Čo by bol u vás dôvod na rozvod?
Ahojte, co by bol u vas dovod si povedat, ze toto je uz cez a je to dovod na rozvod? Teraz nemyslim hned neveru - aj to vie niekto prekusnut. Napr urazky, hadky, odmietanie sexu.
Keby mi povedal, že už ku mne nič necíti.
Podľa mňa je to strata akékoľvek rešpektu voči partnerovi, aj ako k ľudskej bytosti. Aj terapeuti hovoria, že vzťah bez základného rešpektu sa proste zachraňovať nemá a nedá.To zahŕňa nadávky, napádanie, cielene psychické ponižovanie, agresivita voči slabšiemu, finančne týranie partnera a deti. Tam sa končí podľa mňa každá sranda.
najcastejsi text na rozvode , nazorove a emocianalne odcudzenie. Moja byvala dokonca uviedla, ze som odmietal jest co navarila (vacsinou som doma varil ja lebo bola, ze ale naozaj mizerna kucharka)
Neviem u mňa asi nevera , ale ťažko povedať keďže sme spolu už 32 rokov
Za mňa keď sa vytratí úcta a rešpekt, ponižovanie....keď mi bez mihnutia oka dokáže vulgárne vynadat. V podstate asi všetko to, kde som dala šancu na nápravu, hľadala kompromis a on to aj tak úplne ignoruje.
Agresivne spravanie
Nevera, alkoholik, drogy, iné závislosti, strata rešpektu, nadávky, agresivita, finančne tyranie
ak by mi manžel neprejavoval náklonnosť, úctu, choval sa nepríjemne k dieťaťu a vydeľoval financie
agresivita či fyzická alebo psychická
A co oznacujete za psychicku agresivitu?
Tiez som nazoru ze ucta je velmi dolezita..vlastne vsetko co sa tu spomenulo ide ruka v ruke.
@kinats Tak to mám pech, som tiež mizerná kuchárka a môj muž zje aj tak všetko bez šomrania a s láskou. To skôr ja si zvyknem sebakriticky ohodnotiť jedlo , nie môj muž. Asi by moje city ochladli, keby ma mal potrebu stále za niečo kritizovať, nebodaj porovnávať či už s mamou, alebo so svojimi zlatými ručičkami. Ak sa cíti žena neschopná, sotva sa môže cítiť milovaná. Autorka, pre mňa by bol dôvod na rozvod napr.alkohol, dlhy, násilie -vrátane psychického a gemblérstvo.
Manipulácia,fyzické a psychické týranie . Strach z manžela kedy si viem predstaviť život bez neho
Keby ma uz nemal rad, alebo ja jeho
@andrejka2424 Aj moja mama nastastie varila (len tak ako z povinnosti) podpriemerne, nemohol som teda zrovnavat. Nasilie aj to psychicke to je to posledne , ci na detoch, ci na zene, to pacha len dusevny odpad, ale zial som poznal aj zeny tyranky, zvacsa to ide ruku v ruke s tym alkoholom. Mne este blika cervena na zasahovanie tretej strany do rodiny. (mama, otec, sestra, brat svagor, svokor, svokra, co vsetko vedia lepsie a poucuju resp. "dobre"radia, nezistne pomahaju) to byva tiez casto kamenom urazu , ked nie su stanovene hranice a jeden z dvoch jedinych co sa ich to tyka ma na nich slabost. Taka svokra uz pochovala nejeden vztah. Ja si svoju manzelku pred mojou mamou tvrdo branim a zastavam, hm, ale ta byvala s nou paradoxne bola az privelka kamoska.
@majlo1234 ten prvotny osial (motyliky v bruchu),ale vzdy casom vyprcha, preto treba vztah tmelit a budovat z malickosti, na spolocnych zaujmoch , na detoch na kazdodennej vzajomnej ucte (niekto by mozno namietal, ze som vynechal sex, ako korenie spolocneho zivota, alebo boha a Jezisa lebo oni su rodina, ale to svoje si musi najst kazdy sam ak chce a vie hladat)

Partner čo si ide len svoje,v akejkoľkej oblasti