Čo nás čaká po rozchode?
Ahojte, máte niektorá skúsenosti s tým, že keď sa partneri rozidu, ako je to potom so stretávaním dieťaťa s otcom, keď je vzdialený niekoľko stoviek kilometrov? Ako sa stretávajú? Musí dieťa cestovať hore - dole? ☹ Ako sa k tomu postaví aj naše súdnictvo? Ďakujem za každú odpoveď...
@nikolka2 aha chapem, a čo sa týka tvojho života, tak to je naozaj super, že ste šťastní, že si neostala sama, a že si si našla človeka, ktorý je aj oporou aj otcom..
A v rodine velmi nemám podporu, lebo všetci na mňa tlačia, že treba to vydržať, a dookola, ale už mi je jedno, kto čo hovorí, ja nechcem žiť v takom prostredí ani aby moje dieťa takto žilo
@liana81 nema velku sancu na striedavu starostlivost. byvate daleko a dieta je male....
kontakty mu priznaju, ale ako ti pisu dievcata, po case to chlapov prestane bavit. a hlavne, ked to nerobia zo skutocneho zaujmu (zial) o dieta, ale ako prostriedok ako ublizit byvalej.
rozdiely medzi manzelskymi a nemanzelskymi detmi sa nerobia.
zalezi ako daleko skutocne je otec,ak su to stovky km,ved to je neralizovatelne kazdy druhy vikend. ja som chodila kazdy druhy vikend k otcovi,100 km. ale napriklad u nas co mam znamu nemku,tak jasne,ze deti nelietaju do nemecka kazdy druhy vikend,ale napr su cez letne prazdniny u otca-ale su uz vacsie.
@liana81 ,,,Neviem aky mas ty problem ,,,ale urcite musis sama najlepsie vediet ci to chces a ci to zvladnes ,,,A co sa tyka rodiny predpokladam , ze si vravela o svojej ,,,neboj sa aj nasi boli zo zaciatku z toho hotoví , ale teraz je mala u nich kazdy vikend a nevedia sa od nej odtrnut ,,,a strasne ju zboznuju ,,,tak sa neboj ,,oni ti nechcu zle 😉 Mozes sa opytat v com spociva ten hlavny problem , preco chces odist ,,,ked neches odpovedat nemusis 🙂
Ahoj.Mám staršieho priatela a pomaly 6 mesačného synaZa4ali sme bývat spolu.Ked sa malý narodil,začali mu isté veci prekážať,v niektorých mal pravdu ale aj nie.Mám pomaly 30 rokov,doteraz ma doma brali ako velké decko-nič som doma robit nemusela-ani som sa nič nenaučila.zato sa aj hanbím,ale snažím sa to nejako aspon trocha dobehnút.K malému sa správa dobre,kúpe ho,oblieka,hrá sa s ním,berie na prechádzky.Cením si to,ako ocino je 100percentný ale ako priatel?.Niet den keby sme sa nehádali,niečo si proste nájde.Ja mu stále hovorím ,nech mi dá čas,človek sa z jedného dna na druhý nezmení.On ani tú snahu necení,už som z toho vedla,keby som nemala syna čo ma drží nad vodou,neviem,či by som to s nervami zvládla.Poradte prosím,ako mám postupovať,mám ho opustit aj so synom?nechcela by som aby vyrastal bez otca,ale ani takto nie.Dakujem
@andreadavid ja mam tiez takeho muza, tiez sa casto hadame - vymiename nazory - ale ja neviem akym tonom Ti to hovori a ci Ta to uraza, my si povieme, vytkneme ale ja sa zdujem len na hodku a uz sme v meste na kavicke a on vzdy povie, ze staci ked si len 10% zobieriem z toho co mi povie a ze to postupne pojde. V niecom ma pravdu v niecom ani za boha nepriznam ze ma (napriklad ze vela minam 😉 😉 😉 😉 ) ale ja by som ho neopustila.
Ked mi povie, ze nemam nechat pradlo v pracke lebo tam stuchne tak mu poviem, nech to vyvesia, tak to riesi tak ze tu pracku otvori.
Moj muz sa doma nepretrhne ale v zivote mi nevytkol ze neni upratane, ze neni navarane, ze neni povysavane a prach utrety, on si lahne a povie ako je strasne unaveny a pechori sa na sedacke.
Dolezite je, ci to, co Ti povie, dava zmysel. Ja mojemu zasa vycitam, ze je ignorant, co ho mrzi ale je ignorant a potom to naprava (asi den to naprava potom znova postupne zacne ignorovat).
Ja viem, ze dava zmysel nenechavat pradlo v pracke ale kokos niekedy mam chut ho tam nechat zhnit nez ho ist vyvesat jak som unavena.

@liana81 To teda bol ,,,uz pocas tehotenstva to boli muky ☹ ,,,Ale som si povedala , ze to Kristinke nemozem urobit , ze by zila v takom prostedi , proste som rozmyslala a rozmyslala az mi k tomu dopomohol moj otec a povedal bud on , ale my ,,,a tam som uz nemala o com rozmyslat ,,,nesúdim ho , je otec mojho dietatka , ale na druhej strane som rada m ze to takto dopadlo a , ze snim nie sme v kontakte ,,,ja som sa vydala medzi casom ,,kristinka ma uz braceka a je nam spolu super 🙂 Mala vola mojho manzela ockom a som rada , ze moje deticky mozem vychovavat takto 🙂
K tomu menu ,,,ja som jej dala jeho priezvisko a ked som davala ziadost na sud ,,,o jej opatrovnictve a vyzive tak som poziadala aj o zmenu jej priezviska na svoje,,,,ale ked som mala sud ,,vo vsetkom mi vyhoveli iba v tomto nie , Argument sudkyne znel , ze ona nevie posudit ci je to pre maloletu prinosom , alebo nie ,,,no tak presiel cas ja som sa medzi tym vydala a dala malu do skolky a vtedy som sud poziadala 2 krat o zmenu jej priezviska a nebol ziadny problem , vyhoveli mi okamzite 😉