icon

Čo by bol u vás dôvod na rozvod?

14. apr 2025

Ahojte, co by bol u vas dovod si povedat, ze toto je uz cez a je to dovod na rozvod? Teraz nemyslim hned neveru - aj to vie niekto prekusnut. Napr urazky, hadky, odmietanie sexu.

minenkaa
14. apr 2025

Partner čo si ide len svoje,v akejkoľkej oblasti

kavasmliekom
14. apr 2025

Keby mi povedal, že už ku mne nič necíti.

enmery
14. apr 2025

Podľa mňa je to strata akékoľvek rešpektu voči partnerovi, aj ako k ľudskej bytosti. Aj terapeuti hovoria, že vzťah bez základného rešpektu sa proste zachraňovať nemá a nedá.To zahŕňa nadávky, napádanie, cielene psychické ponižovanie, agresivita voči slabšiemu, finančne týranie partnera a deti. Tam sa končí podľa mňa každá sranda.

kinats
14. apr 2025

najcastejsi text na rozvode , nazorove a emocianalne odcudzenie. Moja byvala dokonca uviedla, ze som odmietal jest co navarila (vacsinou som doma varil ja lebo bola, ze ale naozaj mizerna kucharka)

andrejka1974
14. apr 2025

Neviem u mňa asi nevera , ale ťažko povedať keďže sme spolu už 32 rokov

mischy00
14. apr 2025

Za mňa keď sa vytratí úcta a rešpekt, ponižovanie....keď mi bez mihnutia oka dokáže vulgárne vynadat. V podstate asi všetko to, kde som dala šancu na nápravu, hľadala kompromis a on to aj tak úplne ignoruje.

darina77
14. apr 2025

Agresivne spravanie

brrunetkaa
14. apr 2025

Nevera, alkoholik, drogy, iné závislosti, strata rešpektu, nadávky, agresivita, finančne tyranie

alenka58
14. apr 2025

ak by mi manžel neprejavoval náklonnosť, úctu, choval sa nepríjemne k dieťaťu a vydeľoval financie

livih
14. apr 2025

agresivita či fyzická alebo psychická

autor
14. apr 2025

A co oznacujete za psychicku agresivitu?

autor
14. apr 2025

Tiez som nazoru ze ucta je velmi dolezita..vlastne vsetko co sa tu spomenulo ide ruka v ruke.

andrejka2424
14. apr 2025

@kinats Tak to mám pech, som tiež mizerná kuchárka a môj muž zje aj tak všetko bez šomrania a s láskou. To skôr ja si zvyknem sebakriticky ohodnotiť jedlo , nie môj muž. Asi by moje city ochladli, keby ma mal potrebu stále za niečo kritizovať, nebodaj porovnávať či už s mamou, alebo so svojimi zlatými ručičkami. Ak sa cíti žena neschopná, sotva sa môže cítiť milovaná. Autorka, pre mňa by bol dôvod na rozvod napr.alkohol, dlhy, násilie -vrátane psychického a gemblérstvo.

gov
Odpoveď bola odstránená
zuzanna33
14. apr 2025

Manipulácia,fyzické a psychické týranie . Strach z manžela kedy si viem predstaviť život bez neho

retatka
Autor odpoveď zmazal
majlo1234
14. apr 2025

Keby ma uz nemal rad, alebo ja jeho

kinats
15. apr 2025

@andrejka2424 Aj moja mama nastastie varila (len tak ako z povinnosti) podpriemerne, nemohol som teda zrovnavat. Nasilie aj to psychicke to je to posledne , ci na detoch, ci na zene, to pacha len dusevny odpad, ale zial som poznal aj zeny tyranky, zvacsa to ide ruku v ruke s tym alkoholom. Mne este blika cervena na zasahovanie tretej strany do rodiny. (mama, otec, sestra, brat svagor, svokor, svokra, co vsetko vedia lepsie a poucuju resp. "dobre"radia, nezistne pomahaju) to byva tiez casto kamenom urazu , ked nie su stanovene hranice a jeden z dvoch jedinych co sa ich to tyka ma na nich slabost. Taka svokra uz pochovala nejeden vztah. Ja si svoju manzelku pred mojou mamou tvrdo branim a zastavam, hm, ale ta byvala s nou paradoxne bola az privelka kamoska.

kinats
15. apr 2025

@majlo1234 ten prvotny osial (motyliky v bruchu),ale vzdy casom vyprcha, preto treba vztah tmelit a budovat z malickosti, na spolocnych zaujmoch , na detoch na kazdodennej vzajomnej ucte (niekto by mozno namietal, ze som vynechal sex, ako korenie spolocneho zivota, alebo boha a Jezisa lebo oni su rodina, ale to svoje si musi najst kazdy sam ak chce a vie hladat)

majlo1234
15. apr 2025

@kinats no ved ano, ale ked napriek tomu proste uplne vyprsia city, pre mna to je dovod na rozvod

silvi75
24. apr 2025
@retatka
Odpoveď bola zmazaná

@retatka presne takto to bolo v mojom manželstve, rozvedená som vyše roka a stále som presvedčená, že radšej byť sama, ako sa trápiť vo vzťahu.....