icon

Čo znamená neobmedzený styk s dieťaťom po rozvode?

renatkaema
12. júl 2022

Čo znamená neobmedzený styk s dieťaťom po rozvode ak je dieťa zverejnené do mojej osobnej starostlivosti

juliet86
13. júl 2022

@renatkaema nahraj si vsetky nadavky a vyhrazky. nahraj ich. odfot a uloz bsetky spravy a chod s tym na policiu

modry1985
13. júl 2022

@juliet86 Nech to zrobí a § 377 čo i len slabší právnik proti nej použije.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
renatkaema
autor
13. júl 2022

@elizabet173 nesúhlasila sudca sa nezmienil stým ze ide o neobmedzeny styk

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
renatkaema
autor
13. júl 2022

@elizabet173 mam lenže sudca sa v ten deň nezmienil ze styk bude neobmedzeny aj ked je to len v mojej prítomnosti

renatkaema
autor
13. júl 2022

@elizabet173 a nie nemám tam napísané že mu mam volať 3x do týždňa na messenger

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
renatkaema
autor
13. júl 2022

@elizabet173 je to rodičovská dohoda, dohodli sme sa ze 3x do týždňa po 30min a momentálne neje doma tak som konečne dostala rozum ze mu volať nebudem lebo toto nemám povinné

renatkaema
autor
13. júl 2022

@renatkaema mam tam napísané neobmedzeny styk s dieťaťom v prítomnosti matky

renatkaema
autor
13. júl 2022

@renatkaema na čase sme sa nedohodli lebo mala ma len 4 a pol mesiaca

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andreafa
16. júl 2022

@renatkaema no, aj ty si pekne vytreta! 🤮

maciatkolulu
17. júl 2022

@renatkaema niektorí ľudia by sa nemali rozmnožovať.....

zabina27
17. júl 2022

Mňa len fascinuje, že pred čosi vyše rokom, keď ste dcéru splodili, tak ešte nebol taký debil, blbec? Každopádne máš tu rozumné rady, čo ďalej, len sa ich treba držať a nenechať sa...

dankanka
18. júl 2022

@renatkaema mna aj fascinuje vyzivne 80 euro z rakuskeho platu..

moonikajan
18. júl 2022

@modry1985 akože niekto sa mi bude vyhrážať do správ a v hovore a nedá sa to použiť ako dokazovy material? To som ešte nepočula. Pravdaze ked niekto pacha trestny cin sa ho taky paragraf nemôže týkať.

kacenka_di
18. júl 2022

@renatkaema no pokial neplatí tak normálne trestné oznámenie a dieta by nevidel kym by som nevidela peniaze

zuzsat
18. júl 2022

@kacenka_di bohuzial. V zakone je jasne napisane : stretavanie rodica s dietatom nesmie byt ovplyvnene tym, ci rodic plati alebo neplati vyzivne.
Keby mu branila v stretavani, tak ako urcil sud, mohol by ju za to zazalovat.

modry1985
18. júl 2022

@moonikajan Ak si prokurátor , tak možeš mať podozrenie zo spáchania trestného činu. Ale hádam ty nerozhoduješ kto trestný čin pácha a kto nie , na to sú zákonné postupy a i....vravím nech to skúsi......použiť a v prípade lepšieho právnika uvidí kolotoč......

moonikajan
18. júl 2022

@modry1985 pokiaľ mám strach o život, alebo zdravie a niekto ma obťažuje tak snáď to môžem zdokumentovať a ukázať policii nie? Teda ja pracujem s ľuďmi na ochranných liecbach (psychiatrickych) a nie jeden sa tam presne takto dostal (že sa vyhrážal v sms, alebo do telefónu) a bol stihany on a nie oznamovatel.

modry1985
18. júl 2022

@moonikajan miešaš hrušky a jablká..........pani so slabšou gramatikou napísala : " sa mi vihraza ze keď nezavolám pôjde tam a tam " . Toto nie je trestný čin .... kde napísala že má strach o svoj život a zdravie ? To že ona nevie rozdýchať otca svojho dieťaťa a hrozí jej psychická ujma je už len jej problém . Za otca svojho dieťaťa vybrala človeka akého vybrala. Ale vo zverejnení rôznych prejavov " osobnej povahy " si môže narobiť ešte viac problémov....Ale ak uzná za vhodne počúvať rady z MK , nech to skúsi........

peter162
19. júl 2022

@renatkaema Ahoj, prepáč mi ze sa do toho miešam,no nedalo mi to. Prvé čo urob, tak mu už vôbec nevolaj. On je otec a teda on by sa mal zaujímať o ňu. Síce otec nie je ten čo splodil ale ten kto vychováva. Ak začne znova nadávať jedným prstom ho zrusis. Takýto stres neni vôbec pre dcérku dobrý aj keď je taká malička. Za ďalšie musíš spraviť to, že musí platiť výživné aj keď by si ho dala na súd ale musí. Aj mu povedz, neplatis, neuvidíš. Nemôžeš sa nechať tak týrať, tvoj stres prenesies na dcérku.

zuzsat
19. júl 2022

@peter162 preboha nemoze mu povedat neplatis neuvidis.vy si to velmi jednoducho predstavujete. Slovenske zakony su jasne napisane. To nie je jedna babka povedala... Este ju takymi recami privediete do nestastia 😱😱😱

zuzsat
19. júl 2022

Ked to urobi tak na nu moze podat zalobu za nerespektovanie sudneho rozhodnutia. A sudy su v tomto naozaj nie prijmne ak jeden s rodicov zamerne brani stretavaniu sa. Ona na neho poda zalobu za vyzivne ale hadajte ktory sud bude skor? A slecna este padne na pusu.
Ona by mala dat na sud upravu styku. A v nom napisat preco...

peter162
19. júl 2022

@zuzsat pokiaľ má súdom určené že má platiť a neplatí, tak ho môže trestne stíhať. A naše zákony sú postavené na hlavu, chrania tých čo majú za ušami, verte mi. On musí rešpektovať, ze dieťa ma svoj biorytmus a nie keď zavolám tak budem nadávať matke a nezaujimat sa o vlastné dieťa.
Ja som tiež rozvedený, mám dcéru síce veľkú ale keď niekam chceme ísť tak vopred informujem jej mamu a snažím sa prispôsobiť ak majú plány alebo program. Môže podať na políciu ze neplatí výživné a na súd o úpravu styku s dietatom, no jemu stačí zaplatiť len minimum a jednu vec má z krku. A mala by mu prestať volať, keď chce nech volá on.

zuzsat
19. júl 2022

@peter162 to co pises je pravda... Ja som narazala na to ze nemoze povedat ex ze mu neda dieta kym nezaplati vyzivne. Slovensky zakon jasne hovori, ze stretavanie rodica s dietatom nesmie byt podmienene tym ci rodic plati alebo neplati vyzivne..
Pretoze rodic ma okrem povinnosti aj svoje prava. Moze ju dat na sud za nerespektovanie sudneho rozhodnutia a branenia styku s dietatom. To ze neplati vyzivne je dalsi sud a dalsia spisova znacka. Nebude to jeden proces

peter162
19. júl 2022

@zuzsat ja tomu rozumiem, len takto cez písmenká sme sa asi nepochopili, ospravedlňujem sa ak to vyznelo hrubo. Jediné co jej ostáva je úprava styku s maloletou a na tom si musí trvať inak bude s ňou zametat celý čas. Verím že je rozumná a spraví to. Nemám rád takých mužov ako on. Deti spraviť neni problém ale starať sa to je iná káva.

zuzsat
19. júl 2022

@peter162 nemusis sa ospravedlnovat vobec nic nevyznelo hrubo.. len uz druhy krat som citala aby mu povedala ze ked neplati neda mu dieta tak som to chcela uviest na pravu mieru...
A hold chlapi su kadejaky. Tiez som natrafila na velmi podobneho. Ale som stastne rozvedena a uz tri roky chvalabohu o malu nejavi zaujem a ona si ho ani nepamata...ma 5... A neplati vyzivne az ked pride ttestny rozkaz na odnatie slobody.vtedy zaplati.trestny sa zrusi a o tri mesiace ideme odznova... Takze s tymto mam yak bohate skusenosti ze policajti sa uz zo mna smeju lebo prinasam vsetko okopirovane vsetko potrebne vlastne tabulky a doklady o vyzivnom ze oni to len spisu 😁

peter162
19. júl 2022

@zuzsat to mi je ľúto, preto sú u nás zákony postavené na hlavu. Viem že sa človek môže dostať do finančnej tiesni, no pri tom čo opisujes ty už mal dávno sedieť. Ja osobne platím dosť veľa ale keď dcéra potrebuje tak jej dám aj navyše, lebo neviem či čosi má z toho keď posielam ex.
Taký chlapi ako sú oni majú sedieť alebo spievať soprán.
Veď deti sú naša budúcnosť a náš svet, tak sa treba o ne starať.