Dá sa vysúdiť peniaza za ohováranie?

13. aug 2022

Dobrý večer. Rozpadlo sa mi manželstvo. Prestala som vkuse znášať manželove hlúpe slovné ponižovanie a ze všetko muselo byt ako on povedal. Odišla som so synom a povedala aj mojej rodine aj jeho dôvod odchodu ze už má nebavil jeho krik s nadávkami. Tak hovorí ze ma zazaluje za ohováranie a vysudi peniaze odo mňa. Je to možné,da sa to? Pritom ja som povedala len pravdu.

ninka99865
13. aug 2022

Len ta straší 🙂

autor
13. aug 2022

@ninka99865 neviem lebo z neho ide hnev a túžba pomstiť sa za môj odchod

seahorse27
13. aug 2022

Jasne, ze by nepochodil. Kravina totalna, len ta zastrasuje…to musel fakt dlho rozmyslat nad tymto vyplodom 🙈

autor
13. aug 2022

@seahorse27 vraví ze som poškodila jeho meno. Mne nadával pravidelne a už sa prelial môj kalich trpezlivosti.

seahorse27
13. aug 2022

Je to normalny dovod rozvodu, nic viac a nic menej. Ak ta zazaluje, bude sa skumat, ci to tak bolo - sudnoznalecke psychologicke posudky vas obidvoch aj syna. Vypocuvanie svedkov…ak mu toto vsetko stoji za to, tak je to riadny pako. Pre teba aj syna to bude neprijemne, ale bat sa nemusis, ak to tak naozaj bolo…

miadi
13. aug 2022

Nie jedine keby bol Hollywoodsky herec a ty o nom napisala clanok. Vdaka ktoremu by prisiel o kontrakt s Disney .. a pridala by si tam klamstva o veciach ktore sa nestali.

autor
13. aug 2022

@seahorse27 áno bolo to tak. Jeho túžba po pomste.voci mne je veľká ženie ho k takým nezmyselným veciam co chce urobit

miadi
13. aug 2022

Musel by dokazat ze co si povedala nie je pravda ( a to nema ako ) a musel by dokazat ze vdaka tomu prisiel o pracu ci €. Takze kludne nech ta zazaluje nie je JD.

autor
13. aug 2022

@miadi hej nech to urobí lebo vkuse ma drží v hrsti s tym

miadi
13. aug 2022

Vobec ta nedrzi v hrsti.

miadi
13. aug 2022

Nikoho nezaujima ze od Jozka Mrkvicka odisla zena Lebo vraj krical a nadaval jej. Tak kludne nech ta skusi zazalovat ho poslu niekam.

autor
13. aug 2022

@miadi tak on cíti istotu lebo pozná skvelého právnika. Je to známy úspešný právnik v meste

miadi
13. aug 2022

Tak len vyhodi € na pravnika. ..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moonlight1210
14. aug 2022

Ten uspesny pravnik mu na prvom sedeni povie, ze ak nema dokazy, ako presne ho to poskodilo (kde utrpel realnu skodu, nie taku, co si domysla a predpoklada), tak ta zaloba by stala na vratkych nohach. A najskor by spor prehral.

A nauctoval by mu platbu za toto sedenie.

Z coho by ho vystrelo asi este viac.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
modry1985
14. aug 2022

Ak má skvelého právnika , tak netuším ako je možné že ten právnik mu poradil , nereálnu vec , a prečo sa nesústredil na reálnu ( napr.syn ktory je do rozvodu a určení starostlivosti súdom , v " opatere " vás oboch čiže si ho môže kedy kolvek zobrať ) ....Ak sa však bude konať súd o zverení maloletého ( Rozvod ) a i ...tvoje ohováranie nebude na dobro veci , na tvojom mieste by som si kusol do jazyka , nepotrebuje celé okolie vedieť tvoje dohady , a názor na neho.

modry1985
14. aug 2022

@mamula20 nahrávky používa nesmie § 12
(1)
Písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy sa smú vyhotoviť alebo použiť len s jej privolením.
§ 377
(1) Kto poruší dôvernosť neverejne prednesených slov alebo iného prejavu osobnej povahy tým, že ho neoprávnene zachytí záznamovým zariadením a takto zhotovený záznam sprístupní tretej osobe alebo ho iným spôsobom použije a inému tým spôsobí vážnu ujmu na právach, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
To ten " skvelý " právnik určite vie...

janulik2008
14. aug 2022

Ako písala @miadi, len ťa straší 😀

viestta
14. aug 2022

Drží ta v hrsti, lebo ty sa v hrsti držať necháš. S kludom Angličana mu oznam, že môže podať žalobu. Súd rozhodne. Neukazuj mu svoj strach, nenechaj sa ďalej vydierať. Ak si odišla vieš prečo. Ze jeho rodina to nechápe nie je tvoj problém. Ze on sa ta snaží manipulovať strachom, je len ďalší dôkaz toho, že si spravila dobre.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. aug 2022

@viestta ano jeho rodina to nechape lebo drzi stranu jemu.ale pravda je na mojej strane.len ja viem ako sa spraval a on sa pred rodinou tvari ako naj muz na planete

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
modry1985
14. aug 2022

@mamula20 akým tlakom ja nečitam jeho názor len jej...každa minca ma dve strany....ohovárať sa nepatrí ( ako by sa jej páčilo ak by začal vynášať ich súkromie na verejnosti -.napríklad také spálňové zážitky - ktoré budu tiež pravdivé....)....každopádne mne sa to zdá kontraproduktívne takto sa naťahovať a v prípade súdu nebudú ohovárania nikomu na dobro veci....ale tak nejak si na to na súdoch zvykli ....že takmer každý muž sa stáva rozvodom alkoholik , narkoman , tyran , psychopat , narcista a promiskuitný blázon....a žena histerka.....kde tý ľudia mali oči keď sa s tým človekom zosobášili a splodili dieťa.....každopádne za ohováranie dotyčná isto nepojde do " basy " ani on za krik....len zbytočné naťahovanie sa

viestta
14. aug 2022

@modry1985 aké ohováranie? Keď spomenie, že ju napríklad mlatil, nedával jej peniaze, škaredo jej nadával, nútil ju k sexu, ponizoval... to nie je ohováranie. To sú fakty a skutky, ktoré sa diali. Ohováranie je ak by si niečo vymyslala co nie je pravda a to by poškodilo jeho dobre meno. A nehnevaj sa, už sme v 21. storočí, už dávno neplatí, že o tom co sa doma deje sa nerozpráva. To platí len na veľmi malý okruh internych záležitosti. Už dávno neplatí, že čo sa doma upečie, to sa doma musí zjesť. Obzvlášť ak ide o manipuláciu, nasilie, agresiu, týranie akéhokoľvek druhu vrátane financneho... na zene nedajbože na deťoch.

noami12
14. aug 2022

Je úplne jedno aký je právnik, sú zákony a tie by pustiť nemali.
Určite nemá na tom ujmu ze by ho vyhodili zo zamestnania, že by ho nechceli zobrať koli "ohovaraniu" do novej prace.
Ak by sa toto dostalo na súd tak možno že by ti dali akurát tak trest ospravedlniť sa mu 😀 ale určite nie peniaze 🙂

modry1985
14. aug 2022

@viestta hovorí na miestach kde ti vedia pomocť...ak také niečo nastane a to miesto nie je MK.......ale miešaš hrušky a jablká.....urobila si z toho kovbojku....úplna klasika na MK...a pri rozvode....pani nič také nepísala a aj ak - ak k týraniu dochádza nech skúsi na to miesta tomu určené....tu sme sa začali baviť o ohováraní a ty si z toho urobila horor ktorý vznikol v tvojej hlave...áno k týraniu dochádza....ženy týrajú mužov , muži ženy....ale tu riešime trestnoprávnu zodpovednosť za ohovaranie v čase rozvodu....

viestta
14. aug 2022

@modry1985 uviedla ponižovanie a manipuláciu, hneď v úvode. A aj to, že to povedala svojej a jeho rodine, ako dôvod prečo tento vzťah ukoncila. Co je na tom ohováranie?

lienka.7
14. aug 2022

🤣🤣🤣🤣🤣
Napis mi ako by mal znieť petit žaloby a co by súdil vlastne.
Vzdy je to slovo proti slovu. Za to sa nesudi, lebo to by sa na SK súdilo snad aj 90% ludi. Nie sme v Amerike preboha.

@viestta ma uplnu pravdu. naco s nim vobec debatujes na tuto tému??? Sama doborovlne sa stavias do defenzívnej pozície.

modry1985
14. aug 2022

@viestta Ako som už predom spomínal , ja tam ohováranie ktoré by naplnilo skutkovú podstatu § 373 nevidím. Ja nechcem podať trestné oznámenie na pani tak ja ti neviem povedať kde on vidí ohováranie ktoré by to naplňalo . Ty si však zašla do " úvah " a prečítala si medzi riadkami doslova HOROR ktorý ona v manželstve prežívala, dokonca si bola aj v ich spálni - kde ju nútil k SEXU ... zaujímavá dedukcia.... Ak ten pocit má , nech urobí to čo chce urobiť on a t.j podá trestné oznámenie.....Ani on ani ona pravdepodobne s trestným oznámením neuspejú a to bola otázka ktorú sa zadávateľka pýtala.