy 🙂

hendikep
27. sep 2023

@zuzanapjat presne … a velmi rychlo by bola iskra späť 😂 poznam z vlastneho zivota

any_soj
27. sep 2023

Ahoj. Reagujem na toto tvoje:
"Ako zistím co je skutočná láska 😥"
Odporúčam podcast Ako si nezobrat teľa, prvá časť je 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Je o tom, čo si všímať, ako zistiť, či je daný človek schopný milovať - čiže schopný skutočnej lásky. Pusti si to v prvom rade so zameraním na seba. Lebo hľadať skutočný lásku je v prvom rade o tom milovať skutočnou láskou 🙂
https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-...

any_soj
27. sep 2023

Ešte dve veci - píšeš, že na čas odísť by bol problém aj z finančného hľadiska. Ako by si to teda riešila v prípade rozvodu?
A... Každé prirovnanie je len prirovnanie, nie je dokonalé, ale - vzťah je trochu ako kopať studňu... Ak začneš každú chvíľu inde, na konci máš len kopu dier, ale vodu žiadnu.

patress112
27. sep 2023

@any_soj podla mna môže byť aj chyba v ich "jazykoch lásky" - o tom je tá kniha. Každý si váži iné prejavy lásky. Konkretne je 5 jazykov - slová uistenia, skutky služby, sústredená pozornosť (stráveny čas), fyzický dotyk a a darčeky. A napr žena ktorá ocení ked jej muž pomôže s niečím, sa bude cítiť nemilovaná, aj keby jej každý mesiac muž kúpil nové auto. A žena ktorá si cení, ked ju chlap vypočuje a podporí (slová uistenia) nebude veľký význam prikladať tomu, ked muž bude robiť domáce práce ale nebude sa jej pýtať ako sa má a čo ju trápi 🙂 Toto je extrémne dôležité aby v každom vzťahu fungovalo, aplikácia týchto jazykov lásky do vzťahu dokáže mať priam zázračné účinky. A inak, okrem knihy je aj test 5 jazykov lásky napr na vztahovo.sk 🙂 to len keby si niekto chcel zistiť aký je ten jeho jazyk lásky. Väčšina ľudí ma jeden primárny, niekedy (môj prípad) majú aj sekundárny, ktorý je skoro rovnako dôležitý ako ten prvý.

A posledná poznámka - jazyk lásky dosť ovplyvnuju aj životne skusenosti, napr z detstva. Ja som od otca nikdy nepočul nejakú chválu, 99% času ma len kritizoval, hovoril aký som neschopný atd. A ani sa mi nevenoval. Preto môj jazyk lásky sú slová uistenia a sekundárny je sústredená pozornosť. A ked človek cíti od partnera alebo iných ľudí prejavy vo svojom jazyku lásky, vtedy sa cíti milovaný 🙂

patress112
27. sep 2023

@any_soj a to prirovnanie je veľmi dobré, budem ho používať 🙂

kassandra25
28. sep 2023

Tvoj príspevok je ozaj niečo strašné. Karkulka v rozprávke , kde na ňu striehne vela princov a ona si nevie vybrat, lebo je tu ďalší a rozhodla sa urobit z toho rozprávku ako kazdá správna sliepka. Napísem ti nie to, co ostatne, lebo vsetky zobu v slepiciarni a poslusne píšu, čo chceš čítať. Napíšem ti: áno, rozveď sa, ako si to velakrat manzelovi vykricala, ze rozvedme sa a ano, chod za muzom , ktoreho milujes - ako si nas tu cudzie zeny na stranke mk s tym oboznamila a ano, lutuj a nelutuj si co chces - ako si nam opisala tvoje vlastne psychicke rozpolozenia. Svet je jednoduchý, rob, čo chceš.

pieces
28. sep 2023

Láska je rozhodnutie...

ivec16
28. sep 2023

za mna si musis ty najskor upratat v hlave… podla mna robis chybu… svoje stastie nepostavis na nestasti ineho… ex uz sancu mal, je od neho pokritecke, ze teraz ti rozbija manzelstvo… ak sa aj rozvedies, podla mna nebudes ani s jednym z tychto muzov… a stastna budes ked uzavries neuzavrete vztahy a prestanes si namyslat ze s chlapom ktory o teba nezabojoval ked mal ti bude lepsie

sono2
28. sep 2023

Nevidím jediný dôvod ostať

zoeeoz
28. sep 2023

A to kolko ste mali rokov vtedy ked ste randili ked to bolo pred 12r?

slnecnica11
28. sep 2023

Presne na toto som myslela aj ja.Skuste pár mesiacov žiť každý sám.Ak sú drahé podnajmy,tak skús nájsť len izbu na podnájom,Veľa šťastia 😊

lidia73
28. sep 2023

len aby to nebolo tak, ze mas zaslepene oci niecim, co ani nemusi byt tak ako si myslis. no ked si napisala, ze k manzelovi necitis nic, nema podla mna vyznam v takom vztahu ostatavat. ublizujes mu uz len tym, ze si s nim aj ked nechces

adrianka2606
28. sep 2023

Keď je koze dobre, ide na ľad, aby si nohy polámala 🙂

ivet78
28. sep 2023

Napisem ti aj ja. Ja som s manzelom 26 rokov. Su kasne ze kranse chvile, ale su aj horsie. Ale ty mi prides ako rozmaznane decko. Nepaci sa ti jedna hracka, tak ju odhodis a ides za druhou. Nechcela by som ta mat doma ani ako partnerku ani ako dieta. Lebo pises ze tvoj muz je k tebe prijemny a dobry, a ty napriek tomu si vypisujes z byvalym. Mas sex len za ucelom splodit dieta.
Keby sa ti byvaly neozval, bolo by vo vasom manzelstve vsetko v poriadku? Daj si tuto otazku. Je mi uz teraz lito tvojho manzela. Lebo snazi sa ti dat vsetko a ty hladas iba na vsetkom chyby. Lebo si nevyzreta a nevies co je laska.?! Tak naco sa taketo dievcata vydavaju. Ked nevedia co je laska. Naco si sa vydavala? . Aby si nebola sama.?

lulu1812
28. sep 2023

Ked je nejaky byvaly asi je aj dovod preco ex je...dvakrat do tej istej rieky nevstupis...skus si dat z manzelom na papier jeho pre a proti...a sama uvidis co chces. V kazdom pripade radsej z kratsej cesty ako s dietatom..viem o com hovorim. Kludne napis ss 😉

katkami123
28. sep 2023

Pripomínaš mi moju spolubývajúcu z výšky. Emocionálne nevyzretá čudáčka, ktorá podvádzala manžela, ktorý by jej dal všetko s milencom, ktorý ju mal hlboko v paži. Nakoniec ju odkopol aj milenec, aj manzel to vzdal.
Sú také ženy, ktoré si o sebe myslia, že každý chlap z nich bude taký hotový ako ich súčasný. Len si začni s bývalým, za rok/ dva ťa hneď vráti do reality. Ktorý chlap si bude vážiť zenu, ktorá nevie čo chce a behá od jedného k druhému? Dobrá len na pobavenie, narozprávať rozprávky , nech dáš a nič vážne. Určite si ex nebude vešať na krk takú problémovú ženu.

2006_1211
28. sep 2023

Chudák tvoj manžel rozved sa s ním zaslúži si ženu ktorá ho bude milovať. Takto to nemá význam aby sa trápil kvôli tomu ze miluješ niekoho iného

anika2007
28. sep 2023

myslim ze si mylis lasku so zalubenostou.len aby to nedopadlo tak ,ze ,zanechas muza ktori ta lubi,obetuje sa pre teba,rozvedies sa.vhupnes do dalsieho vstahu,ten ti nevyjde,a potom zostanes sama,opustena.a ked sa budes chciet vratit ,uz sa nebude dat.

k47
28. sep 2023

Mna by zaujimalo, ci ste aj skumali, preco sa vam nedari mat dieta. 5 rokov je strasne dlha doba, ak ste sa aspon polovicu z toho aj snazili. A fakt neverim, ze to je "z nedostatku vasne". Bud mavate nechraneny sex v plodne dni alebo nie.
Urcite mi nepride ako dobry napad mat teraz dieta, ked mate nefunkcny vztah. Ale dalo by ti to nejake odpovede, podla ktorych sa vies rozhodnut.