Čo s dlhmi po rozvode?

luba28
28. nov 2013

ahojte,chcem sa opytat,...po rozvode splacam pozicku ja a dost vysoku,...teraz mi volaju spolocnosti,ktore vymahaju dlhy,ze ja vystupujem ako spoludlznik na ex manzelovych pozickach o ktorych ja ani neviem,...je mozne,aby ked podam na sud o rozdelenie BZM tak by ma mohol sud oslobodit od splacania tach ostatnych,kedze ja uz splacam tuu jednu????od neho si to vymahat nemozu,lebo usiel do Irska,tak nasli mna,....co s tyyymmmmm?????

anazuz19
28. nov 2013

Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz.

laurali
28. nov 2013

Ahoj,kamoska mala taky isty problem.Manzel si zobral po ich rozvode pozicky o ktorych ani netusila a musela ich splacat.Sama s malou dcerkou...Dokonca jej ucet v banke zablokovali 😒 .Skus sa niekde o tom poinformovat,ci ti nebudu vediet nejako poradit.

jonas17
28. nov 2013

myslím, že všetky dlhy, ktoré urobil počas vášho manželstva, idú na polovicu. len nové, po rozvode, sa už teba netýkajú...pokiaľ ste nemali bezpod.vlastníctvo..

sisaha
28. nov 2013

Odporucim ti poradit sa s pravnikom...Je dost mozne ze vymahacske poistovne iba skusaju.. Takisto treba preverit ci to uz nie je premlcane..Ich postupy su take, ze ta budu presviedcat, ze poslu exekutora, ale ak je to zalezitost starsia ako 3 roky, posli ich do kelu.. a dalsia vec, pokial na zmluve o pozicke nefiguruje tvoj podpis, neznamena to, ze si automaticky spoludlznik..

bielavrana
9. dec 2013

ahoj, pokiaľ si o pôžičke / úvere manžela nevedela, nič si nepodpisovala je dlh iba jeho - t.j. v prvom rade má splácať iba on. ( Nedaj sa presvedčiť vymáhačskými spoločnosťami o opaku, nič im nepodpisuj, nech sa súde žalujú iba jeho ). Druhá vec už je, že aj pri takýchto dlhoch má exekútor právo uspokojiť sa z celého majetku, ktorý je v BSM, preto odporúčam čo najskôr vyporiadať BSM, nech máš pokoj. Keby bolo treba, ozvi sa mi na laukova@laukovafairlegal.sk. Držím palce 🙂

draik
14. dec 2013

Spoludlžník je zaviazaný veriteľovi rovnako ako dlžník. Rozvod na tom nič nemení.